Προτάσεις για ηλεκτρικό μπάσσο ~1000 ευρώ

kg74

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Χαιρετώ το forum και μπαίνω κατευθείαν στο ψητό!

Πάιζω μουσική (ερασιτεχνικά) εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως έγχορδα, τον τελευταίο καιρό όμως τα είχα ψιλοπαρατήσει λόγω περιορισμένου χρόνου. Παρ΄όλο που παλιότερα ήμουν με τα μπούνια στην όλη φάση, τώρα πλέον έχω απομακρυνθεί απο την αγορά και δεν ξέρω τι παίζει.

Επειδή η μεγαλύτερη καψούρα από όλα τα όργανα που έχω παίξει, ήταν και είναι το μπάσσο, θέλω τώρα που οι συνθήκες το επιτρέπουν και έχω χρόνο να ξανασχοληθώ, να πάρω ένα καινούργιο. Είχα παλιότερα ένα Aria Pro II, το οποίο δυστυχώς το έχω πουλήσει. Το στυλ που μου αρέσει να παίζω είναι funk και προσανατολίζομαι σε 4-χορδο (χωρίς να αποκλείω και 5-χορδο αν αυπαρχει κανά καλό). Το budget μου είναι περίπου 1000 ευρώ, θα με βοηθούσατε πολύ, αν μου προτείνατε ορισμένα μοντέλα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κώστας. 

Το καλύτερο είναι να δοκιμάσεις μόνος σου διάφορα 'όγρανα και να δεις πόσο εύκολα παίζεται και τι ήχο βγάζει. Επίσης δες και το μέγεθος, αν είσαι μικρόσωμος τότε ίσως σου κάνει μικρότερη κλίμακα. Αν παίζεις slap δες κατά πόσο κάνει για το στυλ σου.

Εγώ έχω Fender 4-χορδο και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, μου κάθεται καλά στο χέρι και έχει πολύ καλό ήχο, επίσης η ποιότητα κατασκευής και το service επίσης πολύ καλά.

Πάντως αξίζει να συνεννοηθείς με τον εκάστοτε μαγαζάτορα να σου σετάρει το όργανο όπως το θέλεις και να το δοκιμάσεις σεταρισμένο και όχι όργανο σε κατάσταση 'βιτρίνας'.

Πρώτα απ όλα σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!

Τα Fender και ειδικά το "αμερικάνικο" Jazz Bass είναι όντως κλασσική αξία, ειδικά για το είδος της μουσικής που θέλω να παίζω. Φυσικά και είναι μέσα στη λίστα των προτιμήσεων μου, απλά ψαχνόμουν και για κάτι εναλλακτικό. Π.χ. στα ίδια χρήματα πάνω - κάτω παίζουν τα Sterling Stingray της Musicman, Sector, Warwick, Human και φυσικά Ibanez, Yamaha, ESP τα οποία ωστόσο δεν είναι απο τα πλεόν ενδεδειγμένα για funk, εκτός και αν παίζει κάτι που το έχω χάσει τώρα τελευταία.  

kg74 είπε:
Π.χ. στα ίδια χρήματα πάνω - κάτω παίζουν τα Sterling Stingray της Musicman, Sector, Warwick, Human και φυσικά Ibanez, Yamaha, ESP τα οποία ωστόσο δεν είναι απο τα πλεόν ενδεδειγμένα για funk, εκτός και αν παίζει κάτι που το έχω χάσει τώρα τελευταία.  
Σωστός και μαζί σου.

Αλλά αφού τα ξέρεις, τι ρωτάς;

Βούρ για επί τόπου δοκιμές....

+1 για το standard jazz bass αλλα και το MM stingray !!!

Και για αλλη μια φορα θα πω το εξης "το οτι το συγκεκριμενο MM εχει 2 band EQ δεν ειναι μειονεκτημα".

Σχετικα με τα spector σε αυτα τα χρηματα αγοραζεις τα ευρωπαικα spector (τσεχικα), τα οποια εχουν πολυ καλα specs.Τα warwick που αναφερεις ειναι τρομερη επιλογη επισης, με ωραιο look και καλα σπεκς αν και τα πολυ καλα warwick ειναι λιγο πιο τσιμπημενα.

Για να μην σε μπερδεψω η δικια μου επιλογη θα ηταν ενα εκ των MM stingray, fender jazz bass std.  ;)

φιλε εγω επιμενω στο sterling το αμερικανικο ειναι αποδεδιγμενα εγγυηση αν μπορεσεις να βρεις να δοκιμασεις τα συγκεκριμενο(made in korea η taiwan)πες και πως σου φανηκε... ;)

οσο για τα ibanez δεν μου αρεσουν εμενα προσωπικα γιατι δεν βαζουν καλο hardware και πολυ flat μανικι για τα γουστα μου.ηχητικα αψογα κατα τ' αλλα...

spector και warwick πολυ φαρδυ μανικι πρεπει να δοκιμασεις για να αποφασισεις...

schecter και  esp καφρο-οργανα για μεταλ

human base ειχα παιξει με ενα αλλα ηχος μου φανηκε καπως ξερος αλλα παρολ' αυτα φυσικος το προτεινω ανεπιφυλακτα...ακουσε δειγματα του friedland στο youtube

φιλικα Κωστας

καλες αγορες

warchief είπε:
schecter ..... καφρο-οργανα για μεταλ
Θα εκπλαγείς από κάτι κλασσικές ομορφιές που έχει βγάλει.

Αδίκως παραγκωνισμένα μπάσα.

Καλύτερα το μάτι τελικά ........  ;)

sterling- πολύ καλή επιλογή

Jazz- εξαιρετική επιλογή

Πάντως αν βρεθεί στον δρόμο σου κάποιο Bongo Musicman- μεταχειρισμένο γιατί στο 1000ρικο καινούργιο δεν παίζει, βούτα το με κλειστά μάτια. Απόλυτο funk εργαλείο...  ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Πάντως αν βρεθεί στον δρόμο σου κάποιο Bongo Musicman- μεταχειρισμένο γιατί στο 1000ρικο καινούργιο δεν παίζει, βούτα το με κλειστά μάτια. Απόλυτο funk εργαλείο...  ;D
αν βρεθει κατι τετοιο το πηρα ηδη ;D

απιστευτο εργαλειο...αν βρεις ποθ δεν νομιζω παρτο αξιζει...

Τα ΜΜ βέβαια έχουν ένα μπράτσο κουπί έτσι? Να το ξέρεις αυτό... Μην πας να πάρεις χωρίς να δοκιμάσεις... Τα warwick είναι πολύ ωραία μπάσα αλλά πολύ βαριά για τα γούστα μου... Σε πολύωρη πρόβα/Live θα τα παίξεις... Βέβαια αν κάνεις απλά το χαβαλέ σπίτι σου πάρε κάτι που να σου αρέσει εμφανισιακά για να μην το βαρεθείς και κοίτα και χαμηλό budget γιατί με τα guitar rig/pod farm/etc και καλά ηχεία δεν θα σου λείπει κάτι... Από Ibanez θα σου έλεγα να κοιτάξεις την σειρά sr καθώς και την edb γιατί είναι πολύ καλά μπάσα και πάρα πολύ funky... Γενικά κατ' εμέ η καλύτερη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι είναι τα Jazz Bass... Κοίτα όμως και για κάνα Lakland ή τα τιμιότατα, οικονομικότερα G&L...

http://www.musicstore.de/en_EN/EUR/Basses/Electric-basses/G-L-Tribute-L-2000-Carved-Top-MN-Flamed-Maple-3-Tone-Sunburst/art-BAS0003981-000

Επίσης αν μπορέσεις να βρεις από κάπου να ακούσεις και να δοκιμάσεις σκέψου και αυτά:

http://www.musicstore.de/en_EN/EUR/Basses/Electric-basses/Mayones-Jabba-Classic-4-Sunburst-/art-BAS0004349-001

http://www.musicstore.de/en_EN/EUR/Basses/Electric-basses/Human-Base-JBX-4-Fretless-Natural-incl.-Gigbag/art-BAS0001336-001

http://www.musicstore.de/en_EN/EUR/Basses/Electric-basses/Spector-ReBop-4-DLX-FM-Ultra-Amber/art-BAS0003490-000

Τα ΜΜ βέβαια έχουν ένα μπράτσο κουπί έτσι? Να το ξέρεις αυτό... Μην πας να πάρεις χωρίς να δοκιμάσεις...

αν τα ΜΜ εχουν μπρατσο κουπι τα warwick και spector τι εχουν? ;D

πραγματικα δεν μπορω να παιξω σε κανενα απο αυτα τα 2...

για τα G&L εχω ακουσει τα καλυτερα ειναι του leonard fender design...

check εδω:

http://www.glguitars.com/about-GL/index2.asp

και επισης οι διαφορες με τα αμερικανικα ελαχιστες μονο η τιμη φευγει στο 3πλασιο αν δεν κανω λαθος...

funky_bassman είπε:
Τα ΜΜ βέβαια έχουν ένα μπράτσο κουπί έτσι?
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D πραγματικά και ιδιαίτερα τα Stingray. Αλλά όχι το Bongo  ;) Έχει φοβερό μπράτσο και καμία σχέση με τα άλλα ΜΜ

Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας, πραγματικά βοηθάτε πολύ με τις ιδέες σας.

Να τα πάρουμε ένα - ένα...έχω λιώσει να διaβάζω reviews και να ακούω δείγματα στο Youtube. Ok, φυσικά και θα πρέπει να πάω να τα δοκιμάσω, αλλά έστω και έτσι αρχίζω να σχηματίζω μια πρώτη άποψη. 

Το MΜ Bongo είναι αυτό που μου κάνει περισσότερο κλικ απο όλα, μιλάμε το όργανο είναι funky από σχεδιάση και μόνο! Ξεφεύγει βέβαια από το budget μου αλλά δεν ξέρω ρε γαμότο, μπάινω στον πειρασμό...π.χ. αυτή εδώ την τιμή http://www.dv247.com/guitars/musicman-bongo-bass-guitar-hh-black--72532 θα μπορούσα να την προσεγγίσω με αιματηρές οικονομίες...Όπως τα θυμάμαι είναι...ξεκινάς και λες θα δώσω τόσο και στο τέλος δίνεις πολλά παραπάνω!  ;D

Μετά είναι τα ΜΜ Sterling, που πάιζουν μέσα στο budget μου και τα γουστάρω σαν όργανα και σαν ήχο, μου αρέσει που έχουν ένα μεγάλο έυρος ηχοχρώματος.

Τα Fender JJ Std, είναι το πιο σίγουρο στοίχημα, αλλά να πώ την άμαρτία μου, βαριέμαι να τα βλέπω, δεν με τραβάνε εμφανισιακά, πως να το πω...

Από άλλες εταιρείες έχω ξεχωρίσει τα G & L και τα Sandberg (που αποτελούν μια καλή εναλλακτική στα Fender).

Τέσπα...ψυχαναλύση έχει καταλήξει το θέμα!  ;D

Όπως και να έχει και πάλι σας ευχαριστώ όλους, μάλλον με βλέπω να τα δίνω τα παραπάνω φράγκα, γιατι στη τελική το Bongo είναι που γουστάρω περισσότερο από όλα και με διαφορά! 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back