Πως λεγεται αυτό που...

Sozos

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Θα ζητησω την βοηθεια του κοινου...

Εχω δει καποιους κιθαριστες να χρησημοποιουν κατι σαν καποταστο αλλα οχι για να κραταει μπαρε αλλα για να μην ακουγονται οι ανοιχτες χορδες.

Αυτο το πραγμα ειναι καποταστο ρυθμισμενο καταλληλα η ειναι κατι αλλο???

¶λλοι για αυτήν την δουλειά, βάζουν ένα κοκκαλάκι για μαλλιά, ή οποιοδήποτε κομμάτι ύφασμα.....

Δείξε κανα βίντεο, ή φώτο που το έχεις δει..

Εννοείς σαν αυτό που έχει ο Stanley Jordan και όσοι παίζουν tapping με δύο χέρια?

Βάλε ένα κομμάτι ύφασμα ή ένα μαντήλι γύρω από το μανίκι. Δέστο σχετικά σφιχτά και είσαι jet.

Βάλε ένα κομμάτι ύφασμα ή ένα μαντήλι γύρω από το μανίκι. Δέστο σχετικά σφιχτά και είσαι jet.
+1! Χωρίς να ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό, αν είναι για μιουτάρισμα, αυτό κάνει.

Γενικά, δεν χρειάζεται να αγοράζεις τα πάντα, πρέπει να είσαι εφευρετικός... :wink:

Το χρησημοποιει ο Ζηρας και ο Michael Angelo Batio σε πολλα απο τα βιντεο τους στο youtube. Για λογους χρηστικοτητος δεν θελω να βαλω μαντηλια και λαστιχακια για τα μαλλια. Το κολπο αυτο που ψαχνω οταν το ξεσφιγγεις μενει πανω στο μπρατσο χωρις να μιουταρει τις χορδες οποτε η χρηση του ειναι γενικα ευκολοτερη και ταχυτερη. Εξ αλλου για να κανω σωστη δουλεια δεν θα με πειραζε να δωσω και μερικα χρηματα παραπανω. Ασε που θα γινω και ρομπα αμα κανω καμια πατεντα με λαστιχακια κλπ...

Ισα ισα που θα ειναι και πιο αλητεια το λαστιχακι, εγω οποτε ηθελα να δουλεψω λεγκατα κλπ εβαζα χαρτοπεστετες ή ακομα και κ..χαρτο!

Αλλα σκεψου πως ειναι ουσιαστικα λιγο ανουσιο το να μαθεις να παιζεις ετσι, μιας και μολις το βγαλεις το παιξιμο σου θα ειναι βαβουρικο, εκτος και αν το θες για να γραψεις κανενα υπερσολο, οπου και παλι με το λαστιχακι εισαι καλυμμενος...

Σε αυτο το βιντεο χρησημοποιει αυτο το ματζαφλαρι ο Αντζελο
Ε, αυτός το κάνει γιατί 1) με τον τρόπο που παίζει δεν μπορεί να μιουτάρει με το δεξί και 2) δεν παίζει ρυθμικά.

Νομίζω ότι την ίδια χρηστικότητα θα έχει και το λαστιχάκι...

Είναι και πιο αλήτικο που λέει και ο stavrilian... :wink:

Μα φιλε Σταβριλιαν δεν προκειται να το βγαζω στη μεση του σολο. Θα το ξεκουμπωνω μονο στο τελος του σολο που θα πρεπει να παιξω τα νορμαλ ριφακια. Θα ηταν καλη ιδεα το λαστιχακι που λες (και θα το δοκιμασω για προσωρινη λυση) αλλα με το λαστιχακι δεν θα μπορω να το βγαλω αρκετα γρηγορα ωστε να γυρισω σε ριφακια.

Ειλικρινα εχω ψαξει παντου να το βρω και κανεις δεν ξερει τι ειναι.

Φιλε Κουλτουρα ειναι λογικο οταν παιζεις σολο να μην μπορεις να μιουταρεις τις ανοιχτες χορδες με το δεξι. Ρυθμικα παιζει αλλα οχι σε αυτο το βιντεο, και αναλογα το ξεκουμπωνει οταν απο σολο παει σε ρυθμικα μερη...

Επειδη δωσαμε τρομερη αξια σε αυτο το αναθεματισμενο λαστιχακι, μπορει να ειναι αλητικο (και οκ σαν προχειρη λυση!) αλλα ξαναλεω οτι δεν με εξυπηρετει πληρως (μαλλον την υπολοιπη μπαντα που δεν μπορει να κοβει το κομματι για να βγαλω η να βαλω το λαστιχακι!!!) οποτε αν καποιος στο φορουμ ξερει τι διαολο ειναι αυτο ας μου πει...

με μια αρτια τεχνικη πιστευω πως δεν εχεις αναγκη τετοια τεχνασματα

καλυτερα να δουλεψεις περισσοτερο πανω στην κιθαρα σου παρα να ψαχνεις την ευκολη λυση :wink:

Στειλε ενα mail στο ζηρα κ ρωτησε τον απο που το αγορασε

παντως εμενα δεν μου αρεσει αυτο

οπως κ να χει σου χαλαει το image οπως κ να χει σε Live

για practise οταν ξεκινας string skipping και tapping τοτε ειναι χρησιμο μονο κ μονο για να μην ξερωνεις στη αρχη με αυτο τον αχταρμα που ακους

στην συνεχεια καλυτερα ειναι να συνηθιζεις χωρις αυτο

Συμφωνω απολυτα με τα περι σωστης τεχνικης. Ομως ειναι και περιπτωσεις οπου οτι τεχνικη και να εχεις αναπτυξει, δεν γινεται να αποφυγεις θορυβους απο ανοιχτες χορδες πχ χρησημοποιωντας εντονα το τρεμολο η οταν κανεις μεγαλα μπεντ (ποσο μαλιστα σε διπλα μπεντ που αμεσως μετα ελευθερωνεις γρηγορα την μια απο τις δυο χορδες!!)

Κι αυτο κατι σαν του Μιχαλιου δεν ειν' ωρε;

και δεν μου μοιαζει και για τοσο ακριβο!

Dumper λέγεται και κάνει αυτό που λέτε.

Εγώ για να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα (χωρίς να δώσω 90$) περνάω από κάτω απο τις χορδές ενα σφουγγαράκι (όχι τον Μπομπ) ή μια διπλωμένη χαρτοπετσέτα, μέχρι να φτάσει στο πρώτο τάστο. Αυτό βέβαια, ακυρώνει κάπως τα πατήματα στο μηδενικό τάστο, αλλα τι να κάνεις!

O Θεός όμως για άλλη μια φορά δείχνει την ανωτερότητα και την κλάση του και αποτάσεται τέτοια βοηθήματα για κουλούς!

http://www.youtube.com/watch?v=1CBH9I2ZrpE

Δεν ακούσεις χάος και βαβούρα ούτε για ένα ms!

με μια αρτια τεχνικη πιστευω πως δεν εχεις αναγκη τετοια τεχνασματακαλυτερα να δουλεψεις περισσοτερο πανω στην κιθαρα σου παρα να ψαχνεις την ευκολη λυση :wink:
+1000

Αυτα ειναι για σοου.

και καλα "ειμαι και πολυ παιχτης και σκιζομαι στο tapping"

δεν προλαβαινω να κανω Mute τις χορδες κατα αλλα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back