Pink Floyd - Money guitar solo

wh0cares

Γνωστό μέλος
Πόντοι
158
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Σε μια φάση μελέτης ερμηνείας και ασιθητικής στην ηλεκτρική , έκανα μια ταπεινή προσπάθεια στο θρυλικό αυτό σόλο, χωρίς  εφφέ και με σχετικά ξερό ήχο. Les Paul σε pc και guitar rig 5. Προσπάθησα να είμαι όσο πιο πιστός στο original μπορούσα. Γκίλμορ δεν είμαι δυστυχώς. Ευχαριστώ για την ακρόαση ?

Προβολή συνημμένου money.mp3

Σας ευχαριστώ φίλτατε Σπύρο ! Μεγάλη τιμή μου κάνετε με το σχόλιό σας ?

• Like
Reactions: Spyros Delta
Και 'μένα μ' άρεσε. Ξερό ήχο όμως δεν άκουσα.

Delay ακούω.

το πρώτο μέρος ήταν ξερό.

Το δεύτερο είχε delay.

Πιστό θα έλεγα, και καλό σαν προσέγγιση, αλλά το βρήκα αρκετά συλλαβιστό.

Δεν ρέει.. Υπάρχει άγχος να πατηθούν οι σωστές νότες και τα σωστά σηκώματα αλλά όχι να συνδεθεί κάθε νότα με την προηγούμενη.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προοπτικές.

Υπάρχει σε όλη τη διάρκεια delay η αλήθεια είναι..  συγγνώμη για την παρανόηση. Αναφερόμουν στο chorus που άκουσα να χρησιμοποιείται σε υπερβολικό βαθμό σε πολλά covers και ήθελα να αποφύγω.

Ευχαριστώ για τις υποδείξεις,  όντως παίζω αρκετά στακατο με την πένα και άλλαξα θέσεις σε αρκετά σημεία νωρίτερα αποτι έπρεπε για να εξασφαλίσω ότι θα πιάσω καλά το bend. Δε μπορώ (ακόμα) να κάνω και τα δύο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην ακούγεται τόσο δεμένο ? 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
γενικά δεν ξέρω πως αντιμετωπίζεις τα σόλο, εγώ πάει πολύς καιρός που έχω ξεφύγει από το ξεπατίκωμα. (γενικά δεν κάνω κάβερ τα τελευταία 40 χρόνια)

Θα συμβούλευα αν θες να πιάσεις το γενικό νόημα και τα χαρακτηριστικά σημεία με καλή ροή στο σόλο παρά να το έχεις 100% σωστό αλλά...άψυχο.

• Like
Reactions: Nestoras
Δεν ξέρω πως νιώθω γενικά για το ξεπατίκωμα, πάντως έγινε εκ προθέσεως εδώ. Είναι κάτι που κάνω για την ακουστική εξάσκηση μου και για τη μελέτη της αισθητικής του γκιλμορ που με ενδιαφέρει πολύ ?

...  όντως παίζω αρκετά στακατο με την πένα και άλλαξα θέσεις σε αρκετά σημεία νωρίτερα αποτι έπρεπε για να εξασφαλίσω ότι θα πιάσω καλά το bend. Δε μπορώ (ακόμα) να κάνω και τα δύο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην ακούγεται τόσο δεμένο ? 
Εμενα μου αρεσε η διαφοροποηση απο το οριτζιναλ.
Οι νοτες ηταν ιδιες με το οριτζιναλ, αλλα το expression δικο σου και ηταν καλο.

Βεβαια, αν θελεις να "κλεψεις" απο την αισθητικη του Gilmour θα πρεπει να το μελετησεις με το δικο του expression.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα