Προτάσεις για ακουστική κιθάρα απο 300 ως 500 ευρώ

Γιατί όχι Dreadnaught ;

Η απάντηση ειναι γελοία. θεώρησα οτι ειναι dreadnought. Πιστευεις οτι θα έχει μεγάλη διαφορά;
Μια που ρωτάς τι πιστεύω, καταλαβαίνοντας ότι υπάρχουν διαφορές, ...it still sounds like an acoustic. Οι διαφορές είναι κυρίως στην παικτική εμπειρία και στην ένταση (ανάλογα με το σώμα του οργάνου θα έχει και διαφορετικό projection). Τώρα τα άλλα που λένε ότι το τάδε ξύλο ακούγεται πιο γλυκό και το άλλο έχει πιο έντονα μεσαία, okay, πρέπει να είσαι καλός παίκτης ή να έχεις χρυσά αυτιά και δεν έχω τίποτα από τα δυο.

Μου έκανε απλά εντύπωση που είπε ο @Earendil πάλι καλά που δεν πήρες Dreadnaught

Πιστευεις οτι θα έχει μεγάλη διαφορά;

Γενικά οι dreadnaught και οι jumbo έχουν μεγαλύτερο "όγκο" στον ήχο, καθαρά λόγω μεγαλύτερου αντηχείου. Για εμένα είναι κάτι που παίζει ρόλο κυρίως σε live καταστάσεις, ιδιαίτερα αν βγαίνεις χωρίς μικρόφωνο. Θεωρούνται επίσης πιο κατάλληλες για strumming, ακριβώς λόγω του όγκου του ήχου τους (όχι ότι δεν μπορείς να κάνεις strumming σε μικρότερη κιθάρα). Έχει να κάνει με το τί θες και με τί βρίσκεις άνετο να παίζεις, όχι με σωστό ή λάθος.

Για παράδειγμα, εγώ όταν με το καλό αποφασίσω ξανά ότι θέλω ακουστική κιθάρα, θα πάω σε μικρότερο μέγεθος γιατί βρίσκω τις dreadnaught πιο άβολες (και ας είμαι σωματώδης σχετικά) και δεν χρειάζομαι τον μεγάλο τους ήχο.

Για παράδειγμα, εγώ όταν με το καλό αποφασίσω ξανά ότι θέλω ακουστική κιθάρα, θα πάω σε μικρότερο μέγεθος γιατί βρίσκω τις dreadnaught πιο άβολες (και ας είμαι σωματώδης σχετικά) και δεν χρειάζομαι τον μεγάλο τους ήχο.
Ναι αλλά εγώ που είμαι arguably πιο σωματώδης (1.90, 110 κιλά) πήρα jumbo και στα live μου κρύβει την κοιλιά. Δες την θετική πλευρά φίλωΖ

Μου έκανε απλά εντύπωση που είπε ο @Earendil πάλι καλά που δεν πήρες Dreadnaught

Α δεν έχω κάτι βαρυσήμαντο να γράψω επ' αυτού φίλε @Nekkon. Σε εμένα δεν αρέσουν, αυτό είναι όλο. Ναι, παίρνεις το extra volume και τα τσιμπημένα μπάσα που φαινομενικά αφήνουν πίσω τον ανταγωνισμό, ειδικά αν την προορίζεις για να παίζεις και να τραγουδάς μόνος (και όρθιος)... αλλά συχνά οι dreadnought "δεν τα λένε" αν το δεξί δε ζμπρώξει - κι αν το δεξί ζμπρώξει, αφτο που βγενη εινε πολτοσ.

Μιλάω πάντα για το price range που συζητήθηκε στο thread. Από κάποια (πολλά) λεφτά και πάνω... όλες ωραίες είναι.
Η επιλογή του @electroretard μου φαίνεται πολύ καλή και είμαι βέβαιος ότι το "λάθος" θα βγει σε καλό.

Για πρώτη ακουστική είτε με Dreadnought ειτε με τυπου 000 (και γενικά μεσαίου μεγέθους όπως αυτή που πήρες) είσαι κομπλέ.

Το κύριο χαρακτηριστικό των Dreadnought, πέραν του όγκου και του έντονου μπάσου σε σχέση με άλλες πιο μικρές κιθάρες, είναι ο blended ήχος - οι συγχορδίες ακούγονται πιο μονολιθικές. Ενώ με μια κιθάρα σαν αυτή που πήρες θα έχεις πιο ξεκάθαρο separation ανάμεσα στις χορδές. Δεν είναι θέμα καλύτερου/χειρότερου (εκτός απο πολυ συγκεκριμένα μουσικά είδη), είναι θέμα προτίμησης.

Μη το πολυσκας, ειδικά για αρχή - η κιθάρα που διάλεξες είναι πολύ ωραία και ευέλικτη ηχητικά, θα την ευχαριστηθείς.

Νομίζω δε θα βγει σε κακό γιατι τα αρπίσματα είναι ο αγαπημένος τρόπος παιξίματος

Μια χαρά είναι η κιθάρα, εμείς περιοριστήκαμε στις dread αλλά γι αυτό που τη θες είναι ταμάμ. Καλόπαικτη με γειές!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back