Ποια η σωστή τοποθέτηση ηχείων monitor..

nathanlyk

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ποια η σωστή τοποθέτηση ηχείων monitor σε ένα γραφείο;; Έχω διαβάσει πως τα ηχεία πρέπει να ισαπέχουν μεταξύ τους ένα μέτρο και πάνω καθώς να έχουν και την ίδια απόσταση από τα αυτιά μας. Επίσης πρέπει να tweeters να είναι στο ύψος των αυτιών μας. Σχετικά με τους τοίχους, τι απόσταση πρέπει να υπάρχει για ένα σωστό αποτέλεσμα, από ηχείο προς τοίχο δεξιά αριστερά και πίσω από τα ηχεία;; Ε;

Επισής έχω δει να τοποθετούν τα ηχεία ξαπλωτά στις βάσεις τους...(???)

Τα ηχεία πρέπει να σχηματίζουν ισόπλευρο τρίγωνο με τα αυτιά σου. Δηλαδή αν εσύ απέχεις ένα μέτρο από τα ηχεία, τότε πρέπει να απέχουν και αυτά ένα μέτρο μεταξύ τους. Αυτό με το 1 μέτρο και τα αυτιά δεν ισχύει γιατι φαντάσου να κάτσεις 4 μέτρα από τα ηχεία και αυτα να ισαπέχουν μόλις 1 μέτρο. Θα είναι και τα 2 μπροστά σου. Το αυτί πρέπει να είναι λίγο πάνω από το woofer.

Όσο για τους τοίχους, το ιδανικό είναι να είναι πολύ μακριά από αυτούς, καθώς οι τοίχοι δημιουργούν ανακλάσεις και αυτές με τη σειρά τους φασικά προβλήματα. Αν πρέπει ντε και καλά να έχουν τοίχο από πίσω, βάλε κάτι ώστε να δημιουργήσεις γωνία και να μήν είναι παράλληλα.

Το ξαπλωτό ισχύει μόνο αν το ηχείο έχει σχεδιαστεί για να κάθεται ξαπλωτά, και αυτό γιατί η κατακόρυφη γωνία κατευθυντικότητας είναι διαφορετική από την οριζόντια. Οπότε θα ακούς άλλα πράγματα αν είναι σχεδιασμένο για όρθιο και εσύ το βάλεις ξαπλωτό, και οι διαφορές θα έχουν να κάνουν κυρίως με τα πρίμα.

Συμφωνώ με όλα ιτσεστέφ εκτός από το αυτί λίγο πιο πάνω από το γούφερ. Πολύ σωστά είπε ο ναθανλύκ ότι τα τουίτερ πάνε στο ύψος των αυτιών - τα γούφερ δεν έχουν ανάγκη γιατί τα πρίμα χάνονται κατά την ανάκλαση ενώ τα μπάσα πολύ λιγότερο. Και ένα μικρό τιπ από μένα (όχι φιλοδώρημα, ντε...): τα τουίτερ τα τοποθετώ σε ισόπλευρο τρίγωνο μεν (όταν βρίσκω αρκετό χώρο!) αλλά με τον άξονά τους όχι επάνω μου αλλά ελαφρώς προς τα έξω (δλδ. τα ηχεία δεν με κοιτάνε αλλά το δεξί λίγο προς τα δεξιά μου και το αριστερό λίγο προς τα αριστερά μου). Προτίμησή μου.

Αν τα αυτιά μας είναι on-axis στο tweeter, τότε θα ακούμε περισσότερα πρίμα απ' ότι χρειάζεται και αυτό γιατί τα tweeter είναι φτιαγμένα ώστε να ακούγονται καλά σε ένα range περιοχής, οπότε λίγο κάτω από το tweeter θα είναι πολύ πιο σωστός ο ήχος απ' ότι Direct πάνω στην ευθεία του. Dispersion Angle λέγεται. Αυτό που κάνεις εσύ που τα βάζεις με τον άξονα όχι ακριβώς πάνω σου; Ε, το ίδιο αλλά με τον κατακόρυφο άξονα είναι αυτό που σου λέω.

Όχι, δεν είπα το αντίθετο, είπα κάτι σtην σωστή κατεύθυνση, με συμπλήρωσες / διόρθωσες εσύ, και αφού συμφωνώ βάζω + 1 κι εγώ! Οπότε με τα συν των υπολοίπων πάει στο +3... :-D

8O WTF!

Μπλεχτήκαμε. Διορθωσα την διορθωση σου εξηγώντας το αρχικό που είπα και μετά συμφώνησες. Αλλα σημασία δεν έχει ποιος έχει δίκιο, αλλά να μαθαίνουμε όλοι :D

Ρε !! Χαλαρώστε λίγο... Αφήστε τον κόσμο να εκφραστεί όπως θέλει...Και τέλος, ευχαριστώ για τα posts. Κατάλαβα τι γίνεται..

(+7, :P )

+8.

(Εγώ συμφωνώ με τον νάθαν ότι κατάλαβε τι γίνεται, που συμφωνεί με τον μπούκα ότι αυτός κάηκε, που συμφωνεί με τον Κώστα79 ότι υπάρχει πολλή αγάπη σε αυτό το φόρουμ, που συμφωνεί με τον υτσεστέφ. :?

Ο Κώστας79 όμως με τι ακριβώς συμφωνεί;

A.Ότι μπλεχτήκαμε;

B. Ότι ο υστεστέφ διορθωσε την διορθωσή μου εξηγώντας το αρχικό που είπε και μετά συμφώνησα;

Γ. Ότι σημασία δεν έχει ποιος έχει δίκιο;

Δ. Ότι σημασία έχει να μαθαίνουμε όλοι;

Στείλε μήνυμα ΤΩΡΑ στο 6150 και κέρδισε ringtones του Noiz.gr και ένα ραντεβού με την κυρία του άβατάρ του.

Γιατί παρακαλώ; Mετά την... συζήτηση για την πορεία του γιεν θα χρειαστεί να αναπληρώσουμε τους χαμένους υδατάνθρακες! ¶σε που τη χρειαζόμαστε και για τους συνειρμούς (αρκεί να μην μείνουμε εκεί)...

Trending...

Νέα θέματα

Back