- Πόντοι
- 28
Μιας και το topic αναφέρεται σε αρχάριους στη μίξη, και επειδή τώρα ξεκινάω να ασχολούμαι με το σπορ, θέτω εδώ μια πολύ πρωταρχική ερώτηση πάνω στη μίξη που αφορά τη γενικότερη διαδικασία που ακολουθείται.
Έστω ότι έχω στο DAW στο Project μου 5 midi tracks στα οποία έχω αναθέσει κάποια VST όργανα, καθώς επίσης και ένα audio track με φωνητικά.
Μέχρι σήμερα έκανα το εξής: Export σε mp3 και ΤΕΛΟΣ! ?
Επειδή σίγουρα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αναρωτιέμαι ποια είναι η σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για καλύτερο αποτέλεσμα;
Για παράδειγμα, μήπως η σωστή η διαδικασία, είναι εξής:
βημα 1 Κάνω export κάθε midi track σε WAV file ξεχωριστά
βήμα 2 Φτιάχνω νέο project όπου κάνω import τα wav files
βήμα 3 Έχοντας audio tracks πλέον και όχι midi επεξεργάζομαι τα audio tracks (πχ βάζω inserts effects ή sends effects κάτι που δεν γινόταν στα Midi tracks)
βήμα 4 Αφού τελειώσω με την επεξεργασία των audio tracks κάνω export σε ένα τελικό WAV αρχείο
βήμα 5 Φτιάχνω νέο Project όπου κάνω import μόνο το προηγούμενο τελικό wav αρχείο και το επεξεργάζομαι επιπλέον
βήμα 6 ΤΕΛΙΚΟ EXPORT ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ
Μπορεί κάποιος να μου πει αν ο παραπάνω σκελετός βημάτων είναι ο ενδεδειγμένος ή αν υπάρχουν άλλα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν σε μια μίξη? Ένα πολύ γενικό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να κινηθώ θα ήθελα να μου πείτε
Ευχαριστώ πολύ
Έστω ότι έχω στο DAW στο Project μου 5 midi tracks στα οποία έχω αναθέσει κάποια VST όργανα, καθώς επίσης και ένα audio track με φωνητικά.
Μέχρι σήμερα έκανα το εξής: Export σε mp3 και ΤΕΛΟΣ! ?
Επειδή σίγουρα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αναρωτιέμαι ποια είναι η σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για καλύτερο αποτέλεσμα;
Για παράδειγμα, μήπως η σωστή η διαδικασία, είναι εξής:
βημα 1 Κάνω export κάθε midi track σε WAV file ξεχωριστά
βήμα 2 Φτιάχνω νέο project όπου κάνω import τα wav files
βήμα 3 Έχοντας audio tracks πλέον και όχι midi επεξεργάζομαι τα audio tracks (πχ βάζω inserts effects ή sends effects κάτι που δεν γινόταν στα Midi tracks)
βήμα 4 Αφού τελειώσω με την επεξεργασία των audio tracks κάνω export σε ένα τελικό WAV αρχείο
βήμα 5 Φτιάχνω νέο Project όπου κάνω import μόνο το προηγούμενο τελικό wav αρχείο και το επεξεργάζομαι επιπλέον
βήμα 6 ΤΕΛΙΚΟ EXPORT ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ
Μπορεί κάποιος να μου πει αν ο παραπάνω σκελετός βημάτων είναι ο ενδεδειγμένος ή αν υπάρχουν άλλα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν σε μια μίξη? Ένα πολύ γενικό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να κινηθώ θα ήθελα να μου πείτε
Ευχαριστώ πολύ
Τελευταία επεξεργασία από moderator: