POD-ειδές αντί για ενισχυτή σε Live στέκει?

trigga

Jazzikofagos
Πόντοι
36
Με ένα pod κατευθείαν στην κονσόλα υπάρχει περίπτωση να έχεις έναν αξιοπρεπή ήχο.Για καθαρά περισσότερο....Άντε κ κανα reverb ή λίιιιγο gain για κανα lead.

Αξίζει κάποιο απ αυτά περισσότερο? LINE 6 POCKET POD

BEHRINGER V-AMP 2

LINE 6 POD 2

Θέλω την γνώμη σας πρίν το κάνω αλαμούρα το πράγμα και ακούγεται το κιθαρόνι σαν κατσαρίδα πάνω στην άμμο.

Τένκ γιου μίστερ Μιγιάγκι

Χρησιμοποιώ το pod xt live εδώ και περίπου ένα χρόνο σε όλα μας τα live. Το ένα καλώδιο το στέλνω κατευθείαν στην κονσόλα και το άλλο σε έναν ενισχυτή για monitor. Ο ήχος μου είναι στα δικά μου αυτιά πολύ ικανοποιητικός, όχι μόνο στα καθαρά αλλά και στη βρωμιά

Exει και λαμπάκι για τη νύχτα? :P

VOX TONELAB LE βρίσκω μόνο και εχει 400 ούρα.Ξεφύγαμε....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
όχι ρε το σκέτο tonelab σου λέω, αυτό που είναι στο link

Δεν το βρήκα ουτε θωμα ουτε playback.Και οι δύο δίνουν το super extra dynamic 4 airbag,οροφή,intercooler,coffe machine, με φωτάκι νυχτος.

σώπα, μωρέ. Υπάρχει και Ελλάδα και μέχρι πρόσφατα και σε όλα τα site. Παίζει να τέλειωσε στοκ, ή να είναι στα τελευταία του. Είναι το αντίστοιχο του pod xt της tonelab και τιμή στα 200-300€ το είχα βρει.

Με σκίζεις την καρδιά τώρα.Αυτα που πρότεινα έχουν 100 ευρά και με πήγες στα 300 με τη μία.Δεν πήρα και το χάπι για την πίεση σήμερα.Χαλαρουίιιιιτα,χαλαρουίιιιιτα.

Δεν μπορεί πάρει τα μόντέλα αυτά γιατι είναι αγκριβά.Αυτά που προντείνει ντεν είναι καλά γκαμώτο?

εγώ θα σου προτείνω το V-amp pro στο thomann έχει 168€

έχει 32 μοντέλα ενισχυτών και είναι πολύ καλό για τα φράγκα του

εγώ παίζω metal και το χρησιμοποιώ και για recording και για live

επίσης έχει και 5 mode 3 studio και 2 live για τα χρήματα του είναι

τρομερό μηχάνημα

φαίνεται ότι πωρώθηκα  αλλά το πήρα 100€ μεταχειρισμένο και έχω βρει τον ήχο μου και ο boukaw7 που το άκουσε μπήκε στον πειρασμό να πάρει ένα ;D

βασικα και εγω θα ηθελα να μαθω σχετικα με το ολο θεμα modeling και live γιατι στα κοντα μπορει να βγουμε για κανα live και να μην εχω πολλους ηχους κατι που μετραει πολυ σε μια progressive μπαντα....

η αληθεια ειναι οτι εχω απο οταν επαιζα ακομα μπασσο το bass v-amp το οποιο εχει και καποιες εξομοιωσεις ενισχυτων κιθαρας.

για live ομως τι setup να κανω? κατευθιαν απο v-amp σε καμια κονσολα και μονιτορ οπως ειπε καποιος πιο πανω ή να το συνδεω στο effects loop return του ενισχυτη για να εχω το power amp του και μετα να βγαινει στην καμπινα???

το δευτερο σκεφτομαι να το δοκιμασω αυριο στην προβα στο στουντιο.

απο την αλλη καποια πεταλιερα με μηδενικη (μα μηδενικη) καθυστεριση θα ηταν κατι πολυ καλο... εχετε να προτινετε κατι ???

θα συνδέσεις και τα 2 out στην κονσόλα για να πάρεις καλό αποτέλεσμα διότι τα εφέ αναπτύσσονται στερεοφωνικά

δεν το έχω επιχειρήσει αυτό που θες να κάνεις με το bass αλλά ποτέ δεν ξέρεις

ΩΩΩΩπα εδώ τα χαλάμε.Αυτό με την καθυστέρηση τι είναι?

Όλα αυτα τα σκατουλάκια που προσομοιώνουν έχουν καθυστέρηση?Αν είναι έτσι κρατάω το laptopάκι και είμαι κύριος.

Περικαλώ όσοι έχετε ιδέα πέτε, πέτε δεν δαγκώνει.

