Πρώτο μου κλιπάκι (κοπιάστε και βαράτε ελεύθερα)

pascal

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Τρία μηνάκια έχω την ελεκτρική και κάνω το κατά δύναμην...

(έπαιζα ολίγη ακουστικήν πολύυυυ παλαιόθεν, όταν νόμιζα ότι οι γκόμενες πέφτουσιν με το "με λένε αλέξη, σε λένε μαρία, κρατώ μια κιθάρα, κρατάς μια καρδιά". Μετά την παράτησα)

Συγνώμμην για τη χάλια ηχογράφηση, τις πρασινάδες μου, τη φλυαρία μου και τις χορδές που ήθελαν άλλαγμα πριν τρεις βδομάδες...

Σχολιάστε, αν δεν βαριέστε δηλαδή...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φίλε pascal,

Είναι ένα improvisation αξιέπαινο!...

Ωραία τα ακόρντα (συνοδεία) σου από πίσω, ταξιδιάρικο και προσεγμένο το σολάκι σου.

Η ηχογράφηση προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου, ίσα ίσα με ''φτιάχνει'' διότι αφορά ένα slow blues των βράχων (θα πρόσθετα εγώ) ;)...

Μία συμβουλή (αν μπορώ να δώσω βεβαίως): Όταν σολάρεις προσπάθησε να μην ''διστάζεις''...

Θέλω να πω: Σίγουρα έχεις μόνο 3 μηνες, αλλά επειδή βλέπω ότι την αρχική φιλοσοφία του blues την κατέχεις, ή τουλάχιστον την παρουσιάζεις ωραία, δεν χρειάζεται να ''διστάζεις''.. Προσπάθησε σιγά σιγά να προσθέτεις στο σόλο σου και κάποια ''ξεσπάσματα''. Προσοχή: Ξεσπάσματα δεν εννοώ γρήγορο παίξιμο, αλλά κάποιες ιδέες νέες που θα δέσουν όμορφα με το κομμάτι. (κάποια bending, κάποια περάσματα σε άλλες κλίμακες κλπ)...Θέλει ενασχόληση αυτό, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα σου βγει κάποια στιγμή αν συνεχίσεις να ασχολείσαι.

Συνέχισε έτσι. Το μονοπάτι σου είναι σωστό... 8)

Φιλικά... :)

pascal είπε:
(έπαιζα ολίγη ακουστική πολύυυυ παλιότερα, όταν νόμιζα ότι οι γκόμενες πέφτουν με το "με λένε αλέξη, σε λένε μαρία, κρατώ μια κιθάρα, κρατάς μια καρδιά". Μετά την παράτησα)
Σοφια ρε οχι μαρια σε περικαλω που μου χαλάς τις αναμνήσεις πρωινιάτικα ναουμ :P

Αμα ειναι αυτο παίξιμο 3μηνων τι σκατα θα παιζεις στο χρόνο ή σε χρόνια. τα άντερα σου?Μας κοροϊδεύεις? ;D

@FatalV: Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Πράγματι, διστάζω. Προσπαθώ αρκετά βλέπεις να πατάω σωστά πάνω στην μπλουζοκλίμακα και αυτό δεν μου δίνει ακόμα την ευχέρεια να την "σπάσω" και να παίξω κάτι άλλο. Αυτές τις μέρες παίζω λίγο με το ρυθμό- να μπαίνω δηλαδή και να βγαίνω από το ρυθμό, για να μην ακούγομαι τόσο "τετράγωνος".  Να σαι καλά!!!

@trigga: Αλήθεια λέγω, που αν λέω ψέματα να μου κολλήσουν τα tones της stratocaster στο μηδέν!  Η ακουστική που έπαιζα με βοήθησε πολύ περισσότερο απ' ότι περίμενα. Ενώ στο μυαλό μου δεν είχε μείνει σχεδόν τίποτα από τα κάμποσα χρόνια πριν, μόλις έπιασα την ελεκτρική, σε λίγες μέρες μου ξαναήρθαν πάρα πολλά. Και οι μπαρέδες, και το ψιλολύσιμο του δεξιού κ.λπ. κ.λπ. Άσε που σε σχέση με την ακουστική, η ελεκτρική είναι βούτυρο στο παίξιμο.

Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου και ομολογώ ότι κλιπάκια σαν τα δικά σου και αρκετών άλλων στο noiz βοηθάνε πολύ αυτούς που μόλις έχουν αρχίσει να ασχολούνται, όπως εγώ...

Αν και δηλώνεις αρχάριος, η αίσθηση που έχουν τα δάκτυλα σου πάνω στην ταστιέρα και ο ήχος που βγάζουν, δείχνουν ότι..."το έχεις"..

