vandergraaf δεν νομίζω ότι το ψάχνεις σωστά το θέμα.
1) Οι κιθάρες που παρέθεσες έχουν αρκετά μεγάλες διαφορές μεταξύ τους κατασκευαστικά. Π.χ. αν είναι η πρώτη σου σοβαρή επαφή με Les Paul, να ξέρεις ότι είναι (γενικά) βαριές κιθάρες σε σχέση με τις strat αλλά με μια studio είσαι περίπου στο ίδιο βάρος. Ενημερώσου σχετικά με τις διαφορές
2) Θα μας πεις λίγα λόγια για τον υπόλοιπο εξοπλισμό σου (ενισχυτής, πετάλια/πεταλιέρα, κτλ);
3) Εκτός απ'το θέμα του ήχου έχεις κάποια άλλα...βίτσια;
Πάχος μπράτσου, κτλ.
4) Αν είναι να σκάσεις ΛΕΦΤΑ για μια
Gibson σου προτείνω να πας Αμερική για 3-4 μέρες διακοπές να περάσεις καλά και να πας σε ένα καλό μαγαζί, να δοκιμάσεις ότι θες και όσο θες (ναι εκεί σε αφήνουν ΚΑΙ να τις πιάνεις ΚΑΙ να τις παίζεις ;D) για να διαλέξεις σωστά, εκμεταλλευόμενος το...πεσμένο δολλάριο. Σαν αριστερόχειρας δεν νομίζω να βρεις αλλού μεγαλύτερη ποικιλία, ειδικά αν συνεννοηθείς με το μαγαζί πριν πας
5) If the shit fits, wear it. Στη θέση σου δεν θα με απασχολούσε σ'αυτή τη φάση να πάρω "το καλύτερο" σε θέμα specs απλά και μόνο επειδή είναι το καλύτερο στα χαρτιά και έχω τα λεφτά να το πάρω. Αυτό που μετράει είναι ποιό σου κάθεται καλύτερα και σου ακούγεται καλύτερα ασχέτως τιμής. Στο live όταν κάνεις μαλακία δεν μπορείς να πεις στο κοινό "αγνοήστε τη μαλακία γιατί έχει AAAA flame top"...
Καλές αγορές.