Καλό είναι και το pro αλλά είναι αγγούρι ωρέ.Δεν θέλω ράκ που να το βάλω στην πλάτη μου.Εχώ θέλω απλά ένα σκατουλάκι για λάιβ μόνο.Σπίτι έχω τον υπολογιστάρα(αυγουλάρα).Ίσα ίσα να γλυτώνω κουβαλήματα και τέτοια.Και σαν το κινητό να ήταν δεν θα με χαλούσε καθόλου να το βάζω και στην τσέπη να ουμ.

ειτε bass v-amp ειτε v-amp 2 η τεχνολογια και η συνδεσμολογια ειναι εντελως ιδια.

εαν βαλω και τα δυο σε κονσολα εγω απο που θα με ακουω?

οταν λεω καθυστεριση δημιουργιτε ενα σαν κουφο κλικ οταν αλλαζεις ηχο μονο.

αυτο νομιζω ισχυει για ολα τα πολυεφφε που κυκλοφορουν στην αγορα τωρα και γι αυτο ειχα ξεκινησει τα προηγουμενα χριστουγεννα να ασχολουμαι με ξεχωριστα πεταλακια. απλα απο ενα σημειο και μετα ... δεν παιζεις κιθαρα αλλα κλακετες...

εννοώ να βάλω κιθάρα σε bass pod

βγάλε από το Phones για να ακούς  ;)

έχουν καθυστέρηση?

ναι,έχουν .

και λοιπόν ???

όλες οι πεταλιέρες έχουν !!!!

Νομίζω όμως πως δεν το καταλαβαίνεις ....πρέπει να είναι ελάχηστη ...

αυτά .

υ.γ.

αφου έχεις laptop βάλτου το guitar rig και καθάρισες ....και αν μιλάμε για πεταλιέρες....δεν το συζητώ ....Guitar rig ...έτσι κι αλλιώς ψηφιακά είναι και τα μεν και τα δε....

τώρα αν μιλάμε για αναλογικά πεταλάκια...πάω πάσο !!!!!

κιθαρα σε bass v-amp το οποιο εαν το κοιταξεις εχει εξομοιωσεις για ενισχυτες μπασσου, κιθαρας, πληκτρων και ακουστικων οργανων.

1000 φορες amplitube παρα guitar rig...

οσο για λαπτοπ και guitar rig (το οποιο τον παιρνει πολυ ασχημα απο αποψη ηχου..) δεν ειναι καθολου αξιοπιστο για live κατασταση.

τουλαχιστον εγω δεν θα επαιρνα το λαπτοπ μαζι μου στο live με μεταλλαδες απο κατω.

ασε που εαν δεν εχεις καποιο midi controller η το controller που βγαινει με το guitar rig τοτε δεν θα μπορεις να αλλαζεις και ηχους...

Συγκεκριμένα για την περίπτωση μου εγώ θέλω έναν ήχο σε όλο το κομμάτι και άαντε να υπάρχει περίπτωση να δώσω λίγο γκάζι για ενα σολάκι, αν και πάλι δεν νομίζω.Με αυτό το πράμα ή reggae θα παίζω ή funk ή jazz.Οπότε θέλω καθαρά με λίιιγο reverb.Δηλ. τπτ εξεζητημένο στον ήχο.

Αυτό με την καθυστέρηση πάλι άν είναι της τάξεως των 5-7ms που έχω στο pc ήδη δεν με χαλάει.Αν είναι παραπάνω, εκεί υπάρχει πρόβλημα.

Φωτίστε λίγο ακόμα και θα βγώ απ το τούνελ ο παλιοτυφλοποντίκαρος!!!

Α και επειδή γράφτηκε κάτι για guitarig-vs-amplitube δεν χρειάζεται να επεκταθεί.Και τα δύο είναι τέλεια αν κάτσεις και φτιάξεις τον ήχο σου και δεν βάλεις κάτι έτοιμο.Ίδιας κλασης είναι απο διαφορετικές εταιρίες.

για να σου δωσω να καταλαβεις.

δεν υπαρχει καθυστερηση οπως στο pc που εχεις μερικα ms καθυστερηση ηχου.

αυτο που εχουν ολα τα πολυεφφε ειναι μια καθυστερηση ενεργοποιησης του ηχου που επελεξες.

δλδ εαν εχεις καθαρο και αλλαζεις σε γκαζι πρεπει να πατησεις το κουμπι λιγο πιο πριν απο την στιγμη που θες το γκαζι. και μεχρι το μηχανιμα να αλλαξει τις επιλογες ηχων σταματαει να ακουγεται το σημα σου για κανα δευτερολεπτο το πολυ.

αυτο ειναι και το ενοχλητικο.

ενω εαν εχεις πεταλακια με το που το πατας λειτουργει. τελος. απλα πραγματα. απλα το να στησεις εναν live ηχο μονο απο πεταλακια και βωμιες και τα σχετικα ειναι ζορικη υποθεση.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back