Καλησπέρα σας. Είμαι σε μία διαδικασία βελτίωσης του ήχου μου στο γραφείο που παράλληλα λειτουργεί και σαν στούντιο. Μετά από την τοποθέτηση των κουρτινών ο ήχος έχει βελτιωθεί σε απίστευτό βαθμό, αλλά αντιμετωπίζω ένα άλλο πολύ σημαντικό πρόβλημα, το οποίο οι γνώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να το εντοπίσω. Κατά τον οριζόντιο άξονα και στο ύψος του αφτιού (δηλ. εκεί που βλέπετε την διακεκομμένη γραμμή στο σχήμα) υπάρχει μια απίστευτη ακύρωση των 50Hz. Δηλ. πολύ κοντά στην θέση εργασίας μου αν σηκωθώ ελάχιστα από την καρέκλα και κάνοντας λίγο πίσω, ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 50Hz!!!!!!
Δεν μπορώ να εντοπίσω το πρόβλημα, όπως δεν μπορώ να αλλάξω κατασκευαστικά και χωροταξικά τα πάντα. Ο χώρος εκτός από στούντιο λειτουργεί και σαν δημιουργίκο γραφείο οπότε πρέπει να βρω τη χρυσή λύση αισθητικής/εργονομίας.
Το συνολικό ύψος του δωματίου είναι κοντά στα 3,5m.
Υπάρχει ψευδοροφή γυψοσανίδα
Πάτωμα laminated ξύλο με ηχομονωτική επιφάνεια εσωτερικά
Στο ταβάνι (γυψοσανίδα) υπάρχει στα σημεία ανάμεσα από τις κολόνες εσοχή για κρυφό φωτισμό. Στο ταβάνι - που είναι μια μεγάλη επίπεδη επιφάνεια - δεν έχω βάλει τίποτα για ηχοβελτίωση. Η συμπεριφορά του είναι ανακλαστική στα σίγουρα.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η ακύρωση συμβαίνει ακόμα και σε πολύ χαμηλές εντάσεις, σε εντάσεις δηλαδή που θεωρώ ότι δεν μπορεί να λάβει σημαντικό αρνητικό ρόλο πχ. το ταβάνι.
Άρα υποψιάζομαι ότι ίσως να έχει να κάνει με τις διαστάσεις του χώρου, μιας και η ακύρωση συμβαίνει ΚΑΤΑ ΟΛΟ τον οριζόντιο άξονα στο συγκεκριμένο ύψος!!
Ξέρω ότι οι πληροφορίες ίσως να μην είναι αρκετές αλλά με τις λίγες γνώσεις μου δεν φανταστώ κάτι περισσότερο...
Θα εκτιμούσα κάθε συμβουλή ή υπόθεση!
Μ.Π.