ΛΑΘΟΣmessalion είπε:κοιτα.........καθε στρωση που περνας την ξανατριβεις με γυαλοχαρτο για να κανει μια αιχμηρη επιφανεια ουτως ωστε να κατσει καλυτερα η επομενη στρωση.......
να σου δωσω ενα παραδειγμα γιατι και εγω οτι κανω το κανω εμπειρικα και εχοντας δει απο κοντα πολυ καλους κατασκευαστες μουσικων οργανων
αν π.χ. εσυ εχεις φτασει στο σημειο να βαψεις με βερνικι.....περνας το πρωτο χερι.....το σωμα εχει αποκτησει μια πολυ λεια επιφανεια το αποτελεσμα ομως δεν ειναι το επιθυμητο γιατι πολυ απλα ας πουμε δεν γυαλιζει αρκετα.....ΑΝ πας εκεινη την ωρα (ή μετα απο πολλες ωρες ) να ξαναβαλεις βερνικι χωρις να το εχεις τριψει με το εκαστοτε γυαλοχαρτο.....τοτε το βερνικι θα απλωθει σε λεια επιφανεια με αποτελεσμα να "γλυστρισει" επανω στην προηγουμενη στρωση και να τα κανεις οπως λεμε και στο χωριο μου ροϊδο ;D
γι'αυτο λοιπον πρεπει να το τριψεις ωστε να βρει η επομενη στρωση grip και να κρατηθει επανω της κ.ο.κ.
βεβαια εγω μιλησα για βερνικι αλλα την γενικη ιδεα πιστευω την επιασες (αν εχω κανει καπου λαθος παρακαλω να με διορθωσουν)
ΔΥΟ ΚΙΛΑ;nasokosm είπε:Υπολογισε 1-2 κιλα για το τελικο και ενα κιλο για το primer με 10-12 ευρω στο κιλο συν τους διαλυτες.
Το παραπάνω είναι σωστό. Σε πολλά χρωματοπωλεία πάντως, σου πουλάνεnasokosm είπε:η συσκευασια που εγω χρησιμοποιω δεν εχει λιγοτερο απο κιλο!
εγω μιλησα Εμφανως για "βερνικι" και ΟΧΙ για νιτροsofison είπε:ΛΑΘΟΣ
Όταν έχεις ρίξει Nitro δεν τρίβεις ανάμεσα στα χέρια εκτός και εάν έχεις τρεξίματα ή πολύ τραχειά επιφάνεια. Κάθε χέρι nitro ενώνεται/λιώνει (melting) με το επόμενο γιατι πολύ απλά υπάρχει ο διαλύτης.
Αυτό που περιγράφεις γίνεται με τα βερνίκια 2 συστατικών διότι δεν υπάρχει χημική ανάμιξη μεταξύ των χεριών οπότε χρείαζεται μηχανική δύναμη (τριβή) που δημιουργείται με το αποχαρτάρισμα. Κοινώς τρίψιμο με 320 ή 400αρι γυαλόχαρτο
Και πάλι δεν το πιάνω ???messalion είπε:εγω μιλησα Εμφανως για "βερνικι" και ΟΧΙ για νιτρο![]()
![]()
το κοινο βερνικωμα χρειαζεται την διαδικασια που προειπα το νιτρο βενικωμα ομως οχι....γενικοτερα το νιτρο θελει την δικη του διαδικασια - απλα περιεγραψα τον λογο που γινεται το "ξυσιμο" στις περισσοτερες των περιπτωσεων σε ολα τα επιπεδα......(ειλικρινα δεν ξερω πως αλλιως να το εξηγησω)sofison είπε:Και πάλι δεν το πιάνω ???
Και το νιτρο βερνίκι είναι η διαφορά είναι ότι δεν χρησιμοποιείται καταλύτης