Ποιός είναι ο αγαπημένος σας "Μarshall type" ενισχυτής;

σαν αρρωστημενος μαρασαλακιας την καλυτερη λυση που βρηκα ηταν να μου φτιαξει εναν ενισχυτη ο Telegun!

σωθηκα!  ;D

kpeyos είπε:
Απ' ότι βλέπω όλο και περισσότεροι απομακρύνονται από την συγκεκριμένη εταιρεία, προτιμώντας boutique kit ή κλώνους των φημισμένων της μοντέλων (JTM,JMP,JCM800) κλπ. Θα ήθελα κάποιες γνώμες, ίσως από κάποιους που έχουν ήδη δοκιμάσει κάποιες από αυτές τις λύσεις...
Ποιος απομακρυνεται? Εχεις δει κανεναν να απομακρυνεται?

Για κοιτα καλυτερα τη σκηνη στο 99% των Rock συναυλιων. Aκου απομακρυνεται λεει :)

Δεν εχω παιξει με ΠΑΡΑ πολλες εκδοχες Marshall αλλα γι αυτο που ξερει να κανει ΚΑΛΥΤΕΡΑ ο ενισχυτης ο good ol' jcm800 μου ειναι more than JUST FINE

Ποιος απομακρυνεται? Εχεις δει κανεναν να απομακρυνεται?Για κοιτα καλυτερα τη σκηνη στο 99% των Rock συναυλιων. Aκου απομακρυνεται λεει
για να λεμε και του στραβου το...δικιο....σωστα ομιλεις... ;D

μπουτικα.....ξεμπουτικα  ;Dτο 99% των κιθαριστων με Fender,Marshall & Vox θα παιζει οτι και να λεμε εμεις.... ;D

(ακριβως οπως θα συνεχισει να παιζει και με ..Φεντεργκιμπσον.. ;D)

ειναι βαρυ το ονομα,βαρια η..κληρονομια παλικαρι μου...και αν δεν το γραφει η..ούγια...υπαρχει προβλημα... ;D

Ναι μεν δεν απομακρυνεται αλλα κι η Marshall εχει να βγαλει καποιον πραγματικα καλο ενισχυτη ο οποιος να αφησει ονομα εδω και 20+ χρονια, απο τις εποχες των JCM800 k 6100. Mετα ηρθε η επιφοιτηση με κατι JCM900 και τραγικους TSL. :( :( :( :( :( :(

ffmakis είπε:
Ειχα τον Vintage Modern με KT66, και κατα την γνωμη μου ειναι μεγαλη αποτυχια οπως και οι JCM 800 RI
Παρέλειψα να πω ότι ο Vintage Modern έχει πολλές διακρίσεις, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά γιατί έχω δει αρκετές πατάτες να διακρίνονται σε περιοδικά...  :-X

Κατά τα άλλα, τα παραδοσιακά backline με νέους JCM800 και JCM2000 εξακολουθούν να βγάζουν θεσπέσιους ήχους, όσο κι αν διάφοροι μη επαγγελματίες τους σνομπάρουν ανελέητα. Πχ. ο Jeff Beck, πριν το γυρίσει κι αυτός στους Vintage Modern, έπαιζε μέχρι πρότινος με έναν JCM2000... τι να του πεις? Να αλλάξει ενισχυτή γιατί είναι μάπα?  ;D ;D

fenderiarhs είπε:
Ναι μεν δεν απομακρυνεται αλλα κι η Marshall εχει να βγαλει καποιον πραγματικα καλο ενισχυτη ο οποιος να αφησει ονομα εδω και 20+ χρονια, απο τις εποχες των JCM800 k 6100. Mετα ηρθε η επιφοιτηση με κατι JCM900 και τραγικους TSL. :( :( :( :( :( :(
...και πως να βγάλει,αφού κάποια από τα πιο δυνατά μυαλά στο r&d department τους όπως ο Ian Robinson (πρώην Marshall R&D Director), και ο  Bruce Kier (πρώην Marshall Technical Director) προτίμησαν να φτιάξουν δική τους εταιρία (Blackstar) παρά να δουλεύουν γι'αυτούς  :)

bloody_sunday είπε:
Παρέλειψα να πω ότι ο Vintage Modern έχει πολλές διακρίσεις, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά γιατί έχω δει αρκετές πατάτες να διακρίνονται σε περιοδικά...  :-X

