Ποιά φθηνή Strat για πειραματισμό;

Έκτορας

Ενεργό μέλος
Πόντοι
463
Εντάξει, είναι πια επίσημο, ας το παραδεχτώ: γέρασα. Αφού με έπιασε η περιέργεια για τις Strat, δεν υπάρχει πια νόημα να το αρνούμαι...

Και αφού λοιπόν με... τρώει, από πού να ξεκινήσω; Με δεδομένο ότι μόντες ΘΑ  ακολουθήσουν στο μέλλον, σε ηλεκτρικά, γέφυρες κλπ. (αφού... με ξέρω), ποιά θα ήταν μια φθηνή αλλά αξιοπρεπής βάση για αυτές;

Squier Affinity?

Squier Standard?

μήπως οι νέες Harley Benton είναι μια χαρά βάση;

Μήπως να αφήσω τις μαλακίες και να πάω κατευθείαν σε Classic Vibe? Μήπως σε μεξικάνα Fender;

Μηπως κατευθείαν σε G&L που έπαιξα και μου άρεσαν παλιά;

Κάτι άλλο ίσως (μέχρι εκεί σε budget, μην το ξεφτιλίσουμε);

Και η ερώτηση για οτιδήποτε μη-Fender/Squier: τί παίζει με τα pickguard για το μέλλον; Ποιά μάρκα έχει συμβατότητα με Fender/Squier και ποιά όχι;

Άντε, ρίχτε προτάσεις να γίνει συζήτηση, ότι πρέπει για καλοκαιράκι.

Ευχαριστώ μάγκες!  O0

αν θες κάτι σε λογικά πλαίσια θα σου πρότεινα affinity.

Προσωπικά δεν προτίμησα classic vibe για τα Looks και αίσθηση παρά το ότι είχαν πάνω tonerider.

Προτιμώ ακόμα και τώρα affinity με κάτι άλλο.

Δεν θα έπαιρνα harley.

Η διαφορά είναι μικρή.

Για GL δεν παίρνω καμιά αμαρτία. Καθ ότι μας παρακολουθεί από ψηλά ο θείος Leo.

Και εννοείται ό,τι πάρεις όταν το πάρεις οι μαγνήτες είναι πάντα δικοί σου.

Θα είμαι για πάντα υπόχρεωμένος έστω και για δοκιμή !  ;D

Ρε Δημήτρη, αμαρτία είναι να μην προτείνουμε G&L(eo), αφού ήταν η τελευταία εταιρεία του θείου-Λεωνίδα!  ;D 

(για τους μαγνήτες ξέχνα το, πάμε για άλλα!).

αυτό λεω

δεν παίρνω αμαρτία να σου πω όχι (αν και δεν έχω καν πιάσει μιά στα χέρια μου).

;D

για πειραματα μια affinity..αν παρεις classic vibe το μονο που θελει αλλαγη ειναι το tremolo block

Έκτορας είπε:
Squier Affinity?

Squier Standard?

μήπως οι νέες Harley Benton είναι μια χαρά βάση;

Μήπως να αφήσω τις μαλακίες και να πάω κατευθείαν σε Classic Vibe? Μήπως σε μεξικάνα Fender;

Μηπως κατευθείαν σε G&L που έπαιξα και μου άρεσαν παλιά;
Εγώ θα πήγαινα σε G&L ή Vintage ή Squier (Classic Vibe ή Standard) στο εύρος bidget που σκέφτεσαι, με αυτή τη σειρά πιθανότατα.

Χτύπα HB την 62 και πάω στοίχημα πως δεν θ'αλλάξεις και πάρα πολλά. Είναι στα υπ'όψιν μου πολύ καιρό τώρα.

