piezo for bass αξιζει?

nikosvaiou

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Κλημερα φιλοι μου...

Θελω τα φωτα σας οπωσδηποτε. Μου φτιαχνει ο Αντωνης Παπαδοπουλος  ενα χειροποιητο μπασακι και σκεφτομαι να βαλω πανω ενα piezo συστηματακι. Εχει παιξει καποιος με κατι αντοιστοιχο? Αξιζει τον κοπο?

το συστημα που εχω δει ειναι αυτο

οι καβαλαρηδες ειναι αυτοι  http://www.thomann.de/gr/abm_3710g_p_single_bass_piezo_g.htm

και η προενυσχηση ειναι αυτη  http://www.thomann.de/gr/graph_tech_ghost_acoustiphonic_preampkit.htm

Περιμενω απαντησεις σας συντομα γιατι στη βραση κολαει το σιδηρο

Ευχαριστω εκ των πρωτερων

Δεν ξέρω τι κάνει στο μπάσο (έχω σε εξάχορδη πάντως)...και η ερώτησή μου είναι...Τί ελπίζεις να πετύχεις?

Από καθαρή περιέργεια σε ρωτάω. Θα σου έλεγα την εμπειρία μου από την ηλεκτρική αλλά νομίζω ότι δεν έχουν σχέση.

nikosvaiou είπε:
Κλημερα φιλοι μου...

Θελω τα φωτα σας οπωσδηποτε. Μου φτιαχνει ο Αντωνης Παπαδοπουλος  ενα χειροποιητο μπασακι και σκεφτομαι να βαλω πανω ενα piezo συστηματακι. Εχει παιξει καποιος με κατι αντοιστοιχο? Αξιζει τον κοπο?
Όταν λες μπασάκι εννοείς ηλεκτρικό κόντρα;

Καλημερα!Γενικα σε αρκετα μπασα θα βρεις πιεζο και αρκετοι γνωστοι μπασιστες παιζουν μπασα-warr-chapmanstick με πιεζο...ειδικα αν εχεις να παιξεις το μπασακι με καποι drive go for it!!!ο μαγνητικος ηχος μαζι με τον πιεζο δινουν πολυ καλους συνδιασμους..τωρα..αν εχεις σκοπο να το παιξεις και σαν ακουστικο μπασο δεν θα το προτεινα καθως η αισθηση και ακουστικη του ακουστικου-κοντρα δεν συγκρινετε με τιποτα...μιλαμε για μπασο με ταστα η αταστο?

Προσωπικά έχοντας παίξει με ένα Lightwave έβαλα τα γέλια και τα κλάματα...  :D

Το βρήκα άθλιο από όλες τις απόψεις- σαν ήχο εννοώ, σαν συχνότητες και δεν μπόρεσα να βρω μια χρήση του συστήματος για να το «ακούσω» μέσα στην μπάντα.

Πάντως ότι και να σου πούμε αν δεν το ακούσεις... Είναι πολύ ιδιαίτερος ήχος, που εσύ ενδεχομένως να μπορείς να τον «φέρεις» στα μέτρα σου. 

Μπορεί να το ακούσεις και να ενθουσιαστείς... 

Ειδικα σε μπασο με ταστα....ειναι ψυλοαθλιος ο ηχος..εκτος και αν το θες για taping..εκει αλλαζει το θεμα....σε αταστα ειναι οκ...ειδικα με drive...το τονιζω αυτο...

το μπασο ειναι ηλ. με ταστα δεν ειναι κοντραμπασο ηλεκτρικο...

Οσο για τον ηχο πιστευω οτι θα ηθελα να μου βγαλει κατι απο ακουστικο μπασο. Γιαυτο ρωταω αν εχει παιξει καποιος. Παντως ευχαριστω για τις απαντησει σας  ;)

Προσωπικά πιστεύω ότι σε ένα ηλεκτρικό μπάσο το μόνο που χρειάζεσαι είναι τούτο:

65_split_coil.jpg

Αλλά πέρα από την πλάκα, αν πετύχεις ένα καλό blend μεταξύ του piezo και του/των μαγνητών πιστεύω ότι μπορεί να σου δώσει ένα ωραίο αποτέλεσμα. Αλλά μόνο του σε ηλεκτρικό όργανο, δεν θα έχει κάτι το ιδιαίτερο, μάλλον μουντάδα που δεν μπορείς να την κάνεις κάτι.

