Πώς Διαλέγουμε Πιατίνια?

snare

Νέο μέλος
Μηνύματα
104
Πόντοι
16
Τι θα λέγατε να ανοίγαμε μια συζήτηση για το πως διαλέγουμε πιατίνια?

-τι προβλήματα αντιμετωπίζουμε στην επιλογή?

-υπάρχει ποικιλία που μας καλύπτει?

-εξυπηρέτηση / αντιμετώπιση πελάτη?

Παραδείγματος Χάριν:

1. Πάμε σε ένα μαγαζί, δοκιμάζουμε τα πιάτα που έχει στημένα και αρχίζουμε και βαράμε.

2. Ψιλό-καταλήγουμε σε κάτι που μας αρέσει σαν ήχος και ψάχνουμε, είτε μόνοι είτε με βοήθεια, τις υπόλοιπες εναλλακτικές.

3. Συζητάμε / παζαρεύουμε τιμές.

4. Καταλήξαμε?

Δεν νομίζω... Δύο πατίνια σε μέγεθος /μάρκα /σειρά βγάζουν διαφορετικό ήχο (ιδίως στις ακριβές σειρές) και συνήθως πάμε με τα πιατίνια μας για να δούμε τι ταιριάζει / συμπληρώνει τα ήδη υπάρχοντα.

Το θέμα είναι ότι δεν έχω βρει μαγαζί στην Αθήνα που να έχει διπλά πιατίνια, κέφι ο πωλητής να σου κάνει τα παραπάνω (λίγες εξαιρέσεις) και γενικά την ποικιλία που θα έπρεπε να υπήρχε δεδομένου ότι λεφτά είναι, πελάτες είμαστε κ' φυσικά έχουμε πάντα δίκιο (...λέμε τώρα, εντάξει το ξέρω στην Ελλάδα ζούμε).

Πρέπει να πάω στην Πάτρα ας πούμε για να δοκιμάσω όπως πρέπει ένα συγκεκριμένο πιάτο από την αγαπημένη μου σειρά και να επιλέξω ακριβώς τον ήχο που ψάχνω?

Τι στο καλό???? (Αγγλιστί: WTF?)

 
Νομίζω ότι η επιλογή γενικά των μουσικών οργάνων και των παρελκομένων "φίλε" μου στην Ελλάδα είναι καμένο χαρτί . Η μόνη λύση αν έχεις καταλήξει φυσικά κάπου ,&(νηφάλιος)&, θα έλεγα ότι είναι να τσεκάρεις τα online καταστήματα που σου προσφέρουν τρομερά συμφέρουσες τιμές . &Θα μου πείς " ρε φίλε θέλω να χαρώ κατά την αγορά του " τι να κάνουμε . Φαντάσου μία ζυγαριά :&

1) έχεις την χαρά να αγγίζεις το πιατίνι σου και να είναι μέσα σε 10 λεπτά δικό σου

2) έχεις την φάτσα του πωλητή που σε κοιτάει στην τσέπη και στραβομουτσουνιάζει αν δεν σαρεσει κάτι&γιατί έκανε τόσο κόπο να σηκωθεί απο την καρέκλα του και να βγάλει απο το σταντ τα πιατίνια σου που ίσως& πάρεις καταβάλοντας το "αστείο" ποσό των 200 ,400 ευρώ&.

Απο την άλλη

1) δεν έχεις καμμία άμεση επαφή με το πιατίνι σου

2) η τιμή του θα είναι& σίγουρα κατα 40% χωρίς παζάρια κάτω

Τι σε συμφέρει "φίλε" μου ??????

που γέρνει η ζυγαρία ?????

βέβαια βασικός παράγοντας στην αγορά online έιναι να έχεις ακούσει το πιατίνι σου όχι γουρουνι στο "σακε"

&

 
πολυ απλο..

&

καταρχην αγοραζουμε ενα εισητηριο με επιστροφη με το τρενο για Κων/πολη (κανει 98 ευρω & κοιμασαι στο τρενο ξυπνωντας φρεσκος-φρεσκος στην Πολη.

