Να τα πω άλλη μια φορά για να μην παρεξηγούμαι:
Πιστεύω ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί πειρατικά προγράμματα, εφόσον υπάρχουν ελεύθερα στο διαδίκτιο για κάποιο λόγο θα βρίσκονται εκεί και κάποιους σκοπούς θα εξυπηρετούνε.
Αν έχω πει πράγματα εναντίων της πειρατείας, αυτό αφορούσε πάντα την πειρατεία μέσα στο νοιζ. Για παράδειγμα να ζητάει κάποιος που θα βρει να κατεβάσει warezed λογισμικό ή mp3. Εφόσον έχει απαγορευτεί απο τους κανονισμούς τα μέλη πρέπει να το σέβονται και να διατηρίσουν το νοιζ καθαρό, όπως του αρμόζει να είναι. Υπάρχουν σχετικά φορουμ που είναι τίγκα στα rapidshare links για όσους έχουν τέτοιους σκοπούς.
Στο θέμα μετσόβιο (και πειρατεία στα ελληνικά πανεπιστήμια γενικότερα) εναντιώθηκα επειδή κάποιοι χρησιμοποιούν την γαμάτη σύνδεση του πανεπιστημίου τους για να πειρατεύουν μέσω αυτής. Τα πανεπιστήμια δεν είναι torrentάδικα. Αντί να ανεβάζουν πειρατικά, ας ανεβάζουν freeware, open source, linux και εφαρμογές linux για να δώσουν το σωστό παράδειγμα.
Όπως είχα πει και στο συγκεκριμένο θέμα, οι μισοί απο το πολυτεχνείο θα γίνουν προγραμματιστές και θα φτιάχνουν προγράμματα. Με τί μούρη θα ζητήσουν απο τον κόσμο να αγοράσει τα προγράμματά τους για να πληρωθούν οι ίδιοι ενώ ανέβαζαν πειρατικό λογισμικό?
Το δικό τους πρόγραμμα θα το ανεβάσουν σαν πειρατικό?
Είναι περισσότερο ηθικό το θέμα του πανεπιστημίου. Κατα τ άλλα δεν ενοχλεί κανένα. Ίσα ίσα που με τέτοιο upload που έχουν οι συνδέσεις τον πανεπιστημίων διευκολύνουν πολύ κόσμο για γρήγορο κατέβασμα.
το να πειρατεύεις δεν είναι κακό εφόσον δεν στερείς απο την εταιρία το λογισμικό. Υπάρχουν freeware προγράμματα που κάνουν τα πάντα. Απλώς εγώ γουστάρω να έχω σπίτι μου ένα πρόγραμμα των 1000 ευρώ έτσι για την κ@βλ@ μου. Αν δεν είχα την δυνατότητα να το έχω δωρεάν πειρατικό, δεν θα το είχα καν. Θα έκανα την δουλειά μου με τo freeware. Δεν είμαι επαγγελματίας.
Έτσι και αλλιώς η πειρατεία έχει άλλα προβλήματα και ρίσκο: ιοί, spyware, ψάξιμο, χάσιμο χρόνου, δεν έχεις καμμία υποστήριξη, ούτε ωραίο χάρτινο manual να το μυρίζεις.
Και ξαναλέω: Αν η πειρατεία ήταν όντως πρόβλημα για τις μεγάλες εταιρίες ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ. Ώς γνωστόν οι μεγάλοι κάνουν κουμάντο στην άτιμη τούτη κενωνία. Αν οι μεγάλοι είχαν πρόβλημα οι μικροί -απο τον κράκερ που σπάει το πρόγραμμα μέχρι τον έγχρωμο που πουλάει τα cd- δεν θα υπήρχαν.