ποια η γνωμη σας για τη Gibson Joan Jett Signature Melody Maker

BATHORAS είπε:
Να πας να την πιάσεις, να την δεις και να την ακούσεις.

Έχω την εντύπωση ότι γνωρίζεις πως την πουλάει κάποιος στις αγγελίες οπότε μπορείς να πας και να την δοκιμάσεις και, αν θες, μας λες και τις εμπειρίες σου.

hot_sauce είπε:
δεν μ'αρέσει καθόλου το headstock...

ο διακόπτης τι κάνει?
Το headstock είναι το κλασσικό που έχουν οι melody maker

O διακόπτης:

"Kill" Toggle Switch

With only one pickup, the Joan Jett Double Cutaway Melody Maker features a 'Kill' toggle switch, which effectively switches between the hot signal from the pickup and the ground signal, successfully 'killing,' or turning off the signal from the pickup when activated. Jett uses this control to shut off her guitar when singing and not playing, or as an effect during a song.

προφανώς απενεργοποιεί τον μαγνήτη έτσι ώστε όταν δεν παίζεις να μην έχεις ενοχλητικό feerdback.

Η γνώμη μου για αυτη την κιθάρα είναι ότι, αν σου αρέσει και είσαι ρυθμικός παίχτης, go for it. Αν παίζεις και leads δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βολέψει.

Πάντως για κάποιον που τραγουδάει και παίζει ρυθμική και ακκόρντα σε μια μπάντα, μου φαίνεται ταμάμ. Και στυλάτη, και την ''απενεργοποιείς'' όταν δεν χρειάζεται να παίζεις.  8)

Lord_Goumis είπε:
Η γνώμη μου για αυτη την κιθάρα είναι ότι, αν σου αρέσει και είσαι ρυθμικός παίχτης, go for it. Αν παίζεις και leads δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βολέψει.

Πάντως για κάποιον που τραγουδάει και παίζει ρυθμική και ακκόρντα σε μια μπάντα, μου φαίνεται ταμάμ. Και στυλάτη, και την ''απενεργοποιείς'' όταν δεν χρειάζεται να παίζεις.  8)
Κατι τετοιο.Φαινεται κιθαρα ιδιαιτερου σκοπου...και αισθητικης θα ελεγα.

"Kill" Toggle Switch λοιπόν...

πολύ συγκεκριμένου σκοπού χαρακτηριστικό...εγώ δεν θα την έπαιρνα

κάποιος σε κάποιο θέμα είχε μιλήσει για την απλότητα των κιθάρων με ένα μαγνήτη...εγώ προτιμώ τους περισσότερους...άμα θες να χρησιμοποιείς μόνο τον έναν, χρησιμοποίησέ τον...αλλά είναι αρκετά ευέλικτο ένα όργανο με περισσότερους και ξεχωριστά volume και tone για τον καθένα...

hot_sauce είπε:
"Kill" Toggle Switch λοιπόν...

πολύ συγκεκριμένου σκοπού χαρακτηριστικό...εγώ δεν θα την έπαιρνα

κάποιος σε κάποιο θέμα είχε μιλήσει για την απλότητα των κιθάρων με ένα μαγνήτη...εγώ προτιμώ τους περισσότερους...άμα θες να χρησιμοποιείς μόνο τον έναν, χρησιμοποίησέ τον...αλλά είναι αρκετά ευέλικτο ένα όργανο με περισσότερους και ξεχωριστά volume και tone για τον καθένα...

Συμφωνω κι εγω σε αυτο παραυτα δεν πρεπει να αγνοουμε οτι ενας μαγνητης παιζει διαφορετικα οταν ειναι με λιγα πραγματα σε ενα κυκλωμα και διαφορατικο οταν συνδεεται με push pull tone selectors κτλ...

Του συγκεκριμενου ενδεχωμενως να του αρεσει ο ηχος του μαγνητη χωρις ολες τις υπολοιπες επηροες...

aris 17561 είπε:
Συμφωνω κι εγω σε αυτο παραυτα δεν πρεπει να αγνοουμε οτι ενας μαγνητης παιζει διαφορετικα οταν ειναι με λιγα πραγματα σε ενα κυκλωμα και διαφορατικο οταν συνδεεται με push pull tone selectors κτλ...

Του συγκεκριμενου ενδεχωμενως να του αρεσει ο ηχος του μαγνητη χωρις ολες τις υπολοιπες επηροες...
καποιος μαθαινει... ;) ;)

Eχω παιξει με αυτην:

http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_junior_gy.htm

Ειναι φοβερη...και μιλαμε για κατω απο 7 κατοσταρικα...

Ο P-90 μπορει να ακουστει οπως θελεις...ειτε σαν μονος,μονο-διπλος ακομα και σα νεκ μαγνητης στη bridge θεση χρησιμοποιωντας το tone...

aris 17561 είπε:

Η κιθαρα κανει οντως για ρυθμικα αλλα οχι για σολο καταστασεις...

