cubase Πρωτη εγγραφη απο pc με cubase 5

Το midi δουλευει, αλλα εχω δυο θεματα. Υπαρχει μικρο delay απο το πατημα του πληκτρου μεχρι να βγει ο ηχος στα ακουστικα. Επισης, οι ηχοι που υπαρχουν ειναι λιγοι και "ψευτικοι". Που μπορω να βρω banks με ηχους? Freeware κατα προτιμηση...

καλώς ήρθες στον κόσμο του latency.

Αυτό θα υπάρχει όσο πιό χειρότερη είναι η κάρτα ή αδύναμος ο υπολογιστής.

Το ρυθμίζεις από τις ρυθμίσεις της κάρτας ώστε να υπάρχει ένας καλός συμβιβασμός.

Και φροντίζεις να γράφεις τα midi σου πριν φορτωθεί πολύ το project και βαρύνει.

Ποιούς ήχους χρησιμοποιείς?

Δεν χρησιμοποιείς το halion se?

καλώς ήρθες στον κόσμο του latency.

Αυτό θα υπάρχει όσο πιό χειρότερη είναι η κάρτα ή αδύναμος ο υπολογιστής.

Το ρυθμίζεις από τις ρυθμίσεις της κάρτας ώστε να υπάρχει ένας καλός συμβιβασμός.

Και φροντίζεις να γράφεις τα midi σου πριν φορτωθεί πολύ το project και βαρύνει.

Ποιούς ήχους χρησιμοποιείς?

Δεν χρησιμοποιείς το halion se?

Δεν εχει τετοια ρυθμιση η καρτα ηχου. Μεσα απο το cubase γινεται, ενδεχομενως?

Χρησιμοποιω τους ηχους που βρισκονται εδω.

7HdMAWi.png

Αυτό το SD90 PART A τι είναι; VST instrument ή το yamaha σου;

Αν είναι vst instrument, έχεις latency. Δες το βίντεο, και πάτα το constrain delay compensation το κουμπί για να μπορέσεις να γράψεις πιο εύκολα (αυτό το κουμπί απενεργοποιεί προσωρινά τα plugins με το περισσότερο latency, όπως limiter, multiband compressors κ.τ.π.)

Αν είναι το yamaha, μήπως κάνεις loopback? Δηλαδή. Παίζεις εσύ στο κλαβιέ. Πάει η πληροφορία μέσω midi στο cubase, γυρνάει στο πλήκτρο, τότε ακους. Εγώ θα έπαιρνα monitor από το audio του πλήκτρου σε ξεχωριστό κανάλι (με μικρό latency, όσο και των υπολοίπων audio tracks) και θα έκανα record σε midi track. Ώστε κατόπιν εορτής να αλλάξω ήχους αν θέλω.

Δεν ειναι δικη μου η φωτο, διοτι απο κινητο απαντησα

Αν είναι το yamaha, μήπως κάνεις loopback? Δηλαδή. Παίζεις εσύ στο κλαβιέ. Πάει η πληροφορία μέσω midi στο cubase, γυρνάει στο πλήκτρο, τότε ακους. Εγώ θα έπαιρνα monitor από το audio του πλήκτρου σε ξεχωριστό κανάλι (με μικρό latency, όσο και των υπολοίπων audio tracks) και θα έκανα record σε midi track. Ώστε κατόπιν εορτής να αλλάξω ήχους αν θέλω.

Τωρα το ψαχουλευω

Οταν αλλαζεις τους αριθμους στον κερσορα, αλλαζουν και οι ηχοι, οι οποιοι θυμιζουν αρμονιο του 1980.

Τωρα κατεβαζω helion se 3.

Buffersize 256 κλπ ειναι η μονη ρυθμιση της καρτας. Αυτο πειραζω?

Οταν αλλαζεις τους αριθμους στον κερσορα, αλλαζουν και οι ηχοι, οι οποιοι θυμιζουν αρμονιο του 1980.

