Πόσο θα μας αντέξει ακόμα ???

Πάντως έτσι που έριξα για πλάκα τους κωδικούς των τριών διαγωνισμών στο γκούγκλη, μόνο ελληνικά σάιτς έβγαιναν...

Το 2012 έρχεται... ετοιμαστείτε!....

μέχρι 23 Δεκ που προέβλεψαν και οι Μάγια προλαβαίνω να πάρω το Kronos?.... να το βάλω σε έντοκες ή προκαταβολή και 12 άτοκες?

http://bob-mitchell.blogspot.com/2011/01/mystery-of-dead-birds-and-fish-in-usa.html

Δεν είναι ενδεικτικό το link, ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει.

Επίσης πάντα να κοιτάτε και τις επόμενες σελίδες του γκούγκλη και όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές.

Και σίγουρα όχι μόνο τις επίσημες τοποθετήσεις. (Άλλοι πάλι κάνουν μόνο αυτό ;D)

(Εκτός άμα έπεσαν και τα ψάρια και τα καβούρια σε ηλεκτρικές κενώσεις και βεγγαλικά ;D ;D)

Η επιστημονική μέθοδος για να καταλήξουμε σε συμπέρασμα είναι αυτή που μάθαμε στην 3η Γυμνασίου και τόσο πολύ μας διαφεύγει:

1. Παρατήρηση - Παρατηρώ δηλαδή ένα φαινόμενο και αναρωτιέμαι.

2. Θεωρία - Αναπτύσσω μια θεωρητική εξήγηση.

3. Πείραμα - Ξεκινάω σειρά πειραμάτων για την απόδειξη της θεωρίας. Αν δεν μου κάτσουν τα πειράματα, επανέρχομαι στο 2 και αναθεωρώ. Αν όμως κάποτε καταλήξω να έχω το ίδιο αποτέλεσμα όσες φορές επαναλάβω το πείραμα αποδεικνύοντας την θεωρία μου, τότε και μόνο τότε μπορώ να πάω στο 4.

4. Αποτέλεσμα - Επικύρωση της θεωρίας.

Ο κύριος στο άρθρο έκανε μια υπόθεση σε κάποιο ανύποπτο σημείο και απέδωσε όσα ανεξήγητα δεν μπόρεσαν οι ειδικοί επιστήμονες να καταλήξουν για τους παραπάνω λόγους. Αυτά...

Είναι φοβερή η μάστιγα των θεωριών συνωμοσίας και των "μελετητών" που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια.

yameth είπε:
Η επιστημονική μέθοδος για να καταλήξουμε σε συμπέρασμα είναι αυτή που μάθαμε στην 3η Γυμνασίου και τόσο πολύ μας διαφεύγει:

1. Παρατήρηση - Παρατηρώ δηλαδή ένα φαινόμενο και αναρωτιέμαι.

2. Θεωρία - Αναπτύσσω μια θεωρητική εξήγηση.

3. Πείραμα - Ξεκινάω σειρά πειραμάτων για την απόδειξη της θεωρίας. Αν δεν μου κάτσουν τα πειράματα, επανέρχομαι στο 2 και αναθεωρώ. Αν όμως κάποτε καταλήξω να έχω το ίδιο αποτέλεσμα όσες φορές επαναλάβω το πείραμα αποδεικνύοντας την θεωρία μου, τότε και μόνο τότε μπορώ να πάω στο 4.

4. Αποτέλεσμα - Επικύρωση της θεωρίας.

Ο κύριος στο άρθρο έκανε μια υπόθεση σε κάποιο ανύποπτο σημείο και απέδωσε όσα ανεξήγητα δεν μπόρεσαν οι ειδικοί επιστήμονες να καταλήξουν για τους παραπάνω λόγους. Αυτά...

Είναι φοβερή η μάστιγα των θεωριών συνωμοσίας και των "μελετητών" που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια.
Να κάνω τον κόπο να τοποθετηθώ ή θα επέμβει το Ε.Σ.Ρ ?

Να μην χαλάω μελάνι τσάμπα. :)

theoctapus είπε:
Το χειρότερο του να μην ξέρεις είναι να νομίζεις οτι ξέρεις.
Υπάρχει κάτι ακόμη χειρότερο: να είσαι σίγουρος ότι οι ΑΛΛΟΙ δεν ξέρουν...

trolley είπε:
Το χειρότερο του να μην ξέρεις είναι να νομίζεις οτι ξέρεις.
Υπάρχει κάτι ακόμη χειρότερο: να είσαι σίγουρος ότι οι ΑΛΛΟΙ δεν ξέρουν...
Αmen.

Και 'συ που το ξέρεις;  :P

Αν είσαι σίγουρος ότι οι άλλοι δεν ξέρουν πάει να πει ότι θεωρείς ότι εσύ ξέρεις καλύτερα και δεδομένου ότι η αρχική σου εκτίμηση είναι λάθος (γι' αυτό και η λέξη χειρότερο) πάει να πεί ότι ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι ξέρεις, αρα λέμε το ίδιο πράγμα.

