Ποιες είναι αυτές οι χορδές;

Τέρρυ Μαυρίδης

Terry RoscoeBeck5

Fenderολάτρης
Staff member
Πόντοι
2,638
Dear all, τετράχορδοι και μη...

Ψάχνω (εδώ και καιρό) να βρω ποιες είναι αυτές οι (ρημάδες) χορδές.

Οι διαβόητες με το πορτοκαλί υφασμάτινο περιτύλιγμα.

Δείτε και πείτε. Έχω φάει τον κόσμο και δεν έβγαλα άκρη. Μου ήρθαν πάνω στο κούτσουρο, ήταν παλιές, έπαιξαν στα λαδερά δάκτυλα μου, αλλά κελαηδάνε ακόμα.  :o

Πρέπει να μάθω ποιες είναι- γιατί σώθηκα. Μιλάμε για καταπληκτικές χορδές 8)

Strings1.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και ιδού και το headstock.

Είναι πορτοκαλί- πορτοκαλί και όχι κάτι σε ξεβαμμένο κόκκινο...

Strings.jpg

stavrilian είπε:
Δεν ειναι εξυπνάδα, αλλα...γιατί δεν ρωτάς τον προηγούμενο κάτοχο;
Φυσικά και τον ρώτησα (κατάστημα στο εξωτερικό). Ούτε αυτός ήξερε τι είχε επάνω το μπάσο.

Πιθανολόγησε ότι μπορεί να είναι d'addario που έχουν... ξεβάψει από κόκκινες- το οποίο το κόβω «χλωμό».

Είναι πασιφανές ότι είναι πορτοκαλί- πορτοκαλί.

Το γεγονός δε, ότι είναι παλιές χορδές (και το όργανο είναι παλιό-το μαγαζί είναι μόνο για vintage όργανα) και παίζουν έτσι, με έχει διαολίσει ακόμα περισσότερο.

Το δε άλλο... κράτησαν στα χέρια μου, που είναι Η καταστροφή για τις χορδές.

Για αυτό έχω λυσσάξει να βρω ποιες είναι. Τις θεωρώ απίστευτες.

Δεν είμαι μπασίστας αλλά είδα τις photos σου και θυμήθηκα πως έτσι ακριβώς ήταν οι thomastic infeld που έβαζα στην ακουστική μου παλιά. Βλέπω τώρα πως και στο μπάσο έτσι είναι οπότε για κάνε ένα ψαξιματάκι ;)

http://www.thomastik-infeld.com/product-families/Fretted%20instruments/Bass%20guitar

Ουτε εγω ειμαι μπασιστας αλλα με ενα προχειρο ψαξιμο νρηκα αυτες

ROTOSOUND 66 SWING BASS

Silk

noe13 είπε:
Ουτε εγω ειμαι μπασιστας αλλα με ενα προχειρο ψαξιμο νρηκα αυτες

ROTOSOUND 66 SWING BASS

Silk
Αυτές είχα (καταρχάς) στο μυαλό μου, αλλά είναι κόκκινο το περιτύλιγμα, οπότε τις απέρριψα.

Τις Thomastik ούτε που τις σκέφτηκα- τις έχω συνυφασμένες με flat (είναι round αυτές που ψάχνω) και δεν τις κοίταξα καν.

Από το βίντεο του Mistral το χρώμα ματσάρει και είδα ότι βγαίνουν σε round- οπότε έχουμε έναν πιθανό υποψήφιο.

Αυτές αν δεν κάνω λάθος, δεν έρχονται στην Ελλάδα, μόνο από net...

Κάτσε τώρα, γιατί το έχασα λίγο...

Το link του Mistral με πάει στην σελίδα της εταιρίας που δείχνει τις Jazz round (και δίπλα τις Jazz flat).

Όμως στον κατάλογο/PDF αναφέρει μόνο τις Jazz flat- κοιτάω και στον «Θωμά» και έχει μόνο τις flat.

Τις ψάχνω και βρίσκω κάτι άλλες σε κίτρινη συσκευασία και με διάμετρο 0.43-0.89  ???

Και δεν βρίσκω πουθενά τις εικονιζόμενες round...

Καμία ιδέα;

jazz-bass-round-wound.png

VangelisV είπε:
Νομιζω ερχονται  ;)

http://www.panasmusic.gr/catalog/product_info.php?products_id=24573&osCsid=518585693dbe00eb6f6e4bc27e0d77d2

(αν και η φωτο ειναι λαθος , ειναι απο τις 5 χορδες τις IN345)
Όχι ακριβώς, αυτές είναι οι infield (της Thomastick), αλλά όχι οι Jazz round wound.

Anyway, από το καθόλου θα ρίξω μια ματιά σε αυτές. Χμμμ... ελπίζω να φέρει 0.45

ΟΚ, ευχαριστώ πάντως.

Ευάγγελε mille merci

Ο Παπαγρηγορίου έχει τις Thomastik Jazz Round- bingo

Κοίτα να δεις, που ήταν κάτω από την μύτη μου...

Θα περάσω αύριο να πάρω ένα σετ.

Πάντως από τιμή... σκίζουν (μπρρρρ)

0.43- 0.89  ::)  Θα έχανα στοίχημα ότι η E στο κούτσουρο μου δεν είναι τόσο λεπτή.

Anyway η δοκιμή θα δείξει...

Σας ευχαριστώ άπαντες.