Έκτορας είπε:
Εντάξει, είναι πια επίσημο, ας το παραδεχτώ: γέρασα. Αφού με έπιασε η περιέργεια για τις Strat, δεν υπάρχει πια νόημα να το αρνούμαι...
  Μάλλον γέρασες.... :D  εγώ στα 44 το γύρισα σε Strat.... ::)       
  Επί του θέματος...... όσο και να αλλάξεις-αναβαθμίσεις μια Affinity ή μια HB ή τέλος πάντων μια πολύ χαμηλού κόστους κιθάρα (με ότι αυτό συνεπάγεται), πάντα στο βάθος του μυαλού σου κάτι θα σε ενοχλεί, κάτι θα σε χαλάει.... ::) :-[

Γνώμη μου, εάν δύνασαι, πάρε αυτήν...:

http://www.thomann.de/gr/vintage_reissued_v6mssb.htm ή αυτήν...: http://www.thomann.de/gr/fender_squier_classic_vibe_strat_50s.htm  και αν κάποτε θελήσεις να αλλάξεις κάτι πάνω τους, με λίγα λεφτά και πολύ εύκολα τις αναβαθμίζεις. Ίσως μαγνήτες στην Vintage, γέφυρα στην Squier. Δεν "χρειάζονται" τίποτε άλλο (ίσως ένα τάστο ακόμη η Squier... :P) για να χτυπήσουν πολύ ακριβότερα μοντέλα.   ​

Και αφού λοιπόν με... τρώει, από πού να ξεκινήσω; Με δεδομένο ότι μόντες ΘΑ  ακολουθήσουν στο μέλλον, σε ηλεκτρικά, γέφυρες κλπ. (αφού... με ξέρω), ποιά θα ήταν μια φθηνή αλλά αξιοπρεπής βάση για αυτές;

Τώρα βέβαια αφου σε τρώει, σε ξέρεις και θέλεις να πειραματιστείς, μια Affinity είναι ταμάμ.... :)

και εγω την Classic Vibe θα προτείνω. όσα "πειράματα" και να θες να κάνεις, θα θέλεις μια κιθάρα που θα σε κάνει να θες να παίξεις.

...και τελικά, in the heat of the summer, παράγγειλα αυτήν εδώ:

http://www.thomann.de/intl/harley_benton_hbms60_vw.htm?ref=search_rslt_HARLEY+BENTON+STRAT+62_255971_21

7655300_800.jpg

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας. Θα ενημερώσω το  thread αφού την παραλάβω και περάσω λίγο χρόνο μαζί της. Για 1η Strat, με δεδομένο ότι γνωρίζω ότι για τα χρήματά της θα έχει τα θέματά της, και με τα οποία σκοπεύω να ασχοληθώ και να τα βελτώσω, πόσο άσχημη επιλογή να έκανα...; Θα δείξει...

Καλώς να σου ορίσει Έκτορα και καλορίζικη! :D  Πάντως μου κάνει εντύπωση πως με 115 Eu σήμερα, παίρνεις κιθάρα που, εντάξει φαντάζομαι με λίγες παραχωρήσεις (και ίσως με λίγες μικρές και με λίγα χρήματα αλλαγές), παίζει.   

Όχι πολύ παλαιότερα (στα χρόνια που ήμουν νέος, πολύ μετά βέβαια απ'του Dimsonic... :D ;D), αναλογικά με τα ίδια χρήματα στην καλύτερη, έπαιρνες σώμα με κολλημένα κόντρα πλακέ, κλειδιά Γ.Τ.Π., μπράτσο που στράβωνε με το που το κοιτούσες και μαγνήτες με κοτετσόσυρμα...... 8)

Επί του θέματος...... όσο και να αλλάξεις-αναβαθμίσεις μια Affinity ή μια HB ή τέλος πάντων μια πολύ χαμηλού κόστους κιθάρα (με ότι αυτό συνεπάγεται), πάντα στο βάθος του μυαλού σου κάτι θα σε ενοχλεί, κάτι θα σε χαλάει 
Εγω παντως εχω μια παλιοaffinity του 95-96 (νομιζω).Δωρο.Πρωτη κιθαρα.Τη μονταρα αρκετα...πλεον ΔΕ την αλλαζω με καμια...

http://www.noiz.gr/index.php?topic=199380.0

leon7pap, εσύ είσαι εκτός συναγωνισμού......χωρίς παρεξήγηση Έκτορα...