Τα λινκς είναι όντως ασταναπαν και βρωμάνε συνομωσιοψευδοεπιστήμη από χιλιόμετρα αλλά...

yameth είπε:
Αν όμως κάποτε καταλήξω να έχω το ίδιο αποτέλεσμα όσες φορές επαναλάβω το πείραμα αποδεικνύοντας την θεωρία μου, τότε και μόνο τότε μπορώ να πάω στο 4.
...αυτό δεν ισχύει πάντοτε. Οι πηγές της experimental variation (συστηματικής ή μη) δεν εγγυώνται αυτήν την επαναληψιμότητα, και ένα σωστό πείραμα περιγράφει και αναγνωρίζει τους περιορισμούς αυτούς. Μάλιστα, στην σημερινή βιβλιογραφία και αρθρογραφία λαμβάνονται πάντοτε υπόψη.

bloody_sunday είπε:
Οι πηγές της experimental variation (συστηματικής ή μη) δεν εγγυώνται αυτήν την επαναληψιμότητα, και ένα σωστό πείραμα περιγράφει και αναγνωρίζει τους περιορισμούς αυτούς. Μάλιστα, στην σημερινή βιβλιογραφία και αρθρογραφία λαμβάνονται πάντοτε υπόψη.
+1

philosophos είπε:
Να κάνω τον κόπο να τοποθετηθώ ή θα επέμβει το Ε.Σ.Ρ ?

Να μην χαλάω μελάνι τσάμπα. :)
Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι και μέχρι στιγμής το θέμα δεν είναι πολιτικό, θρησκευτικό ή ρατσιστικό. Ελπίζω πως δεν αναφέρεσαι σε λογοκρισία από κατάχρηση εξουσίας.

Ρε παλικαρόπουλα, σας έβαλε κανείς κανένα link για το νόημα της ζωής αποδεδειγμένο επιστημονικά και δεν το πήρα χαμπάρι??

Ή που είπα πως το υιοθετώ ??

Τις επίσημες εξηγήσεις τις διαβάσατε ?? Σας ικανοποιούν ??

Το αρχικό post έχει και γραμματάκια από κάτω. Ο τίτλος λέει: πόσο θα αντέξει η ρημάδα η γη να την αυτώνουμε? Βάλτε οι ψαγμένοι κανά παλιοσύνδεσμο, να δούμε και άλλα πράγματα πιο σφαιρικά.

Συνομωσιοπολέμιοι διαδικτυακοί μου φίλοι, εγώ σε αυτό και σε άλλα posts σας λέω γενικά και αφηρημένα: ψάξτε το, αν σας ενδιαφέρει ή αλλιώς μεταφρασμένα: ακούστε και αυτό.

Αφορισμούς είναι αρχή μου να μην κάνω, ειδικά σε θέματα που σηκώνουν πενήντα διαφορετικές ερμηνείες και εξηγήσεις.

Αλλά και αμάσητα παλικάρια μου (όπως μερικοί μερικοί)  δεν τα καταπίνω.

Πάμε παρακάτω να δούμε τι θα δούμε. :)

yameth είπε:
Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι και μέχρι στιγμής το θέμα δεν είναι πολιτικό, θρησκευτικό ή ρατσιστικό. Ελπίζω πως δεν αναφέρεσαι σε λογοκρισία από κατάχρηση εξουσίας.
Αν δεν έχεις ενημερωθεί, δεν θα σε ενημερώσω εγώ. ;D

πάντως προτιμώ την κουρτίνα με τα τρία διαστημόπλοια που βρίσκονται πίσω από τον Πλούτωνα, όπως λέει η Pravda, και οδεύουν προς την Γη με ημερομηνία άφιξης 12/2012 (έχουν κάνει και κράτηση στον Αστέρα Βουλιαγμένης).

philosophos είπε:
Ρε παλικαρόπουλα, σας έβαλε κανείς κανένα link για το νόημα της ζωής αποδεδειγμένο επιστημονικά και δεν το πήρα χαμπάρι??

Ή που είπα πως το υιοθετώ ??

Τις επίσημες εξηγήσεις τις διαβάσατε ?? Σας ικανοποιούν ??

Το αρχικό post έχει και γραμματάκια από κάτω. Ο τίτλος λέει: πόσο θα αντέξει η ρημάδα η γη να την αυτώνουμε? Βάλτε οι ψαγμένοι κανά παλιοσύνδεσμο, να δούμε και άλλα πράγματα πιο σφαιρικά.

Συνομωσιοπολέμιοι διαδικτυακοί μου φίλοι, εγώ σε αυτό και σε άλλα posts σας λέω γενικά και αφηρημένα: ψάξτε το, αν σας ενδιαφέρει ή αλλιώς μεταφρασμένα: ακούστε και αυτό.

Αφορισμούς είναι αρχή μου να μην κάνω, ειδικά σε θέματα που σηκώνουν πενήντα διαφορετικές ερμηνείες και εξηγήσεις.

Αλλά και αμάσητα παλικάρια μου (όπως μερικοί μερικοί)  δεν τα καταπίνω.

Πάμε παρακάτω να δούμε τι θα δούμε. :)
Ok έχεις δίκιο. Απλά έχω πήξει με τα mail "αποκαλύψεων" και τους ερευνητές.

Trending...

Νέα θέματα

Back