κλεινουμε ενα ωραιοτατο δωματιο σε ενα απο τα πολλα πολυτελη & φθηνα ξενοδοχεια της Πολης (για 2 μερες γυρω στα 100 ευρω)

το φαϊ &&οι μεταφορες ειναι σχεδον τζαμπα.

παιρνουμε το τραμ & κατεβαινουμε στην Ιστικλαλ.

&

εκει εχει περιπου 30 μαγαζια που πουλανε πιατινια (& κερνανε τσαι & μπακλαβα)

αγοραζουμε&σε τρομερες τιμες τα καλυτερα πιατινια του κοσμου ,αν καταφερουμε να αποφασισουμε μια & θα δοκιμασουμε 100αδες.

βλεπουμε την υπεροχη Πολη & συχτηριζουμε την πανασχημη Αθηνα

την αλλη μερα επιστρεφουμε με τα πιατινια μας (τελωνειο ΔΕΝ υφισταται) στην πατριδα!

με ενα σμπαρο 2 τρυγονια!&

&

 
Δυστυχώς φίλε Τέλε γουρόυνι στο σακί δεν παίζει στο πιατίνι.... οπότε η δοκιμή είναι απαραίτητη.

Φίλε Σούπερ έχεις ένα point όσον αφορά την Πόλη. ¶μα έχεις κόλλημα με τα Paiste όμως τί γίνεται??? Θα πείς αποκλείεται να μην βρείς κάτι αντίστοιχο, άν όχι καλύτερο - και μπορεί να μήν έχεις και άδικο.

Οργανώνουμε ομαδική εκδρομή Νόιζ στην Πόλη???

Είναι μιά σοβαρή σκέψη.... :roll:

Το πρώτο ερώτημα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο ήχος των πιατινιών που παίζουν εκεί σε σχέση με τα signature και το δεύτερο σε τι τιμές παίζουν?

Feedback παιδιά παρακαλώ :? :?:

 
Φίλος drumer κολημένος με την sabian πήγε στην Πόλη και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της instanbul cymbals και με περίπου 400 ευρώ αγόρασε 1 ride 1 flat ride, 2 crash (δεν θυμάμε τι ακριβώς), 1 mini hi hat και ένα splash 8". Ήρθε σε επικοινωνία με την εταιρία μέσω του site τους www.instanbulcymbals.com. Όταν πήγε εκεί ήρθαν και τον πήραν από το ξενοδοχείο που έμενε και τον πήγαν στο εργοστάσιο, του κάνανε full ξενάγηση του δήξανε τους φούρνους και πώς "χτυπάνε" τα πιατίνια και τέλος μέσα σε μια αίθουσα με 100άδες πιατίνια τον αφήσαν με την ησυχία του να διαλέξει όποια θέλει. Του κάνανε και δώρο hard case, μπλουζάκια και μπροστά δέρμα για την μπότα με το σήμα της εταιρίας. Τα πιατίνια φυσάνε και είναι πολύ ανώτερα από κάποια άλλα πανάκριβα χειροποίητα άλλων εταιριών. Και το καλήτερο, του είπαν ότι μπορούν αν θέλησει ποτέ να του κάνουν και custom κατασκευή χωρίς παραπάνω κόστος. Πιστεύω πως ένα τέτοιο ταξίδι είναι εμπειρία ζωής για έναν drumer

 
Ακριβως!

Παρόλα αυτα τα τουρκικα πιατινια εχουν ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικη φιλοσοφια απο τα PAISTE & σιγουρα δεν υπαρχει τουρκικο πιατινι με τη λαμπεραδα των PAISTE (οπως & δεν υπαρχει μηχανικα κατασκευασμενο πιατινι τυπου PAISTE η MEINL που να εχει το βαθος & τον ογκο ενος χειροποιητου τυπου Τουρκιας)

Τα κορυφαια τουρκικα πιατινια που βρισκεις στην Πολη (ISTANBUL,BOSPORUS κ.ο.κ) ειναι ολα της σχολης της ZILDJAN,SABIAN οποτε οποιοι ντραμμερ γουσταρουνε αυτον τον ηχο θα βρουνε τον παραδεισο στην Πολη μια & η ποικιλια ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ (την τελευταια φορα που πηγα στο "εργοστασιο" της BOSPORUS μεσα σε 5 ωρες δεν δοκιμασα παρα το 10% των πιατινιων που ειχαν..!) & η ποιοτητα κορυφαια ασε που υπαρχουν & "ειδικα" πιατινια που δεν τα βρίσκεις με τιποτα (π.χ. ενα κορυφαιο ride BOSPORUS ELVIN JONES SIGNATURE που οσο πιο δυνατα το χτυπας τοσο πιο ΣΙΓΑ ακουγεται!!!!!!!!!)