Συνέχισε έτσι και προσπάθησε να δίνεις σημασία στην λεπτομέρεια παρά στο "πόσα θα παίξω"..(ότι κάνεις και τώρα δηλαδή)... :) ;)

τα υπόλοιπα θα έρθουν με την μελέτη...

longshadow είπε:
Αν και δηλώνεις αρχάριος, η αίσθηση που έχουν τα δάκτυλα σου πάνω στην ταστιέρα και ο ήχος που βγάζουν, δείχνουν ότι..."το έχεις"..

Συνέχισε έτσι και προσπάθησε να δίνεις σημασία στην λεπτομέρεια παρά στο "πόσα θα παίξω"..(ότι κάνεις και τώρα δηλαδή)... :) ;)

τα υπόλοιπα θα έρθουν με την μελέτη...
ακριβως αυτο!

λιγο προσοχη με τα bends

βαλε κ λιγο vibrato κ εισαι super!

εγω σε τρεις μηνες δεν ηξερα που πανε τα 4 παντως

καλη συνεχεια!  ;D

pascal είπε:
Αυτές τις μέρες παίζω λίγο με το ρυθμό- να μπαίνω δηλαδή και να βγαίνω από το ρυθμό, για να μην ακούγομαι τόσο "τετράγωνος".  Να σαι καλά!!!
Πίστεψε με! Το σημαντικότερο ΟΛΩΝ!

Πρώτα ο ρυθμός και το groove στο ρυθμό και μετά το σόλο και το groove στο σόλο!

Βλέπεις λοιπόν από μόνος σου ότι δουλεύεις σωστά!!

Δεν πρόκειται να χάσεις αν συνεχίσεις έτσι! ;) 8)

Ωραίος ήχος... Θες δουλείτσα ακόμη. Προσπάθησε να έχεις πιο σταθερό bending, και να παίζεις με τις δυναμικές, για να μην γίνεσαι βαρετός...

Τι κόλλαγε γκαμώτο, η μίξη σου ή το player μου;

@FatalIV: Πράγμα καθόλου μα καθόλου εύκολο βέβαια. Καλησπέρα!

@longshadow: Σ' ευχαριστώ πολύ. Ναι, κατά τη γνώμη μου το "less is more" καραισχύει για το κιθαροπαίξιμο. Όποτε με βλέπω να με πιάνει "λογοδιάρροια", με κόβω.

@bluezlick: Σ' ευχαριστώ!

@kultura: Το να φτιάξω πάνω- κάτω τον ήχο που μου αρέσει, μου ήρθε κάπως εύκολο. Ίσως γιατί τον είχα ήδη στο μυαλό μου και ήξερα τα κύρια συστατικά του (π.χ κιθάρα strat, ενισχυτής με καλά καθαρά, λίγο reverb, ακόμα πιο λίγο compression).

Στο δικό μου player δεν κολλάει πάντως.

Δεν έκανα μίξη, μια ηχογράφηση σε συσκευή recorder έγινε- ένα swissonic από αυτά που πουλάει ο thomann. Το backing είναι λούπα που παίζει ένα boss dd-20. Backing και σολάκι βγαίνουν από το ίδιο ηχείο. Μακάρι να μπορούσα να ανεβάσω τον ενισχυτή πάνω από το 2 όταν έγραφα. Ο ήχος θα ήταν ασύγκριτα καλύτερος... 

Αν θέλω δουλειά λέει...πολύ δουλειά. Αλλά it's fun!

Γιώργο, άσε τα σάπια και δεν σε παίρνει! ;D

Εμένα μ'άρεσε πολύ το clip. Φυσική συνέπεια του ότι μου άρεσαν οι κιθάρες και ο ενισχυτής σου. ;D

Με τη Strat το έγραψες, σωστά; Δώσε και λίιιγη Goldtop σε πρώτη ευκαιρία. ;)

Earendil είπε:
Γιώργο, άσε τα σάπια και δεν σε παίρνει! ;D........... Δώσε και λίιιγη Goldtop σε πρώτη ευκαιρία. ;)
χμμμμμ... ::).....τί παίζεται εδώ?... ::).................. ;D

Earendil είπε:
Με τη Strat το έγραψες, σωστά; Δώσε και λίιιγη Goldtop σε πρώτη ευκαιρία. ;)
3 μηνες λεει και ομως ακους κατι αμα βοηθαει και το ρημαδι το οργανο.  ;)

@Earendil: Ρε σουρουκλεμέ, δεν σου χουνε πει να μην μαρτυράς τις κιθάρες των άλλων. Ε; (χαίρομαι που σου άρεσε, θα γράψω και κάτι με τη gibson  :P)

