Πρέπει ή όχι να κόβονται οι χορδές του ηλ. μπάσου;

mitsar

Ενεργό μέλος
Πόντοι
118
Ό,τι ρωτάει ο τίτλος. Διάβασα μερικά σοβαρά άρθρα (όχι wikihow) και λένε όλα ότι πρέπει να κόβονται, και η άκρη τους να μπαίνει μέσα στο κλειδί. Υπάρχει άλλη άποψη?

Αν είναι hex core μπορείς να τις κόψεις και χωρίς να τις τσακίσεις πριν .

Αν είναι Roundcore οπωσδήποτε τσάκισμα πρώτα. 

Αυτό ισχύει και για τις χορδές κιθαρας

Στα περισσότερα σετ πάντως οι χορδές μπορούν να μπουν στο safety  tuner ,αν το μπάσο έχει τέτοια tuners όπως έχουν τα Fender basses και τα περισσότερα υπόλοιπα  μπάσα ,και να κανει 2-4 γυρίσματα χωρίς να χρειάζεται να τις κόψεις. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Στα περισσότερα σετ πάντως οι χορδές μπορούν να μπουν στο safety  tuner ... χωρίς να χρειάζεται να τις κόψεις. 
Τhanks @dimsonic &  @Superfunk

Το "τσάκισμα" είναι αυτονόητο και όλοι το γράφουν.

Το πραγματικό ερώτημα πίσω από το "πρέπει" της αρχικής μου ερώτησης είναι "αλλάζει ο ήχος ή όχι αν κοπούν οι χορδές;"

Τhanks @dimsonic &  @Superfunk

Το "τσάκισμα" είναι αυτονόητο και όλοι το γράφουν.

Το πραγματικό ερώτημα πίσω από το "πρέπει" της αρχικής μου ερώτησης είναι "αλλάζει ο ήχος ή όχι αν κοπούν οι χορδές;"

Όχι φυσικά και δεν αλλάζει. 

Φρόντισε απλά να έχει ικανή γωνια η χορδη πίσω από το nut ειδικά για τις χορδές που δεν έχουν string tree.

Πάντως βιντεοκλίπ με μεγάλους ροκ κιθαρίστες δεν έχω δει που να έχουν κομμένες χορδές

Σε όλα τα βιντεοκλίπ με κιθαρίστες περισσεύουν οι άκοπες χορδές και βγάζουν μάτια

Σε όλα τα βιντεοκλίπ με κιθαρίστες περισσεύουν οι άκοπες χορδές και βγάζουν μάτια

Έχω χρονια να δω αυτή την αηδία. 

Στα 60s και τα 70s ήταν και καλά χιπστερια για όσους έπαιζαν ακουστική....τώρα για ποιους ηλεΧτρονικους κιθαριστες μιλάς δεν ξέρω.

Ο ΘΕΟΣ πάντως μια χαρά κομμένες τις είχε

https://youtu.be/qFfnlYbFEiE

Όπως και οι περισσότεροι κιθαριστες που θεωρούνται  Rock Icons .

Ίσως θα έπρεπε να μας δώσεις αποδείξεις και ονόματα  :) ώστε να βάλουμε ρεφενέ και να τους αγοράσουμε ένα κοΦτιΡι από τα Λιντλ :)

Ίσως θα έπρεπε να μας δώσεις αποδείξεις και ονόματα  

Σαν τυπικός Έλληνας είσαι έτοιμος να δικάσεις και να κατασπαράξεις έναν παππού που σε μια στιγμή θολώματος του ήρθαν στο μυαλό διάφορες φλασιές από το MTV να λαμπυρίζουν χορδές σκόρπιες στον αέρα και να βγάζουν μάτι, όπως και άλλα zoom με το τσιγάρο περασμένο στο headstock και τις χορδές να περισσεύουν περήφανες.

Ένοχος, δεν έχω πρόχειρες αποδείξεις, βάλε με φυλακή μαζί με τον ακατανόμαστο.

Σαν τυπικός Έλληνας είσαι έτοιμος να δικάσεις και να κατασπαράξεις έναν παππού

Παππούς είμαι εγώ και δεν τα θυμάμαι  αΦτα :)

Εσύ πρέπει να ανήκεις στην κατηγορία "τυρανοσαΒρος" μαζί με τον @dimsonic  που ήταν στημένος έξω από το ΓουΔστοκ και εβριζε την νεολαία που είχε γίνει εξολισκεπροωλισ :)

:)

Αποδειξεις υπαρχουν σε ολα σχεδον τα βιντεο που υπαρχουν με τον Ritchie Blackmore.

Tyxaio paradeigma.?

Αποδειξεις υπαρχουν σε ολα σχεδον τα βιντεο που υπαρχουν με τον Ritchie Blackmore.

Tyxaio paradeigma.

Υπήρχε η τΑιχνωλογεια βίνΔεο επι Ρίτσι?

Γιατί εγώ ενθυμουμΕ έναν τύπο που γυριζε ένα μηχάνιΖμα με μανιβέλα για να παίρνει ρεΒμα ο Marshall Major του σιγά μην ιχε βινΔεο

Εσύ πρέπει να ανήκεις στην κατηγορία "τυρανοσαΒρος" μαζί με τον @dimsonic  που ήταν στημένος έξω από το ΓουΔστοκ και εβριζε την νεολαία που είχε γίνει εξολισκεπροωλισ :)

εγκω είμαι πεντι του 20ού αιώνος

Και να πείς ότι όλοι αυτοί δεν είχαν λεφτά για group/tour gtr technician... Φαίνεται ήταν κάποτε της μοδός μακριά μαλλιά, μακριές χορδές και μακριά παλαμάρια ;-)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back