 
απλα να προσθεσω οτι συμφωνω σε ολα αυτα που ειπατε και να προσθεσω την γνωμη μου.

υπηρχαν μεχρι στιγμης 2 σχολες που εβγαζαν πιατινια στον κοσμο

η πρωτη ειναι με νοοτροπια ανατολιτικη οπως sabian-zildjian και ολες οι τουρκικες,και η δευτερη σχολη ειναι πιο ευρωπαικη οπως paiste κτλ

ενω λοιπον η πρωτη εχει πιο ανοιχτους-σκοτεινους ηχους η δευτερη εχει ενα πιο κοντρολλαρισμενο-συγκεντρωμμενο ηχο,που ειναι και λογικο καθως επικεντρωνεται σε πιο ποπ-ροκ(καθαρες γενικως) καταστασεις.αυτα ομως μεχρι στιγμης και λεω μεχρι στιγμης καθως στην παρεα τους μπηκε και μια τριτη νοοτροπια-κατι το ενδιαμεσο.και το ονομα της ειναι meinl.

εχοντας δοκιμασει λοιπον τις σειρες classic-raker-amun,εχω να πω τα εξης.

τα πιατινια τους φτιαχνονται με τον ιδιο τροπο που φτιαχνονται και τα paiste

και ειναι πολυ κοντα στον ηχου τους,αλλα μοιαζουν να ειναι σαφως ανωτερα απο τα αντοιστιχα σε τιμες.

εχοντας μεινει ικανοποιημενος απο ολα τα πιατα θα ελεγα πως ειναι λοιπον μια πολυ ενδιαφερουσα αγορα για καποιον που θελει να επεκτεινει το σετ του.ειδικα το σετ απο θωμα που εχει 18"+12" classic chinas και 10" classic splash ειναι σαν να τους κλεβεις κανονικα ...μα 100 ευρω?.

τα classic ειναι πιο controlled ηχος-κατι μεταξυ alpha paiste και 2002

ta amun εχουν ενα πιο dark χαρακτηρα και τα raker πολυ heavy

σε ηχογραφηση ο ηχος απλα ειναι εντυπωσιακος...!!!

αυτα..τα λεω αυτα μια και τα περνω κοψοχρονια.

εγω εχω απο meinl

14" classic soundwave heavy hh

8"classic powerfull bell

10" classic splash

10" amun splash

16" amun thin crash

18" china classic

12" china classic

(ολα made in germany)

και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο την επιλογη μου.

 
..Κι εγώ από την Πόλη ψώνισα, αλλά δεν είδα πουθενά τον παράδεισο που αναφέρετε..Χρειάστηκε να μπώ σε πολλά μαγαζια με όργανα στην Ιστακλάλ ώσπου να βρώ κάποιον που να φέρνει "Ιστανμπούλ".

Για το εργοστάσιο δεν ήξερε κανείς..

Ούτε τσάι ούτε μπακλαβά δεν είχε η αγορά μου. Μόνο 3 υπέροχα πιάτα σε χαμηλή τιμή..

Όσο για τα Μέηνλ δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιο που να με ενθουσιάσει...

(αλλά γούστα είναι αυτά όπως και σε όλα τα όργανα..Ίσως κάποιος να κάνει το ταξίδι στην Πόλη και να μη βρεί κάτι που να τον ικανοποιεί..)

 
..Κι εγώ από την Πόλη ψώνισα' date=' αλλά δεν είδα πουθενά τον παράδεισο που αναφέρετε..Χρειάστηκε να μπώ σε πολλά μαγαζια με όργανα στην Ιστακλάλ ώσπου να βρώ κάποιον που να φέρνει "Ιστανμπούλ".Για το εργοστάσιο δεν ήξερε κανείς..

