Ποιο χρώμα σε LP θα επιλέγατε.

Gibson LP std Unburst Vs Gibson LP std DT Vintage Tobacco SB Vs Gibson LP std Iced Tea SB

• Gibson LP std Unburst

Ψήφοι: 9 45.0%
  • Gibson LP std DT Vintage Tobacco SB

Ψήφοι: 2 10.0%
  • Gibson LP std Iced Tea SB

Ψήφοι: 9 45.0%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    20
  • This poll will close: .
Αργύριος Βασιλείου

Shelter

Δυνατό μέλος
Πόντοι
1,158
Το ερώτημα μπορεί να διευρυνθει λίγο περισσότερο αν συνυπολογίσουμε και το αν θα ειναι 50s ή 60s.
Απο ότι βλέπω η διαφορά ειναι μονο στο προφίλ του μπρατσου (που δε με απασχολεί), τους μαγνήτες (που δε με απασχολεί) και στα κλειδιά που η 50s έχει vintage style. Στην DT λέει οτι ειναι HW και η καλωδίωση αλλά επίσης δε με πολυαπασχολεί :LOL:

Κοινως συζηταμε το χρώμα και τα κλειδια.

Τα sunburst δεν ειναι το φόρτε μου, τα βαριέμαι απίστευτα, αλλά στις LP ειναι ότι και οι ρίγες στις γραβατες της Brooks Brothers... Ασε που αυτα τα περιεργα χρωματα που πηγε να λανσαρει μου φαινονται περιεργα.

Ωστοσο το Vintage Tobacco Sunburst μου φαινεται διακριτικό, Όπως και το Iced tea Sb αν και δε μου αρεσει που κοκκινίζει λιγο. Το Unburst είναι καπως σαν μέση λύση.
To Honey Amber δεν εχω αποφασισει αν μου αρεσει. Σε αλλες φωτογραφιες δειχνει καλο και σε αλλες όχι.

Από εμένα unburst και iced tea από αυτά που αναφέρεις.

IMG_2319.jpeg

IMG_2320.jpeg

Από άλλα χρώματα μου αρέσουν τα lemonburst και το honeyburst.

Με τη σειρά που μου αρέσουν:
1. Unburst
2. Iced Tea (το οποίο είναι ξεβαμμένο Cherry, στην πραγματικότητα είναι πιο διακριτικό απ' τις εικόνες)
3. Tobacco Burst (αυτό είναι από τα λιγότερο αγαπημένα μου finishes, μου φαίνεται μπλουζοβαρετό)

Y.Γ: Από άλλα χρώματα μου αρέσει πολύ το Silverburst στις Custom και το Dirty Lemon στις Standard. To Stanleyburst που είναι μια λίγο πιο βαθιά παραλλαγή του Honey είναι επίσης συμπαθητικό.

Last edited:
Με τη σειρά που μου αρέσουν:
1. Unburst
2. Iced Tea (το οποίο είναι ξεβαμμένο Cherry, στην πραγματικότητα είναι πιο διακριτικό απ' τις εικόνες)
3. Tobacco Burst (αυτό είναι από τα λιγότερο αγαπημένα μου finishes, μου φαίνεται μπλουζοβαρετό)
To tobacco Burst ναι.

Το vintage tobacco SB μου φαινεται πολύ διαφορετικο και πιο διακριτικο και συγκεκριμενα αν μιλάμε για τα ιδια εννοω αυτα

Tobacco Burst
1754029225263.png

και Vintage tobacco SB
1754029249807.png

Το vintage tobacco SB μου φαινεται πολύ διαφορετικο και πιο διακριτικο
Πιο διακριτικό αλλά μπεϊμπιζγκόνικο όπως και να 'χει 😅

Μου κάνει επίσης εντύπωση που δε σε αποσχολούν κύρια specs όπως προφίλ μπράτσου, ηλεκτρονικά και κλειδιά.

Άντε να πω μαγνήτες/καλωδίωση αλλάζεις. Αλλά τα κλειδιά και το πάχος του μπράτσου δεν είναι κι αυτά αμέτοχα στον ήχο (όπως φαντάζομαι θα ξέρεις απ' την ενασχόληση σου με κλασικές).

Πιο διακριτικό αλλά μπεϊμπιζγκόνικο όπως και να 'χει 😅

Μου κάνει επίσης εντύπωση που δε σε αποσχολούν κύρια specs όπως προφίλ μπράτσου, ηλεκτρονικά και κλειδιά.

Άντε να πω μαγνήτες/καλωδίωση αλλάζεις. Αλλά τα κλειδιά και το πάχος του μπράτσου δεν είναι κι αυτά αμέτοχα στον ήχο (όπως φαντάζομαι θα ξέρεις απ' την ενασχόληση σου με κλασικές).
Κοιτα μαγνήτες χρησιμοποιώ πάντα συγκεκριμένους οπότε οι εργοστασιακοι θα βγουν και θα μπουν στη θήκη.

