Προσδόκιμο ζωής active nearfield monitor "καλής οικογένειας"

iezeakill

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Δεν έχω ιδέα και δεδομένου ότι πιθανώς να έχει πάρα-συνηθίσει το αυτί μου με τον καιρό

θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει, έστω χοντρικά, κάποιος τύπος ή πρακτική προσέγγιση  (όπως π.χ θεωρούμε για τις τελικές λυχνίες σε ενισχυτές) για το χρόνο αντικατάστασης ή πιθανής ανάγκης για check up and/or service....

Για νορμάλ χρήση  πάντα (βλέπε 75-90 db SPL, 3-4 ώρες συνεχόμενα το μέγιστο).

Μιλάμε για ηχεία τάξης Focal, Adam, Genelec, ect...

Όσοι γνωρίζεται έστω και λίγο πείτε να πάρω καμιά ιδέα....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Τι εννοείς; Μας βοηθάς;

Να κάνει service στον ενισχυτή τους;

Να κάνει service στα μεγάφωνα;

Γιατί; Ακούς κανένα πρόβλημα;

Αν είναι καλοκατασκευασμένα τα ηχεία, κρίνοντας από την ηλικία σου, μέχρι να χρειαστούν οιοδήποτε service (; ), θα τα έχεις πουλήσει ή θα έχεις άλλα ενδιαφέροντα.

Αν δεν κάνεις τίποτα από τα δύο, θα καταλάβεις ο ίδιος πότε θα χρειαστούν service.

πολλά χρόνια μετά την αγορά, θα χρειαστούν αλλαγή οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές του ενισχυτή τους, και οι ακουστικές αναρτήσεις των μεγαφώνων

πολλά = 10 ή περισσότερα

το δεύτερο το βλέπεις με το μάτι, φαίνεται το υλικό να θρυμματίζεται και αργότερα σκίζεται

το πρώτο θέλει άνοιγμα και οπτικό έλεγχο

audiokostas είπε:
Τι εννοείς; Μας βοηθάς;

Να κάνει service στον ενισχυτή τους;

Να κάνει service στα μεγάφωνα;

Γιατί; Ακούς κανένα πρόβλημα;

Αν είναι καλοκατασκευασμένα τα ηχεία, κρίνοντας από την ηλικία σου, μέχρι να χρειαστούν οιοδήποτε service (; ), θα τα έχεις πουλήσει ή θα έχεις άλλα ενδιαφέροντα.

Αν δεν κάνεις τίποτα από τα δύο, θα καταλάβεις ο ίδιος πότε θα χρειαστούν service.
Αν άκουγα κάποιο πρόβλημα θα ήταν ήδη για επισκευή

Εννοώ το ό,τι πιθανώς να προκύψει, σε όποιο μέρος ενός αυτοενισχυόμενου ηχείου

όπως π.χ ανέφερε ο φίλτατος gdevelek τους πυκνωτές και τις αναρτήσεις

μπορεί ρε παιδί μου (λέω 1 μλκια) να χρειάζονται καθαρισμό, σφίξιμο και γράσο μηχανικά μέρη

πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις, εν μέρη καθυσηχάστικα

Trending...

Νέα θέματα

Back