Κατά τα άλλα, τα παραδοσιακά backline με νέους JCM800 και JCM2000 εξακολουθούν να βγάζουν θεσπέσιους ήχους, όσο κι αν διάφοροι μη επαγγελματίες τους σνομπάρουν ανελέητα. Πχ. ο Jeff Beck, πριν το γυρίσει κι αυτός στους Vintage Modern, έπαιζε μέχρι πρότινος με έναν JCM2000... τι να του πεις? Να αλλάξει ενισχυτή γιατί είναι μάπα?  ;D ;D
Εγω παντως που τον ακουσα τον Vintage Modern εμεινα εντυπωσιασμενος,τοσο καλα καθαρα απο την εποχη του JTM45 εχω να ακουσω και ο ενισχυτης με 2-3 πεταλακια μπροστα εσκιζε στα βρωμικα ;) ενταξει το reverb του ηταν για τα πανηγυρια αλλα ετσι κι αλλοιως αχρηστο ειναι.... ;D

Μια χαρα ενισχυτες βγαζουν ακομα και αλλωστε οτι κλασσικο ηταν να βγαλουν το εβγαλαν (αλλωστε εχουν και πληρη σειρα RI οπως και η Fender σε λογικες τιμες,ο κιθαριστας των Blur που λατρευω ας πουμε.. ;D εδω και χρονια με στοκ 1959 RI παιζει και ο ηχος ειναι θεϊκος.... ;))

Παντως για να πω και την αμαρτια μου ποτε μου δεν ..συνδεθηκα με καποιον απο τους δεκαδες "κανονικους" λαμπατους ενισχυτες που κυκλοφορουν σε λογικες τιμες και δεν εβγαλα καλο ηχο,μια χαρα μου φαινονται ολοι...  :) :)

bloody_sunday είπε:
Πχ. ο Jeff Beck, πριν το γυρίσει κι αυτός στους Vintage Modern, έπαιζε μέχρι πρότινος με έναν JCM2000... τι να του πεις? Να αλλάξει ενισχυτή γιατί είναι μάπα?  ;D ;D
και το 2008 εμφανίστηκε να  παίζει και με rivera combo's αλλά...

Για την ακρίβεια,ο μόνος Marshall που χρησιμοποιεί μόνιμα είναι ένας JTM45,όπως λέει και ο τεχνικός του:

...η ρημάδα η ούγια δεν κόβεται με τίποτα  8)

Κατα την προσωπική και ταπεινή μου άποψη οι stock Marshall διακρίνονται κυρίως σε δύο κατηγορίες.

α) Αυτοί που όσο τους "ανοίγεις" ακούγονται καλύτερα (pre '84 models)

β) Αυτοί που όσο τους "ανοίγεις" ακούγονται χειρότερα (post '84 models)

όσο για τα reissue της Marshall ισχύει αυτό που (τελείως παραδόξως και ηλιθίως) ισχύει για όλα τα reissue από καταβολής μουσικού εξοπλισμού - Αυτοί που τα βγάζουν είναι σαν να έχουν ορκιστεί οι επανεκδόσεις τους να μην μοιάζουν σε τίποτα με τα original που οι ίδιοι κάποτε έφτιαξαν.

Τώρα αν κάποιος θα αγόραζε έναν Marshall για να παίξει αποκλειστικά με το drive των πεταλιών του... :o :o :o

kpeyos είπε:
α) Αυτοί που όσο τους "ανοίγεις" ακούγονται καλύτερα (pre '84 models)

β) Αυτοί που όσο τους "ανοίγεις" ακούγονται χειρότερα (post '84 models)
Καλα τα λες  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Τώρα αν κάποιος θα αγόραζε έναν Marshall για να παίξει αποκλειστικά με το drive των πεταλιών του
Μωρε μαζι σου,αλλα δεδομενου οτι δεν υπαρχει ΟΥΤΕ μια "σκηνη" στην Ελλαδα οπου θα μπορουσες να ανοιξεις εναν 100αρη Marshall για να βγαλεις "βρωμα" ΤΙ μπορεις να κανεις?