Τωρα κατεβαζω helion se 3.

όχι...

Ανοίγεις ένα instrument track.

Εκεί επιλέγεις halion ή όποιο άλλο πιθανόν έχεις φορτωμένο.

μετά πας στο inspector επάνω στο halion και σου βγάζει επιλογές για όργανα.

Το halion γιατί δεν το έχεις ήδη φορτωμένο?

Buffersize 256 κλπ ειναι η μονη ρυθμιση της καρτας. Αυτο πειραζω?
ναι.

Δεν υπάρχει σωστή τιμή. Παίζεις ανάλογα με την ισχύ του υπολογιστή, το φόρτωμα του project κλπ.

Δεν ανοιγω midi track?? Ισως γιαυτο δεν το εβρισκα, εφοσον ειναι φορτωμενο....

το midi track είναι άλλη διαδικασία με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα...

το instrument είναι πιό καλό κατα την γνώμη μου για πρωτάρη.

και το F11 κάνει δουλειά επίσης, δηλαδή ανοίγεις vst όργανο το οποίο μετά σε ρωτάει αν θα φτιάξει ένα track για το όργανο αυτό

Με το f11 ανοιγω καναλι για esdrummer.

Παρεπιπτοντως, δεν δουλευει κανενα πληκτρο-συντομευση πλεον στο cubase (πχ f3, f11, ctrl c κλπ). Τα κανω ολα απο μενου και κουμπακια.

Με το f11 ανοιγω καναλι για esdrummer.

Παρεπιπτοντως, δεν δουλευει κανενα πληκτρο-συντομευση πλεον στο cubase (πχ f3, f11, ctrl c κλπ). Τα κανω ολα απο μενου και κουμπακια.

το ίδιο είναι

ανοίγεις ένα instrument track και σε ρωτάει ποιό midi όργανο. 

Μετά αυτό εμφανίζεται στο inspector του track και αν πας στο όνομά του σου βγάζει επιλογές.

Βέβαια αυτά στα λέω από μνήμης γιατί εδώ και καιρό δεν δουλεύω πια το 5.

Οπότε ψάξε στο νετ για άνοιγμα instrument track για 5.

Τι εννοείς δεν δουλεύουν οι συντομέυσεις?

Δεν υπάρχει το halion. Εμφανίζει το ezdrummer και κάποια άλλα synth σαν Plugins.

Τώρα το εγκαθιστώ.

Δεν δουλεύει κανένα πλήκτρο. Τουλάχιστον μπορώ να καθοριζω τον  χρόνο με alt + click.

Ίσως πάτησα κατι και απενεργοποίησα τις συντομεύσεις από το πληκτρολόγιο. Θα το γοογλάρω να δω τι παίζει.

Δυό λύσεις βλέπω....

ή πας τώρα που είσαι νέος στο sonar που είναι τζαμπέ ή παίρνεις 10άρι. Με το elements ξεκινάς και σιγά σιγά κάνεις upgrade.

Δυστυχώς το free helion δεν υπάρχει για κατέβασα. Κατάβασα, κατά λάθος το full pack.

Αυτά είναι τα vst και όλες οι δυνατότητες που έχει το πρόγραμμά μου.

Screenshot 2020-01-30 20.51.32.png

Το cakewalk έχει ήχους?

Επίσης, έχω και το ableton lite εγκατεστημένο. Δεν το έχω ψάξει ακόμη.

Το halion είναι μέσα στο cubase.

Το sonar έχει εννοείται.

Αλλά διαφέρει αρκετά.

Εγώ έμεινα στο cubase και αγόρασα το 10 επειδή είχα ήδη επενδύσει πάνω του πάνω από 4 χρόνια.

Να το. Φαίνεται να έχει όργανα. Είναι και πολύ πιο ελαφρύ, ελλείψει γραφικών.  Για να δούμε...

Screenshot 2020-01-30 21.02.03.png

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back