Ούτε τσάι ούτε μπακλαβά δεν είχε η αγορά μου. Μόνο 3 υπέροχα πιάτα σε χαμηλή τιμή..

Όσο για τα Μέηνλ δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιο που να με ενθουσιάσει...

(αλλά γούστα είναι αυτά όπως και σε όλα τα όργανα..Ίσως κάποιος να κάνει το ταξίδι στην Πόλη και να μη βρεί κάτι που να τον ικανοποιεί..)[/quote']

ζητησες να σε φερουν σε επαφη με καποιο εργοστασιο??

εμεις ψωνισαμε απο ενα μαγαζι που ειχε Bosporus & οι τυποι οχι μονο μας κερασαν αλλα μας πηγαν & στο "εργοστασιο" 40 χιλιομετρα εξω απο την Πολη οπου εκτος απο το φαγοποτι που εστησαν για την παρτη μας,μας αφησαν με την ησυχια μας να διαλεξουμε ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ απο την παραγωγη (μαλιστα ενας μαστορας προσφερθηκε να μας σφυριλατησει πιατινι ΑΚΡΙΒΩΣ οπως το θελουμς φτανει να του λεγαμε τι ΑΚΡΙΒΩΣ ζηταμε (δεν χρειαστηκε βεβαια γιατι ειχαν ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ που μας υπερκαλυψαν)

Αγορασαμε βεβαια καμμια 20αρια πιατα...

Παντως τα BOSPORUS ειναι τα TOP πιατινια καλυτερα & απο τα ISTANBUL.
 
Ωραίες οι μυρωδιές της Πόλης (και ο μπακλαβάς :wink: ) αλλά δεν οδηγούν όλοι οι δρόμοι στην Πόλη.

Επίσης πολύ ενδιαφέρων ο διαχωρισμός ήχου "Τούρκικης Σχολής / Ευρωπαικής" και το θέμα σηκώνει κουβέντα ίσως από μόνο του.

Πλήν Πόλης όμως "Πώς Διαλέγουμε Πιατίνια?" (βλ. αρχικό post)

 
εκει κατεληξα αλλα με αλλον τροπο..... :lol:

απλα το θεμα ειναι οτι οι εταιριες ευρωπαικης σχολης paiste,meinl και τα λοιπα

φτιαχνουν τα πιατα τους με μηχανηματα και ο ηχος ειναι πιο κοντρολλαρισμενος και συγκεντρωμενος ενω σε τουρκικης σχολης πιο ανοιχτος/σκοτεινος/βαρυς.

κυριως ομως το θεμα ειναι και τα τυμπανα που χρησιμοποιει κανεις για να κανει και το σωστο συνδοιασμο αφου συνυπολογισουμε και το θεμα του

μουσικου...αυτα τα 3 γενικα χαρακτηριστικα δινουνε μια ολοκληρωμενη καπως εικονα αφου αν κατι απο τα τρια ειναι διαφορετικο αλλαζει και ο ηχος.

η τιμη παιζει και αυτη τον ρολο της αν και πιατα παιζουνε για ολες τις τσεπες.

εγω εχω δοκιμασει απειρα πιατα και ακριβα και μη τα οποια ομως πανω στο σετ μπορει να δειχνουνε καλα μπορει και οχι.κακα τα ψεματα ομως,οι πολυ καλες σειρες και πανακριβες θα ειναι και καλες.δεν μου εχει τυχει ποτε να δωσω 300 ευρω π.χ για ride και να ειναι για κλαμματα...αλλα μου εχει τυχει ακριβο ride να το στησω πανω στην ντραμς και να μην μου αρεσει/ταιριαζει.

τα wuhan πχ σε china επειδη ειναι χειροποιητα μπορει να ειναι καταπληκτικα μπορει και οχι.

εγω παντως κοιταζω την τσεπη μου και υπολογιζω πανω κατω το ειδος που θελω και αφου το ψαξω αρκετα πηγαινω σε 1 καταστημα να το ακουσω και αναλογως αποφασιζω αφου εχω υποψην μου τα τυμπανα μου,και τον ηχο που θελω να βγαλω.και σχετικα φθηνα πιατα μπορει να μου κανουνε.αναλογως...