& μη μου αρχισεις τα attenuators μενουεϊτορς και αλλα τετοια ημιμετρα.... ;D ;D

Παντως κακως θεωρουμε τους Marshall ικανους μονο για βρωμικο ηχο βγαζουν πολυ καλα καθαρα αν ξερεις τι κανεις (π.χ. ολο το Blood Sugar Sex Magic των Peppers με εναν Major εχει γραφτει ενω φυσικα δεν πρεπει να ξεχναμε και τον εκπληκτικο καθαρο ηχο που εβγαζε ο Hendrix)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
μη μου αρχισεις τα attenuators μενουεϊτορς και αλλα τετοια ημιμετρα.... ;D ;D

Παντως κακως θεωρουμε τους Marshall ικανους μονο για βρωμικο ηχο βγαζουν πολυ καλα καθαρα αν ξερεις τι κανεις (π.χ. ολο το Blood Sugar Sex Magic των Peppers με εναν Major εχει γραφτει ενω φυσικα δεν πρεπει να ξεχναμε και τον εκπληκτικο καθαρο ηχο που εβγαζε ο Hendrix)
Κοίτα εμένα το ultimate attenuator που τα άκουσα μου φάνηκε απλά εντυπωσιακό. Έτυχε και το άκουσα πρώτο, μετά άκουσα και κάτι Marshall PowerBrake και T.H.D Hotplate και πραγματικά αν έχεις ακούσει μόνο αυτής της ποιότητας attenuator καταλαβαίνω τι λες.

Αλλιώς επειδή εγώ δεν αναφέρθηκα αποκλειστικά σε 100άρη ενισχυτή κάποιος θα μπορούσε να προτείνει κάποιους από τους boutique 18άρηδες bluesbreakers. Αν και ιδανικά επειδή μου αρέσει πολύ η 2x12 με τα G12 65 που ήδη έχω θα προτιμούσα head...

Eπίσης δεν νομίζω ότι υπάρχει από μόνος του κακός ήχος. O Frusciante παίζει μονίμως με thin ήχους που όμως επιτρέπουν στο μπάσο να είναι συχνοτικά τεράστιο μιας και δεν γίνεται να έχεις ταυτόχρονα πολυ μεγάλους ήχους σε όλα τα όργανα σε μια μίξη. Και αυτός την εποχή που βγήκε, όταν δεν υπήρχε πραγματική σημασία για το αν υπάρχει ή όχι μπάσο στις μπάντες στα τέλη του '80 με το hard rock και το heavy metal σε πλήρη άνθηση, ήταν ένας πρωτότυπος και signature ήχος.

kpeyos είπε:
Τώρα αν κάποιος θα αγόραζε έναν Marshall για να παίξει αποκλειστικά με το drive των πεταλιών του... :o :o :o
Αγορασα το Marshall PA 50 1971 για να παιζω σπιτι μου με τα πεταλακια.

Λες να εκανα βλακεια ???

SL380710.jpg

Superfunk είπε:
Παααρα πολλοι το ξεχνουν αυτο.
Παντως κατα την γνωμη μου οι 100αρηδες ακουγονται καλυτερα clean,εχουν περισσοτερο χωρο.

kpeyos μπορείς να πεις ποιο attenuator χρησιμοποίησες;

ffmakis είπε:
Μόλις πούλησα τον Marshall JMP PA 50 1971  :(

Μπορώ να πω ότι τα καθαρά του είναι σκέτη γλύκα !!! 

Κρίμα που ξέμεινα από προενισχύτη,έπρεπε να το ακούσετε.

Οτι ποιο καλό έχω ακούσει, φυσικά... μετά από τον AC-50  ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back