Τα κλειδιά είναι στην εξισωση μαζι με το χρώμα. Να πω την αλήθεια τα vintage μου αρέσουν καλύτερα οπτικα. Υποτείθεται ότι τα Grover κρατάνε καλύτερα τη χορδη και ειναι πιο ανθεκτικα?

Το μπράτσο μπορώ να το συνηθισω. Εχω παιξει απο ibanez RG550 μέχρι nocaster. Γενικά εχω μια αισθηση οτι το πιο παχύ μπράτσο επιδρά στον ήχο με περισσότερο όγκο, αλλά απο την άλλη τα πιο λεπτά εχουν μια πιο "αερινη" αίσθηση. Παίζει ρόλο και η ταστιέρα βέβαια αλλά εδώ είναι όλες rosewood.

Ψηφισα iced tea αλλα για να στο κανω πιο δυσκολο βαλε στην εξισωση και honeyburst k βεβαια......goldtop.

Υποτείθεται ότι τα Grover κρατάνε καλύτερα τη χορδη και ειναι πιο ανθεκτικα?
Είναι σίγουρα πιο ανθεκτικά, ούτε λόγος, αλλά επίσης είναι και αρκετά πιο βαριά το οποίο ηχητικά σημαίνει έχουν λιγότερο σκάσιμο, λιγότερο αέρα, περισσότερο sustain, περισσότερα πρίμα και πιο focused ήχο από τα Kluson. Μικρές αλλά αντιληπτές διαφορές.

Μπορούν να αλλάξουν τη διαγωγή του οργάνου: να χειροτερέψουν το neck dive σε μια πολύ ελαφριά Les Paul ή να ισσορροπήσουν μια πιο βαριά Les Paul με body dive.

Επίσης οι τρύπες στα Kluson και στα Grover δεν ταιριάζουν, τα Grover έχουν μία μεγαλύτερη τρύπα ενώ τα Kluson δύο μικρότερες.
Το μπράτσο μπορώ να το συνηθισω. Εχω παιξει απο ibanez RG550 μέχρι nocaster. Γενικά εχω μια αισθηση οτι το πιο παχύ μπράτσο επιδρά στον ήχο με περισσότερο όγκο, αλλά απο την άλλη τα πιο λεπτά εχουν μια πιο "αερινη" αίσθηση. Παίζει ρόλο και η ταστιέρα βέβαια αλλά εδώ είναι όλες rosewood.
Πάνω κάτω ό,τι είπες. Το πιο χοντρό μπράτσο προσθέτει στο compression κι αυτό συνήθως βοηθάει τα πρίμα. Από την άλλη μια καλή Les Paul θα παίζει και με 60s μπράτσο γιατί το compression έρχεται από το σώμα και από το δέσιμο κυρίως, δεν το έχουν τόσο πολύ ανάγκη όσο οι Fender.

Τα χοντρά μπράτσα στις Les Paul είναι λίγο πιο δύσκολα από τα αντίστοιχα των Fender γιατί ο συνδυασμός με την πιο πλατιά ταστιέρα τους δίνει ένα ελλειπτικό "D" σχήμα το οποίο πρέπει να συνηθίσει κάποιος.

Μια άλλη παράμετρος είναι τα τάστα. Τα vintage με τα medium jumbo έχουν επίσης αρκετή διαφορά με τα δεύτερα να δίνουν περισσότερο σκάσιμο και να είναι καλύτερα all around σε σχέση με τα vintage που στις Les Paul σε συνδυασμό με τους humbuckers δίνουν μια πιο "πνευστή" αττάκα.

ΥΓ: Πολλοί αλλάζουν σε 6100 Jumbo τάστα για το σκάσιμο και το playability και μάλιστα επίτηδες πάνω από το binding για να κερδίζουν και σε επιφάνεια.

Last edited:
Μια διευκρίνηση γιατι δεν ειναι πολύ προφανές απο τον τίτλο.

Το ερώτημα είναι ποιο χρωμα θα επιλέγατε απο τις 3 Les Paul Standard του poll.

Δεν ειναι θεωρητικο το ερώτημα.

Γενικά επίσης μου αρέσουν οι Les Pauls με διακριτικά νερά στο maple top ή με solid χρώματα.

Το πολύ έντονο flame και ακόμη χειρότερα τα spalted και τα quilted maple tops μου θυμίζουν έπιπλο.

Unburst για έναν και μόνο λόγο. Το καλύτερο χρώμα IMHO σε οποιαδήποτε κιθάρα, από κλασική μέχρι και ακουστική και ηλεκτρική, είναι το χρώμα του ξύλου. Ξυλί, πώς το λένε.

Το καλύτερο χρώμα IMHO σε οποιαδήποτε κιθάρα, από κλασική μέχρι και ακουστική και ηλεκτρική, είναι το χρώμα του ξύλου
Το unburst δεν είναι το χρώμα του άβαφτου maple.

Αυτό είναι:
LP Natural.jpg

και προσωπικά δε μου αρέσει

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back