Πώς γίνεται αυτό το "κόλπο" στη φωνή;;!

jumerang

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια σας παιδιά! Πώς πάνε τα μπάνια;!

Υπάρχει ένα "κόλπο" στο "μπάσιμο" της φωνής, που έχω ακούσει σε αρκετά κομμάτια, και ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς να μου δώσει κανένα τεχνικό tip πώς να το πετύχω.

Παρά να σας εξηγώ και να σας περιγράφω γραπτά, ακούστε ένα παράδειγμα: Depeche Mode - Personal Jesus, αρχή αρχή κομματιού, μπάσιμο φωνής, χρονικό σημείο 0:12 στο video clip στο YouTube:

Thanks a lot προκαταβολικά!

Γεια σου φίλε, αν σε καλύπτει το εφφέ που έχω στο κομμάτι στο πέμπτο δευτερόλεπτο άκου πως το έκανα...

1. Απομόνωσα τις πρώτες λέξεις που λέω "Μου είναι"

2. Έβαλα Delay + Echo

3. Έκανα reverse το track να έρθει ανάποδα ακριβώς επάνω στο M της λέξης Μ

4. Και έβαλα το εφφέ Fade in να έρθει σταδιακά από πολύ χαμηλή ένταση και να φτάσει την ένταση της αρχικής φράσης.

Ελπίζω να βοήθησα  :)

effe_fwnis.mp3

Attachments

σε ποια φραση εκανες το εφε?

μπορεις να μου πεις περιπου τις ρυθμισεις που εκανες στο delay,reverb?

θελω να το κανω και γω αλλα δεν  καταλαβα  πως ακριβως το εκανες!

μπραβο σου παντως πολυ πετυχημενο!!!!

Ένας ίσως πιο εύκολος τρόπος ,

1. Πάρε το track της φωνής.

2. Reverse όλο το track

3. Βάλε το echo/delay στο σημείο που θέλεις

4. Επανέφερε το στην κανονική μορφή

Θα ανεβάσω κάποιο παράδειγμα το απόγευμα όταν γυρίσω από τη δουλειά.

Eρωτευμένε με την κιθάρα σου, σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, όντως είναι αυτό ακριβώς που έχεις κάνει κι εσύ στο τραγούδι σου!

Απλά εγώ θέλω να το βάλω να ξενικάει λίγάααακι νωρίτερα, να κρατάει λίγο παραπάνω απ'ό,τι το έβαλες εσύ, δηλαδή.

Το δοκιμάζω σε λίγο και θα σου πω τι κατάφερα με την πολύτιμη βοήθειά σου!!

Βάζω και ένα που έκανα μόλις τώρα με μεγαλύτερη διάρκεια που ζήτησες στο intro της φωνής, πλησιάζει περισσότερο στο video που έχεις βάλει. Αν χρειάζεσαι παραπάνω οδηγίες πες μου.  :)

P.S. Νομίζω ότι το thread έπρεπε να μεταφερθεί στο

Recording & P.A. - Απορίες και λύσεις γύρω απο την ηχογράφηση και τον ήχο live.

και όχι στο computers με τις κάρτες ήχου και τα hardware.

effe_fwnis2.mp3

Attachments

Παίδες thank you all, και κυρίως InLoveWithMyGuitar, ακολούθησα τις οδηγίες σας και βγήκε τέλειο και ακριβώς αυτό που ήθελα!

Μόλις γίνει τρελλή επιτυχία το κομμάτι και γίνω δισεκατομμυριούχος, σας χρωστάω ποσοστά!!!    :o ;D ??? :P :-\ ;)

InLoveWithMyGuitar είπε:
Ένας ίσως πιο εύκολος τρόπος ,

1. Πάρε το track της φωνής.

2. Reverse όλο το track

3. Βάλε το echo/delay στο σημείο που θέλεις

4. Επανέφερε το στην κανονική μορφή

Θα ανεβάσω κάποιο παράδειγμα το απόγευμα όταν γυρίσω από τη δουλειά.
Γεια χαρα!

Οταν λες Reverse τι ακριβως εννοεις; να παιξουν τα φωνητικα αναποδα;backwards δηλαδη;

Αν θες πες μας και ποιο προγραμμα χρησιμοποιησες προς περισσοτερη κατανοηση μας.

Ευχαριστω!

Ναι, αυτό εννοεί ο Siromist. Reverse = Backwards σε όποιο software κι αν χρησιμοποιείς. Και στο τέταρτο βήμα, λέγοντας να το επαναφέρεις στην κανονική του μορφή εννοεί να το ξανακάνεις reverse, άρα να επανέλθει κανονικά.

jumerang είπε:
Μόλις γίνει τρελλή επιτυχία το κομμάτι και γίνω δισεκατομμυριούχος, σας χρωστάω ποσοστά!!!    :o ;D ??? :P :-\ ;)
Αν γίνεις εκατομυρριούχος δηλαδή δεν χρωστάς τίποτα? Μην ξεχνάς ότι δεν έχουμε ποια δραχμές! είναι δύσκολο να γίνεις δισεκατομμυριούχος  :-ppp

Trending...

Νέα θέματα

Back