μετα το παιρνω απο το internet...

my name is klabanias....spaso-klabanias.

κουφαλες μαγαζατορες σαν την εφερα για αλλη μια φορα......

 
Μεταφράζω κάτι που βρήκα ψάχνοντας στο net, όσον αφορά τις ιδανικές συνθήκες (μάλλον δεν πρόκειται για την Ελλάδα), που θα έπρεπε να επικρατούν, για την επιλογή των σωστών πιατινιών και την αγορά τους. Ο παρακάτω τρόπος επιλογής, μάλλον έχει καταντήσει δύσκολος, αφού τα περισσότερα μαγαζιά, δεν έχουν για ευνόητους λόγους ποικιλία και επίσης υπάρχει μεγάλη στροφή αγοραστών από το internet, αν και μεγάλο λάθος στο κομμάτι που αφορά τον ήχο και όχι την τιμή!

Γενικά πρέπει να γνωρίζουμε πως κανένα πιατίνι δεν είναι ακριβώς ίδιο με το αντίστοιχο της ίδιας σειράς του. Επίσης δεν σημαίνει πως αφού ακούσαμε κάποιο καλό ήχο από ένα συνάδελφο, και αποκτήσαμε τα ίδια πιατίνια, θα έχουμε κι εμείς τον ίδιο ήχο και αποτέλεσμα.

Οπωσδήποτε θα πρέπει να έχουμε στο νου μας, κατά πόσο θα τα χρησιμοποιήσουμε με μικρόφωνα, το χώρο που θα στηθούνε, τη δυναμική στο παίξιμο, το σχήμα της κεφαλής της μπακέτας και γενικά χίλια δυο πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν τον ήχο.

Ας αρχίσουμε με κάποιες γενικές γραμμές:

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε «γρήγορα» πιατίνια, όταν παίζουμε μουσική με πολλά στοιχεία instrumental, περίπλοκα patterns και γρήγορες αλλαγές. Αυτό βοηθάει στη μίξη του κομματιού και αναδεικνύει τη μουσική. Πιατίνια με μεγάλο pick και ποιο γεμάτο ήχο ταιριάζουν σε μουσικά κομμάτια με «κενά» από τα υπόλοιπα όργανα και φτωχές αλλαγές, αφού βοηθάνε καλλίτερα στο να γεμίσει ο κενός χώρος.

1ο βήμα επιλογής: Αν είδη έχουμε πιατίνια, καλό θα είναι τα πάρουμε μαζί μας το hi-hat και ένα ride στο μουσικό οίκο που θα επισκεφτούμε. Τα πιατίνια αυτά είναι και τα ποιο βασικά σε ένα set. Είναι αυτονόητο λοιπόν να αρχίζουμε την αναζήτησή μας με αυτά ως βάση.

2ο βήμα επιλογής: Καλό θα είναι να επισκεφτούμε το μαγαζί όχι σε ώρα αιχμής.

3ο βήμα επιλογής: Πληροφορούμε ευγενικά το κατάστημα πως θα κάτσουμε αρκετή ώρα και θα δοκιμάσουμε πολλά από τα πιατίνια που διαθέτει.

4ο βήμα επιλογής: Παίρνουμε μαζί τις δικές μας μπακέτες. Ο ήχος του πιατινιού που παράγεται από το χτύπο της μπακέτας μπορεί να επηρεαστεί κατά πολύ, αν δοκιμάσουμε πιατίνια με μπακέτες που θα μας εφοδιάσει το κατάστημα. Επίσης προσωρινά ξεχνάμε το χρηματικό ποσό.

5ο βήμα επιλογής: Σειρά δοκιμής: Πρώτα ξεκινάμε από το hi-hat, έπειτα από το βασικό crash, μετά από το δευτερεύον crash και τέλος τα special effect όπως china splash κ.λ.π. Αν σκοπεύουμε να αλλάξουμε όλη μας τη σειρά καλό θα είναι να ξεκινήσουμε από μια νέα ολοκληρωμένη σειρά πιατινιών ώστε να έχουμε μια βάση και σιγά-σιγά να αλλάζουμε ή να προσαρμόζουμε άλλα.