@longshadow: Γι' αυτήν εδώ μιλάει ο Earendil: http://www.noiz.gr/index.php?topic=157742.0  ;D

@delta66: Η κιθάρα είναι μια Stratocaster Custom Shop 66. Τα ψιλοέσκασα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι το έχω μετανοιώσει. Το αντίθετο μάλιστα. Μ' έχει ενθουσιάσει η καρι@λα και οδεύω προς καψούρα:

http://www.fender.com/customshop/instruments/search.php?partno=9270000284

Sorry, παίζεις τρείς μήνες και έχεις goldtop και custom shop '66;

ΟΚ, αν είναι έτσι εγώ να πουλήσω και τις τέσσερις E.J. strat και τις δύο από τις τρεις Lucille μου...

Την LP που μου χάρισε ο Page όταν πίναμε καφέ μαζί δεν την πουλάω, γιατί έχει καλό playability...

Πολύ καλό δείγμα Μπράβο! Αν και μάλλον πρέπει να ασχολήσε παραπάνω απο 3 μήνες με την κιθάρα γενικότερα, εκτός αν είσαι το παιδί θαύμα...

Πάντως ήταν καλό!! Συνέχισε...

Bill The Emperor

@kultura:  Άλλοι έχουν το δίπλωμα τρεις μήνες και αγοράζουν αυτοκίνητο του 20χίλιαρου, αν το σκεφτείς. Απλά έτυχε να έχω τα λεφτά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Την LP μην τη δίνεις, θα πάρει αξία  ;D

(πλάκα- πλάκα το ξέρω ότι φαίνεται λίγο κάπως ένας "νέος" να έχει δύο σχετικά ακριβές κιθάρες. αλλά τι να κάνω, να τις κρύβω;)

@BillTheEmperor: Ναι, με την κιθάρα γενικότερα έχω ασχοληθεί παραπάνω από τρεις μήνες. Με την ηλεκτρική τώρα ξεκίνησα.

Γειά σου Pascal. Καινούριος εδώ στο χώρο (εγώ).

Μ'αρέσει αυτό που ακούω και δε με χαλάει η παραγωγή! Θα ομολογήσω ότι δεν έχω ιδιαίτερη σχέση με τη κιθάρα (μόνο στο Λύκειο για τις γκόμενες... τι σκατά; όλοι τα ίδια κάναμε; :D) οπότε για μπλουζ ούτε λόγος!

Αυτό που θα σχολιάσω με το απαίδευτο αυτί μου (εκπαιδευμένος αλλού δηλ), είναι ότι:

Θα ήθελα πολύ κάποια αλλαγή στα 2 ακόρντα. Σαν imrpo τώρα στέκει, αλλά αν του έβαζες 1-2 αλλαγές το έκανες και τραγούδι κανονικό. Με μιά φόρμα, με κάτι να κρατήσει τον άλλο πιο πολύ. Μιά ιδέα τέλος πάντων.

Το άλλο είναι η έλλειψη του μπάσσου. Φαντάζομαι ότι δεν έχεις μπάσσο, αλλά θα μπορούσες ίσως να το αναπληρώσεις με τον Η/Υ σου; Κάποιο VST? Το ξέρω ότι δεν είναι το πραγματικό αλλά κάτι μπορεί να βοηθήσει. Θα καθάριζε ο ήχος, θα μπορούσες να κάνεις λίγο EQ να διώξεις τα μεσέα που βαρένουν λίγο το κομμάτι, και γενικά να γίνει πιο γεμάτος ο ήχος.

Φυσικά υπάρχει περίπτωση να λέω μπαρούφες, ο μη γνώστης των μπλουζ, έτσι; Με κάθε επιφύλαξη λοιπόν τα σχόλιά μου!

Νικόλας

Μην του λες για μπάσσα, θα πάρει κανά vintage fender μπάσσο και σε 6 μηνάκια θα παίζει σαν τον  Flea  ;D

Pascal, χωρίς παρεξήγηση τα παραπάνω, απλά εντυπωσιάστηκα κι'εγώ από το touch που έχεις για παίκτης 3 μηνών!!

Εμενα παλι, αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι το παιδι εχει κουρδισμενο "αυτι" δηλ. ξερει ως που να σηκωσει και που βρισκεται η νοτα (εκτος απο κανα 2 που ηταν απο τον πανικο κι οχι λαθος αυτιου). Αυτο ειναι ενα πραγμα που Η ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο να επιτευχθει Η (απλα) το'χεις οπως πιστευω ο φιλος μας

Την LP που μου χάρισε ο Page όταν πίναμε καφέ μαζί δεν την πουλάω, γιατί έχει καλό playability...
Μεγαλε αυτη ειναι πολυ καλη value for money, βαστα την

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα