Playground - οι πρώτες μας ηχογραφήσεις

apos

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλημέρα!

Σε όσους από εσάς έχουν όρεξη και χρόνο, θα ήθελα να προτείνω να μπουν στο myspace των Playground και να ακούσουν τα 4 πρώτα κομμάτια που ηχογραφήσαμε πρόσφατα.

Οι Playground ήταν από τη συγκρότησή τους και για αρκετό διάστημα cover band, αλλά πλέον ασχολούμαστε αποκλειστικά με τη δημιουργία και προώθηση του δικού μας υλικού.

Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο, όπως επίσης και κάθε myspace-ικός και μη φίλος! :)

Ευχαριστώ!

www.myspace.com/playgroundband

www.theplayground.gr (προς το παρόν υπό ανακατασκευή)

Όχι, εγώ απαγορεύεται να τραγουδάω με εντολή εισαγγελέα  ;D

Αν και δεν εχουν σχεση με τα ακουσματα μου, μου φανηκαν συμπαθεστατα τα κομματια σας, ωραιοι  ;)

Οι Playground ήταν από τη συγκρότησή τους και για αρκετό διάστημα cover band
Καμια ηχογραφησουλα?

Σ' ευχαριστούμε πολύ!  ;)

bihlas87 είπε:
Καμια ηχογραφησουλα?
Εννοείς από covers; Υπάρχουν αρκετές, αλλά από live!

Εννοείς από covers; Υπάρχουν αρκετές, αλλά από live!
Video ή mp3? Αν ειναι καλος ο ηχος, ανεβασε να σας ακουσουμε και σε κατι αλλο.

Αυτή τη στιγμή είναι όλα κατεβασμένα από το internet, πλην αυτού του βίντεο, το οποίο δεν είναι και πολύ καλής ποιότητας.

Θα ανεβάσω 1-2 covers αργότερα ενδεικτικά.

+1 Πολύ ωραίο αποτέλεσμα!

Καλή συνέχεια!

(Σε πρώτο άκουσμα μου έκανε πολύ καλή εντύπωση το delmi)

Evilnye είπε:
+1 Πολύ ωραίο αποτέλεσμα!

Καλή συνέχεια!

(Σε πρώτο άκουσμα μου έκανε πολύ καλή εντύπωση το delmi)
Συμφωνώ απόλυτα. Βρήκατε ταυτότητα και ήχο! Ο τραγουδιστής λέει το delmi πολύ καλά και με σωστά αγγλικά. Ωραίο!

Πολύ ωραία δουλειά guys! Μπράβο και πάλι μπράβο! :)

Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο το Killer, με το You 've seen να ακολουθεί από κοντά.

Άντε να τα ακούσουμε και live τώρα... ;)

Μπράβο Αποστόλη και λοιποί!

Συμφωνώ με τον yameth, ότι βρήκατε ταυτότητα ;)

Μου αρέσει ο τσαμπουκάς των κομματιών, η φωνή/προφορά/ερμηνεία του τραγουδιστή.

Πιστεύω ότι έχετε άνετα τα κομμάτια σας θα μπορούσαν να σταθούν και στο εξωτερικό ;)

ΕΥΓΕ!

ΥΓ: όταν βρεις χρόνο (σε αυτό ή σε άλλο thread) πες μας και μερικές inside info: πού/πώς ηχογραφήθηκαν τα κομμάτια, ιστορίες από το studio κλπ. Μου αρέσουν πολύ αυτά ;)

Παιδιά σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια!

Το πιο "κολακευτικό" σχόλιο που θα μπορούσε να αποκομίσει μία μπάντα που "το ψάχνει" ακόμα, είναι ότι έχει βρει ταυτότητα και ήχο, και χαιρόμαστε ιδιαίτερα αν κάτι τέτοιο ακούγεται σε τρίτους.

Το να βρεις ηχητική ταυτότητα είναι τελικά μια διαδικασία πολύ πιο επίπονη από ότι φαντάζεται κανείς όταν αρχίζει να "στήνει" τα κομμάτια του για πρώτη φορά και το συνειδητοποιήσαμε (και φυσικά, ακόμα το συνειδητοποιούμε σε κάθε πρόβα)... από την καλή και από την ανάποδη!  :) :)

Ηλία, θα το βραδάκι που θα έχω λίγο χρόνο, θα γίνει το θέλημά σου!  ;D

Άκουσα κι εγώ τα κομμάτια σας. Μπράβο ρε παιδιά. Επαγγελματικότατη δουλειά.

elavd είπε:
ΥΓ: όταν βρεις χρόνο (σε αυτό ή σε άλλο thread) πες μας και μερικές inside info: πού/πώς ηχογραφήθηκαν τα κομμάτια, ιστορίες από το studio κλπ. Μου αρέσουν πολύ αυτά ;)
Απαντώ ως άλλο 1/5 των Playground, και πιο χωμένος στα κουμπάκια και στα Cubasια...

Τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν στο www.thelounge-recordings.com, ενώ όλα τα υπόλοιπα στο σπίτι.

Γράψαμε σε cubase. H κονσόλα που έχουμε είναι η YAMAHA MG166cx. Για τις κιθάρες, είτε χρησιμοποιήσαμε την Tonelab του Apos κατευθείαν στην κονσόλα, είτε ενισχυτή (Αποστόλη τι ενισχυτή έχεις;;; Ένας μπεζ με λάμπες είναι!)

Και για τις κιθάρες και για τη φωνή χρησιμοποιήσαμε ένα SHURE SM58.

Aπο synthια το αγαπημένο μου Nord σε 1ο πλάνο και όλα τ' άλλα ακολουθούν...

H μίξη και το mastering έγινε στο home studio ενός φίλου!

Με πρόλαβε ο Βαγγέλης την ώρα που έγραφα τα ίδια, οπότε απλά συμπληρώνω ότι ο μπεζ ενισχυτής είναι ο Peavey Classic 30  ;D ;D (Α, και το μικρόφωνο για τις κιθάρες ήταν το SM57)!

Τα killer και let me go γράφτηκαν με amp + mic και τα άλλα 2 κατευθειαν από την Tonelab SE στην κοσνσόλα με τις καμπίνες on.

Η αλήθεια είναι ότι η ηχογράφηση κιθάρας με μικρόφωνο μας ψιλοαπογοήτευσε. Ήθελε πολύ ψάξιμο στην τοποθέτηση προκειμένου να περάσει σχετικά αξιόπιστα ο ήχος.

Επειδή βέβαια με το συγκεκριμένο τρόπο έχουν γραφτεί εκατοντάδες δίσκοι, μάλλον δικό μας ήταν το πρόβλημα, και συγκεκριμένα υποθέτω η διαμόρφωση του χώρου ηχογράφησης.

Σε κάθε περίπτωση, το direct recording της Tonelab ήταν αξιοπρεπέστατο. Χρειάστηκε μπόλικο "πείραγμα" στη μίξη βέβαια, αλλά οι βάσεις ήταν καλές.

apos είπε:
Σε κάθε περίπτωση, το direct recording της Tonelab ήταν αξιοπρεπέστατο. Χρειάστηκε μπόλικο "πείραγμα" στη μίξη βέβαια, αλλά οι βάσεις ήταν καλές.
Πώς έγραψες όμως drive με την TL direct; Εγώ ΟΣΕΣ φορές κι αν το έχω δοκιμάσει, ο ήχος ήταν απαίσιος... :(

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back