Δεν θέλω να είμαι απόλυτος αλλά...ξέχασέ το ;D

Μικρότερο συχνοτικό εύρος, προβλήματα στο monitoring σε μεγάλες εντάσεις κλπ κλπ κλπ

Σε καμία περίπτωση επίσης δεν θα βγάλεις κάτι από ακουστικό μπάσο (βάσει της δικής μου εμπειρίας πάντα).

Όσο για το blend, ίσως σου δώσει κάτι ξεχωριστό αλλά και πάλι όχι την αίσθηση ενός ακουστικού μπάσου.

το μπασο θα εχει μαγνητες πανω τους EMG-HZ απλα με το piezo πιστευω οτι θα ειχα και κατι παραπανω απο πλευρας ηχου  ;D

http://www.youtube.com/results?search_query=bass+piezo&aq=f  μπορείς σε γενικές γραμμές ν ακούσεις κιολας αυτό που θέλεις.  Οσο για τον ωραίο ήχο , είναι κάτι το καθαρά υποκειμενικό. ειδικα με κάποια clipakia  που έχω ακούσει εδω μέσα  αρχίζω να πιστεύω πως ο ωραίος ήχος ειναι κάτι υποκειμενικότατο.

ps : τα lightwave ΠΟΛΥ  αμφιβάλω πως έχουν πιεζοηλεκτρικό συστημα.

LoathBass είπε:
ps : τα lightwave ΠΟΛΥ  αμφιβάλω πως έχουν πιεζοηλεκτρικό συστημα.
Μωρέ πιεζοηλεκτρικότατο έχουν αλλά...  ;)

LoathBass είπε:
μα κάτι μου λέει πως δεν ξέρεις καν τι σημαίνει piezzo ;)
Και εγώ, για άσχετο τον κόβω...ούτε για το Roland Garros δεν ήξερε...

LoathBass είπε:
απλως ειναι η απαντηση στο αν έχουν piezzo επάνω :)
Λοιπόν μικρέ μου φίλε, έχω παίξει με ένα σχεδόν σαν το κάτω δηλαδή Saber, σε καιρό που μάλλον πιπίλαγες το δάκτυλο σου και θεωρώ σχεδόν απίθανο να επαιζες μπάσο...

Ελπίζω να σε κάλυψε η απάντηση μου και την επόμενη φορά πιο... διακριτικός  ;)

ΕΔΙΤ και προς αποφυγή παρανοήσεων, το σύστημα ναι σαφέστα η πατέντα είναι το φως, αλλά απο ότι θυμάμε το συγκεκριμένο όργανο που έπαιξα είχε μικτό σύστημα πιέζο- φως. Όχι μαγνήτη...

saber_vl_01.jpg

εδω μωρε που πιπιλάω το δάχτυλο μου και σαν ηλεκτρονικός μηχανικός ,που μάλλον έχεις δικιο δεν παιζει τόσο καιρό ώστε να συγκριθεί με κάποιον που προφανώς παίζει δεκαετίες ολόκληρες, βάλε σε παρακαλώ σε έναν κυκλο στη photo, αυτό που θεωρείς piezo για να διαφωτιστώ κι εγώ ο αμόρφωτος , άσχετος , αμπασος και πάνω απο όλα μη διακριτικός  δαχτυλοπιπιλιτής. 

Επιπλέον το συγκεκριμμένο μοντέλο εχει μια ακόμα πατέντα παρεμφερή με το full range πιεζοηλεκτρικό συστημα που έχει να κανει μόνο με τα μεσαία. αλλα δυστυχώς δεν παίζει μόνη της

LoathBass είπε:
εδω μωρε που πιπιλάω το δάχτυλο μου και σαν ηλεκτρονικός μηχανικός ,που μάλλον έχεις δικιο δεν παιζει τόσο καιρό ώστε να συγκριθεί με κάποιον που προφανώς παίζει δεκαετίες ολόκληρες, βάλε σε παρακαλώ σε έναν κυκλο στη photo, αυτό που θεωρείς piezo για να διαφωτιστώ κι εγώ ο αμόρφωτος , άσχετος , αμπασος και πάνω απο όλα μη διακριτικός  δαχτυλοπιπιλιτής.  
Λοιπόν ας το πάρω από την αρχή, το συγκεκριμένο Saber είχε επιλογές και ο καβαλάρης του λειτουργούσε πιεζοηλεκτρικά και το σύστημα light είχε... Σου έδινε την δυνατότητα να μιξάρεις αυτούς τους δύο ήχους... Ο ένας ήταν χειρότερος από τον άλλο...

Δυστυχώς θα σε απογοητεύσω για την φωτό, γιατί το μπάσο έχει πουληθεί στην Αγγλία εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back