6ο βήμα επιλογής: Σύγκριση: Παίζουμε το ride μας (ή το νέο ride που έχουμε διαλέξει) και το hi-hat κι έπειτα τα υπόλοιπα. Βασικό είναι η δοκιμή να γίνεται στον ίδιο χώρο και να μην μετακινούμαστε π.χ. σε άλλο δωμάτιο του μαγαζιού. Για παράδειγμα το γυαλί που πιθανώς να υπάρχει στο χώρο, κάνει τα πιατίνια να ακούγονται καθαρότερα, δυνατότερα. Ο ανοιχτός χώρος ή εκεί όπου έχει τοποθετηθεί μοκέτα, δίνει μια πιο ζεστή χροιά στον ήχο που παράγεται καθώς και λιγότερη λαμπρότητα. Επίσης μειώνεται και ο χαρακτηριστικός συριγμός. Τώρα αναφερόμενοι στο χρηματικό ποσό, πείτε πως έχουμε καταλήξει κάπου αλλά η τιμή είναι υψηλή. Κρατάμε ως σύγκριση το πιατίνι που μας άρεσε και ψάχνουμε να ακούσουμε κάτι οικονομικότερο που μοιάζει κατά πολύ στον ήχο που συμπαθήσαμε.

7ο βήμα επιλογής: Απόσταση: Αφού καταλήξαμε στο set, ζητάμε από κάποιον άλλο να χτυπήσει τα πιατίνια για να τα ακούσουμε από απόσταση. Αυτός θα είναι κατά μεγάλη προσέγγιση και ο ήχος που θα ακούει και το κοινό μας. Εδώ είναι ένα κομμάτι που πολλοί ντράμερ το παρακάμπτουν.

8ο βήμα επιλογής: Εμείς και μόνο εμείς είμαστε οι τελικοί κριτές για την αγορά μας. Ο καλύτερος σύμβουλος αγοράς πιατινιών είναι τα αφτιά μας. ¶σχετο το αν κάποιος δίνει συμβουλές να πάρουμε το X πιατίνι, αυτό που μετράει είναι η δική μας ευχαρίστηση. Πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι, να δοκιμάζουμε και να μην αγοράζουμε κάτι που δεν το έχουμε ακούσει. Δεχόμαστε τις γνώμες αλλά κυρίως σε ότι αφορά την ποιότητα του προϊόντος και την εξυπηρέτηση του καταστήματος.

9ο βήμα επιλογής: Ηλικία: Όλα τα πιατίνια γίνονται ποιο μελωδικά και ζεστά με τον καιρό. Δεν παίζει ρόλο κατά πόσο τα καθαρίζεις ή πως το κάνεις, έτσι κι αλλιώς αυτό θα γίνει. Καλό θα είναι λοιπόν να αγοράζουμε κάτι ποιο καθαρό σε ήχο συνήθως από αυτό που μας αρέσει. Πολύ επαγγελματίες ψαγμένοι ντράμερ, ζητούν προς αγορά, μεταχειρισμένα πιατίνια γνωρίζοντας αυτή την ιδιότητα.

10ο βήμα επιλογής: Προσοχή στη κούραση: Τα αφτιά κουράζονται εύκολα από το δυνατό ήχο και επηρεάζονται πολύ από τις υψηλές συχνότητες των πιατινιών. Μην πάμε να διαλέξουμε πιατίνια μετά από ασκήσεις που έχουμε κάνει, ή μετά από ένα μεγάλο νυχτερινό live! Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στο αφτί να ξεκουραστεί. Ας μην παίξουμε για κάποιο μικρό διάστημα. Βασικά προσπάθούμε να μην επιμένουμε στις επιλογές και αφήνουμε το ένστικτο μας να μας καθοδηγήσει. Όσο ποιο λίγο επιμένουμε στις επιλογές πιατινιών τόσο περισσότερες θα έχουμε δοκιμάσει.

 

Απαντήσεις

Νέα θέματα

Back
Top