Εχω παιξει και δεν με ενθουσιασε το μπρατσο για σολο γιατι ηταν πολυ "στενο" οπως ειναι σε ολες τις melody maker εξαλου αλλα για ρυθμικα ειναι αψογη

Το οτι εχει ενα killswitch επανω δεν επιβαρυνει το κυκλωμα της ουτως ωστε να "αλλαξει" και ο ηχος  8) 8)

messalion είπε:
Η κιθαρα κανει οντως για ρυθμικα αλλα οχι για σολο καταστασεις...

Εχω παιξει και δεν με ενθουσιασε το μπρατσο για σολο γιατι ηταν πολυ "στενο" οπως ειναι σε ολες τις melody maker εξαλου αλλα για ρυθμικα ειναι αψογη

Το οτι εχει ενα killswitch επανω δεν επιβαρυνει το κυκλωμα της ουτως ωστε να "αλλαξει" και ο ηχος  8) 8)
Εμείς είπαμε για τα βολιουμ και τα τοουν ρε μπακλαβα .

aris 17561 είπε:
Εμείς είπαμε για τα βολιουμ και τα τοουν ρε μπακλαβα .
Δλδ σου φενεται περιττο το tone ή το volume ? make my day bobby  ;D

messalion είπε:
Δλδ σου φενεται περιττο το tone ή το volume ? make my day bobby  ;D
Το τοουν εντελώς άχρηστο για εμένα . Το βολιουμ όκ . Βασικά δεν ξεκαθαρησα πριν . Δεν μίλησα για χρησιμότητα . Είπα απλώς οτι όταν ένας μαγνήτης παίζει μόνος του μόνο με βολιουμ τότε έχει διαφορετικό ήχο απο οτι ο ίδιος μαγνήτης αν μπει σε ενα κύκλωμα με 2ο μαγνήτη και τα σχετικά τοουν κτλ κτλ . Μπορει να σου αρεσει ο δεύτερος αλλα ειναι διαφορετικός ο ήχος .

Μπαγλαμα αυτή την φορα

aris 17561 είπε:
Το τοουν εντελώς άχρηστο για εμένα . Το βολιουμ όκ . Βασικά δεν ξεκαθαρησα πριν . Δεν μίλησα για χρησιμότητα . Είπα απλώς οτι όταν ένας μαγνήτης παίζει μόνος του μόνο με βολιουμ τότε έχει διαφορετικό ήχο απο οτι ο ίδιος μαγνήτης αν μπει σε ενα κύκλωμα με 2ο μαγνήτη και τα σχετικά τοουν κτλ κτλ . Μπορει να σου αρεσει ο δεύτερος αλλα ειναι διαφορετικός ο ήχος .

Μπαγλαμα αυτή την φορα
Το tone κοπελια σου ειναι αχρηστο διοτι παιζεις αυτο το ειδος μουσικης που ειναι ολα τερμα πανω στην κιθαρα και χωσε.....

Επειδη εχει ομως ενα μαγνητη δεν παει να πει οτι χρειαζεται και να περιορισεις τις δυνατοτητες του - αν επαιζες κατι σε πιο καθαρο θα εβλεπες οτι το tone κανει δουλεια (παντα ειναι και θεμα του παιχτη)  ;)

Edit: η melody maker ειναι "εργαλειο" για πολλους κιθαριστες διαφορων ειδων - απο hard rock μεχρι blues

Μην μαλώνετε παίδες! Και οι 2 έχετε point.

Έχοντας μία melody maker με 500Τ διπλό στη γέφυρα και vol-tone μπορώ να πω τα εξής: άφησα εκτός κυκλώματος το tone και είχε λίγο περισσότερα πρίμα γενικά ο μαγνήτης. Μετά έκανα το εξής κόλπο, σύνδεση του tone ως ένα variable split! Δηλ. συνέδεσα το split wire του μαγνήτη στο tone και κατεβάζοντας το, βγάζει σταδιακά το ένα coil εκτός ώστε να εχει ήχο διπλού, Ρ90-like ή μονού. Αυτό κι αν βοήθησε!

Για την κιθάρα γενικά, κάνει για τα πάντα όλα καθώς είναι υβρίδιο μεταξύ SG και lp. Έχει chunky μπρατσάκι αλλά όχι ρόπαλο και το βάρος/πάχος της συν το σατινέ φινίρισμα την κάνουν πολύ playable όργανο. Ο ένας μαγνήτης στη γέφυρα δεν περιορίζει πολλούς lead παίκτες. Άλλωστε κι ο Gary Moore κάποτε έπαιζε κανονικά lead και rythm με melody maker και ένα Ρ90 μαγνήτη...

http://2.bp.blogspot.com/-kU6mdqFUwzE/TwxoyrFDbNI/AAAAAAAABSg/HiwlYekdUuc/s1600/1.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back