θα συμφωνησω αγαπητε νικολα.
δεν λεω πως δεν υπαρχουν καλα ωδεια.υπαρχουν ομως και κατι "μπακαλικα" αστα να πανε...
για μενα το προβλημα ειναι στην "ριζα"....
1.δεν θα επρεπε τα ωδεια να υπαγονται στο υπουργειο πολιτισμου , αλλα στο ΥΠΕΠΘ.
2.καλο θα ηταν να υπηρχαν ΠΟΛΥ πιο αυστηρα κριτηρια λειτουργιας των ,και οποιο τα πληρουσε να ειχε την εννοια της μουσικης Ακαδημιας και οχι του "ιδιωτικου" ωδειου.
3.αυτη τη στιγμη δεν μου ερχονται στο μυαλο πανω απο 3 ωδεια που να γινεται πραγματικα σοβαρη δουλεια...δυστυχως...
4. το πτυχιο που θα δινουν να ειναι αντιστοιχο του πανεπιστημιου -και μαλιστα με την προσθηκη παιδαγωγικων μαθηματων- αλλα σε εξιδεικευση οργανου η θεωρητικων , και οχι πιο γενικης εννοιας οπως αυτη της μουσικολογιας.το λεω αυτο διοτι καποιος που τελειωνει μουσικολογια , πολυ καλως μεν , αλλα αν ζητησει δουλεια σε μουσικο σχολειο π.χ.σαν κιθαριστας , ΔΕΝ δικαιουται να εργαστει αν δεν εχει διπλωμα κιθαρας. και φυσικα απο που αλλου...??...
ως αναφορα τον εκπροσωπο του υπουργειου......δεν γνωριζω τι ειδικευση και προσοντα εχει αυτος ο κυριος , που θα εξετασει τον υποψηφιο.....
ισως ειμαι λιγο σκληρος αλλα εχω "φαει" ωδεια απο το 1982 και εχω σχηματισει μια "α" αποψη...
φιλικοτατα