Piezo and stuff.........

menelaos

Μέλος
Πόντοι
36
Λοιπόν..... όπως ίσως καταλάβατε και από το thread για την 513 θέλω κιθάρα!!! Και πέραν των εκπληκτικών τονικών συνδυασμών της 513, σκέφτομαι ότι ίσως θα ήταν καλύτερο να πάρω ένα φθηνότερο όργανο και να έχω τη χαρά να του αλλάξω τα φώτα βάζοντάς του διάφορα μπλιμπλίκια (ναι, μου άρεσε και το xy pad στη manson του Bellamy και... ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ!!!!!!!!). Τα μπλιμπλίκια αυτά περιλαμβάνουν και piezo λοιπόν........ Το οποίο βέβαια είναι "έτοιμο" σε διάφορες κιθάρες........ Για προτείνετε λοιπόν!! :) Αξίζει να πάρω κάτι έτοιμο, ή να πάω καλύτερα για κάτι τέτοιο;;

http://www.graphtech.com/ghost_info.php

Επίσης.... Θα ήθελα όπως έλεγα να κάνω διάφορα πειράματα με built in effects στην κιθάρα..... ερωτήσεις λοιπόν:

α. τι ιδέες έχετε;; τι θα βάζατε πάνω σε μια κιθάρα;

β. πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό;

γ. ποιος θα μπορούσε να το κάνει;; Γιατί εγώ ΔΕ μπορώ, θα ήθελα λοιπόν κάποιον που να ξέρει και να έχει μια σχετική εμπειρία :)

Τέλος....... Ποιά κιθάρα θα προτείνατε για να έχω να τα κάνω όλα αυτά;; (ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ δε θα το κάνω στην PRS μου!!! :D) Σκέφτομαι κάποια PRS SE ή καμιά Ibanez.... Θέλω HH ή (ακόμα καλύτερα) HSH.... Έχετε γνώμη για τις:

http://www.thomann.de/gr/ibanez_rg_1820_x_gk.htm

http://www.thomann.de/gr/ibanez_rg1570mrb.htm

Α, θέλω και sustainer :)

Αυτά! Για πείτε γιατί ψήνομαι πάρα πολύ και έχω GASωθεί τρελλά!!!!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
η μονη εμπηρια που ειχα με piezo ειναι στη vg-88,.(εν μερη)

και σε μια parker που ηταν εξαιρετικη, :-\

Ναι.... τι να πω, σκέφτομαι να πάρω μια κιθαρούλα σε μέτρια λεφτά και να πετάξω πάνω ένα Ghost που έχω ακούσει καλά λόγια από διάφορες μεριές.... Και μετά να της αλλάξω τα φώτα όπως έλεγα!! Παίδες περιμένω ιδέες, προτάσεις και κριτική για τις κιθάρες που είπα πιο πάνω! ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ!!! ;D ;D

Γεια σου! Ποσα λεφτα περιπου δινεις? Σε parker παντως (οπως ειπε και ο Εξαρχος) το piezo (Fishman) ειναι εξαιρετικο! Αν μπορεις να βρεις μεταχειρισμενη Fly ή Nitefly τοτε αξιζει να δοκιμασεις! Αν, ομως, θελεις να σκαψεις το σωμα για sustainer, effects κτλ. τοτε (χωρις να ειμαι τεχνιτης) δε νομιζω να υπαρζει αρκετος χωρος καθως το σωμα ειναι λεπτο και ήδη γεματο! Ελπιζω να σε ξεμπερδεψα ελαφρως  :) 

Ναι... Βασικά σίγουρα θα πάω από bay, δεν παίζει να πάρω καινούρια, είναι πεταμένα λεφτά με τους τρελλούς αμερικάνους που αγοράζουν και πουλάνε κιθάρες για την πλάκα τους  ;D ;D Για την parker που ανέφερες, δεν το κόβω, όπως έλεγα θα ήθελα HSH.... που έχει η εν λόγω ibanez....

si_rah, θα ήθελα να δώσω όσο το δυνατόν λιγότερα αλλά να πάρω μια αξιοπρεπή κιθάρα. Οπότε αν βρω κάτι 500-800€ θα είναι νομίζω μια καλή μέση λύση..... Έχετε μήπως ιδέα τι παίζει με την Ibanez rg1820 που έχει "έτοιμο" το piezo? Βέβαια δεν είναι HSH, αλλά ΗΗ... Πάντως πώς το βλέπετε εσείς, δε θα άξιζε να χτυπήσω την rg1570 (ή τέλος πάντων κάποια άλλη χωρίς piezo, αλλά με HSH όπως τη θέλω) και να το βάλω μετά; Δηλαδή έλεγα να δώσω "priority" στο θέμα HSH αφού το piezo μπαίνει και μετά... Τι λέτε;

BTW, έχετε παρατηρήσει ότι είμαστε οι μόνοι καμμένοι που είμαστε στο noiz τέτοια ώρα έτσι;;; ;D ;D ;D ΜΟΝΟ οι τρεις μας, χαχααχχαχα ;D

οντως ολο το noiz δικο μας χωρις φρουρους!!

yameth κανουμε παρτυ... :D

υπνο γρηγορα!! :)

::) Η αληθεια ειναι οτι μπερδευτικα λιγο! Θελεις μια H-S-H για να πειραματιστεις πανω της? Επισης σε τι στυλ την θελεις?

Αυτη η DSL ειναι μεγαλο καψιμο !!!  ;D

Χεχε, λοιπόν... Κοίτα... θα ήθελα κάτι ογκώδες και χμμμ ΜΕΓΑΛΟ ηχητικά..... Γι αυτό λέω να πάω για HSH, ώστε να έχω το versatility να παίξω με διάφορους ήχους. Θα ήθελα κάτι επιθετικό μάλλον.... για πρώτη φορά στη ζωή μου ;D ;D ;D ;D Α, ένα άλλο option που σκέφτομαι είναι μια μεταχειρισμένη PRS πάλι, ώστε να έχω το ίδιο tremolo με το οποίο είμαι ΠΑΡΑ πολύ ευχαριστημένος ;)

Εγω θα σε συμβουλευα να δοκιμασεις στο Νακα μια Parker NiteFly-M που εχει 1500 και να δεις αμα σου ταιριαζει! Στο ebay στα λεφτα σου θα βρεις σιγουρα! Δυστυχως δεν εχω δοκιμασει τις Ibanez που αναφερεις οποτε δεν εχω γνωμη! Ομως μια RG2550 που εχω δοκιμασει σε εναν φιλο, ειναι αρκετα τιμια για τα λεφτα της και με πολυ ευκολο μανικι! Φανταζομαι πανω κατω ιδια αισθηση θα εxουν στο παιξιμο με την RG2550!

ΜΕΝΕΛΑΕ αφου οπωσ ειπες θα της αλλάξεις τα φώτα, φαντάζομαι οτι αυτό που θέλεις είναι να σε βολεύει στο παίξιμο.Γιατί σίγουρα τον ήχο θα τον διαμορφώσεις σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό.Άρα μάλλον μια φτηνή PRS είναι η λύση.Γιατί δεν πας σε μια EG-22 Η-S-S, στην οποία μπορείς να προσθέσεις ενα διπήνιο neck, και να έχεις μπράτσο, τρέμολο και αίσθηση, γνώριμη και αν οχι ίδια βέβαια πολύ κοντά την κούκλα που έχεις? ???