Τις θυμάμαι από την κιθάρα τις Thomastic γιατί τις χρησιμοποιούσα πολύ καιρό στην περίοδο των δοκιμών. Μου είχε κάνει εντύπωση τότε το πορτοκαλί 'περιτύλιγμα' καθώς και η ποιοτική συσκευασία τους. Μετά ανακάλυψα τις Elixir σε ακουστική - ηλεκτρική και ησύχασα  ;D

Mistral είπε:
Τις θυμάμαι από την κιθάρα τις Thomastic γιατί τις χρησιμοποιούσα πολύ καιρό στην περίοδο των δοκιμών. Μου είχε κάνει εντύπωση τότε το πορτοκαλί 'περιτύλιγμα' καθώς και η ποιοτική συσκευασία τους. Μετά ανακάλυψα τις Elixir σε ακουστική - ηλεκτρική και ησύχασα  ;D
Κάποτε - λόγω της... λαδίλας στα δάχτυλα- έπαιζα με με elixir.

Αλλά τελικά τις παράτησα γιατί από ένα σημείο και ύστερα μου φάνηκε πολύ «αποστειρωμένος» ο ήχος τους, ένεκα του coating.

Οπότε το ξαναγύρισα στην... παράδοση και στις συχνές αλλαγές χορδών.  ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Κάποτε - λόγω της... λαδίλας στα δάχτυλα- έπαιζα με με elixir.

Αλλά τελικά τις παράτησα γιατί από ένα σημείο και ύστερα μου φάνηκε πολύ «αποστειρωμένος» ο ήχος τους, ένεκα του coating.
Έβαλα κι' εγώ ένα σετ (στη κιθάρα μου). Από feel δεν μου λένε και πολλά, οφείλω να πω όμως πως δεν ακούγονται άσχημα. Τώρα το πόσο θα κρατήσουν δεν μπορώ ν' απαντήσω. (off topic).

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Ευάγγελε mille merci

Ο Παπαγρηγορίου έχει τις Thomastik Jazz Round- bingo

Κοίτα να δεις, που ήταν κάτω από την μύτη μου...
Όταν τα λέω και τα ξαναγράφω, εσύ με αγνοείς.

Τέλος πάντων.....

Οι τιμές τους (στον Πάνα) είναι ανταγωνιστικές και είναι πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί (αν και δεν έχουν καμία σχέση με το άθλημα καθότι το μαγαζί είναι κατά βάση για βιβλιογραφία και παρτιτούρες κλασσικής και άντε κανα cd).

Υπάρχουν (αν θες εναλλακτική στην Ευρώπη με φθηνά μεταφορικά τα οποία αν πάρεις - που θα πάρεις -  και άλλα μπινελίκια, εξατμίζονται) και εδώ....

Να σου πω μόνο ότι είναι (όπως βλέπεις) light αλλά και (όπως ξέρω) πολύ low tension και δεν ξέρω αν σε βοηθάει αυτό στο πουρουπουρού σου...

audiokostas είπε:
Όταν τα λέω και τα ξαναγράφω, εσύ με αγνοείς.

Τέλος πάντων.....

Οι τιμές τους (στον Πάνα) είναι ανταγωνιστικές και είναι πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί (αν και δεν έχουν καμία σχέση με το άθλημα καθότι το μαγαζί είναι κατά βάση για βιβλιογραφία και παρτιτούρες κλασσικής και άντε κανα cd).

Υπάρχουν (αν θες εναλλακτική στην Ευρώπη με φθηνά μεταφορικά τα οποία αν πάρεις - που θα πάρεις -  και άλλα μπινελίκια, εξατμίζονται) και εδώ....

Να σου πω μόνο ότι είναι (όπως βλέπεις) light αλλά και (όπως ξέρω) πολύ low tension και δεν ξέρω αν σε βοηθάει αυτό στο πουρουπουρού σου...
Βρε δεν σε αγνοώ. Πολλές φορές έχεις γράψει για αυτές.

Απλά την συγκεκριμένη μάρκα την έχω κατατάξει στην κατηγορία «μόνο flat» και δεν τις σκέφτηκα καθόλου  :D

Πάντως συνεχίζω να έχω τις αμφιβολίες μου αν είναι όντως αυτές που ψάχνω, γιατί αυτές που φοράει ο «συνομήλικος» δεν είναι τόσο light.

Πάντως θα πάω να πάρω (από εδώ) ένα σετ να δω αν είναι αυτές και ούτως ή άλλως να τις δοκιμάσω.

Update στο strings hunting...

Εχθές- και αφού όλα «έδειχναν» τις Thomastik- καμαρωτός, καμαρωτός πήγα να πάρω ένα σετ.

Στο link του Κώστα είδα ότι στο γερμανικό μαγαζί υπήρχαν round 043-101.

Οπότε έλπιζα να τις έχουν και εδώ...

Πάω λοιπόν, τις ζητάω, δεν τις είχαν σε αυτή την διάμετρο. Μόνο σε 043- 089...

Και μετά την πρώτη, ήρθε και η απόλυτη «κρυάδα». Τις κοιτάω και το υφασμάτινο περιτύλιγμα ήταν... λαδί  :o

Και φυσικά όχι πορτοκαλί  >:(

Άρα πίσω στο τετράγωνο ένα. Το κυνήγι για τις «απόλυτες» χορδές μπάσου συνεχίζεται  ;D

Α, μια και πήγα ως εκεί, πήρα να δοκιμάσω ένα σετ Infeld- που μάλιστα οι καλοί, ευγενέστατοι και εξυπηρετικότατοι άνθρωποι στο μαγαζί, μου το έκαναν custom.

Ήταν 045-105 και το ήθελα 045-100,οπότε μου άλλαξαν την Ε. 

Trending...

Νέα θέματα

Back