μεγειά

αν και αυτό το άσπρο γαλακτερό δεν μου έλεγε ποτέ.

Μου θύμιζε Χεντριξ που δεν μπορούσα ποτέ να καταπιαστώ. ;D

Όπως είπαν και άλλοι με τα λεφτά αυτά όχι ΓΤΠ, αλλά ΓΤΠΚ...

Η αφίνιτυ είναι απίστευτη.

Βεβαια την κοπάνισα σε ένα πεζοδρόμιο, και έφυγε ένα κομματούδι (αν κοπαναγα τη deluxe - που την κοπάνησα - θα έφευγε το πεζοδρόμιο)...αλλά ΟΚ.

πανάλαφρη και γίνεται ένα με σένα.

Η cv κάτι το νίτρο, κάτι η νάφθα, κάτι το νέφτι....δεν μου κατσε...

Thanks boys!

Πράγματι, το τί παίρνεις στην εποχή μας για τόσα λίγα χρήματα είναι απίστευτο... Όχι πως θα είναι τέλειο / δεν θα θέλει βελτιώσεις κλπ. αλλά πάλι... Βασικά για αυτά τα λεφτά, ένα καλοκατασκευασμένο σώμα & μπράτσο, χωρίς... ηλεκτρικά και μαγνήτες, παλι θα άξιζε να αγοράσει κάποιος και να του βάλει μετά ότι θέλει. Πόσο μάλλον να έχει και τα υπόλοιπα και να ακούγεται και αξιοπρεπώς...

Το άσπρο το γαλακτερό εγώ δεν έχω συνδέσει στο υποσυνείδητο με Hendrix, το έχω συνδέσει με Blackmore & Malmsteen οπότε... κάτι μου κάνει ρε Δημήτρη! Όχι πως έχω την... παραμικρή σχέση στην τεχνική, λέμε τώρα....  ;D

Πάρε εσύ Χάρλευ, γιατί έχουμε σειρά για κάτι άλλα απωθημένα, prs κλώνους, lp κλώνους, κουφωτές διάφορες κλπ....

διότι....άμα η σύζυγος βλέπει αποδείξεις των 140 ευρώ....

δεν λέει κουβέντα (που λεει η Μπέλου) ;D

dimsonic είπε:
Πάρε εσύ Χάρλευ, γιατί έχουμε σειρά για κάτι άλλα απωθημένα, prs κλώνους, lp κλώνους, κουφωτές διάφορες κλπ....

έεεεετσι... Γιατί και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή...  ;) ;D

dimsonic είπε:
Πάρε εσύ Χάρλευ,

Με 140 € δεν αλλάζεις ούτε τα λάδια της Χάρλευ. :D

Άσε που άμα δει η γυναίκα το μωρό πάνω στην μηχανή θα έχεις... άλλα.

2014-15Cover.jpg

με το καλό να σου έρθει, περιμένουμε φωτός και εντυπωσεις!  :D

Λοιπόν, ήρθε η ώρα να ενημερώσω το νήμα με (πρόχειρες) φωτογραφίες και εντυπώσεις, αφού την παρέλαβα σήμερα (τρομερά γρήγορος ο Θωμάς αυτή τη φορά).

wDk6Ero.jpg

QaxGXRh.jpg

gqvzm7i.jpg

Εντυπώσεις; Θέλετε... συνοπτικά;

Έχω... μείνει... μαλάκας.

ΜΑΛΑΚΑΣ όμως...!!!!

Θα εξηγήσω αναλυτικότερα, μόλις βάλω τις σκέψεις σε μια σειρά...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back