Αυτά ακριβώς σκέφτομαι κι εγώ, γι αυτό παίζει η PRS στο μυαλό μου :) Απλά σκεφτόμουν ότι μια φτηνή (aka χωρίς πουλάκια, με opaque color - άρα και χωρίς 10 top κλπ) μεταχειρισμένη Custom ή Standard να ήταν καλύτερη λύση, καθ'ότι είναι ακριβώς η ίδια με την κιθάρα μου, απλώς χωρίς τα looks :D Και αν την πάρω από birdsandmoons θα βγει 1000€ max, με μεταφορικά και φόρους μέσα στην τιμή.... Και πιστεύω θα αξίζει τη διαφορά.... Πάντως θα "πεταχτώ" σίγουρα να δοκιμάσω και μερικές PRS SE, μεταξύ των οποίων και η EG και βλέπουμε :) Κάποια άλλη ιδέα από τους υπόλοιπους κιθαρίστες μας;; :)

Πολύ καλά piezo έχουν και οι GODIN, έχω αυτή

http://www.thomann.de/gr/search_dir.html?sw=godin+xtsa&x=0&y=0

και είναι μια χαρά. Έβενο ταστιέρα, lock κλειδιά, piezo και...guess what! midi. Δοκίμασε αντί να βάλεις εφφέ στην κιθάρα να κάνεις κάτι πιο πρωτοποριακό όπως να παίζεις άλλα όργανα με την κιθάρα ή πχ να κάνεις assign σε κάθε χορδή ένα κρουστό και να παίζεις ρυθμούς. Επίσης μπορείς να ελέγχεις τη μίξη και την αλλαγή presets από την κιθάρα.The sky is the limit...

Όχι, αυτή η κιθάρα τα χει όλα ενσωματωμένα, ούτε ghost, ούτε gk3 pickup, είναι κομπλέ.

Ναι, το κατάλαβα αυτό, απλά εννοώ το ghost δεν κάνει αυτό που λες επίσης; Έχω χαθεί ρε γμτ λίγο :)

Εγώ για το ghost πρώτη φορά από σένα ακούω, αλλά ναι, φαίνεται να κάνει την ίδια δουλειά. Γιατί όμως να μπεις στον κόπο να κάνεις κάτι τέτοιο όταν υπάρχουν καλές έτοιμες λύσεις?

Απλά υπάρχει επιλογή, δεν είναι μονόδρομος :) Βασικά για λόγους playability, μπορεί μια άλλη κιθάρα που δεν τα έχει αυτά έτοιμα να σου "κάθεται" καλύτερα ρε παιδί μου :) Η να σου αρέσει ο ήχος της. Ή όπως έλεγα πριν το trem της. Εγώ ας πούμε το λάτρεψα το trem της prs ;) Και γενικώς πιστεύω θα με βόλευε μια ίδια κιθάρα με αυτήν που έχω τώρα...... thanks για τη βοήθεια!! :)

Απλά λέω ότι έτσι κοιμάσαι ήσυχος. Η κάθε είδους πατέντα έχει μεν την ικανοποίηση αλλά και το ρίσκο της. Κανείς δεν σου εγγυάται ότι το σύστημα θα δουλέψει άψογα, σε αντίθεση με το εργοστασιακό. Επίσης υπάρχουν και άλλες κιθάρες εκτός της godin που έχουν midi, απλά οι godin είναι οι πιο γνωστές και δοκιμασμένες για αυτή τη δουλειά. Έχε επίσης υπόψη σου ότι υπάρχει λόγος που οι συγκεκριμένη κιθάρα έχει ταστιέρα έβενο: οι νότες της είναι πιο καθαρές και έτσι γίνεται καλύτερο tracking των νοτών από το μαγνήτη, και διευκολύνεται η μετάφραση σε midi. Τέλος, αυτή η κιθάρα έχει και το πλεονέκτημα ότι έχει ενσωματωμένο Midi controller για να αλλάζεις τα presets, dedicated volume pot για την ένταση του midi, καθώς και διακόπτη που ελέγχεις το mix (midi, piezo , guitar) σε ότι συνδιασμούς θέλεις. Καλή τύχη και καλές αγορές όπως και να χει.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back