Pianoteq "Θεμα γουστου η προβλημα τελικα?"

zestair είπε:
Επίσης ο centrino που έχεις δεν είναι κατάλληλος για μουσικές εφαρμογές, για την ακρίβεια είναι μάλλον χειρότερος και από τους 7-8 χρονών pentium...
O centrino 2? ??? ??? ???(Δεν επιμένω κιόλας αλλα μου κάνει εντύπωση αυτό που λες)

Φυσικά και δεν έχω το λάπτοπ για μουσική... ;)

audiobox είπε:
Γράψε με pianoteq στο studio και όταν τελείώσει το τραγούδι, δώσε το midi αρχείο του πιάνου, σε όποιον έχει ένα kurzweil ή triton να στο κάνει ένα wav, ρίξτο πίσω, μιξάρεις, τελείωσες.
Θα χρειαστεί επεξεργασία, το midi αρχείο (κανάλι). Αλλιώς μεταφράζει την πληροφορία το pianoteq, αλλιώς ένα οποιοδήποτε άλλο software πιανο.

Για παράδειγμα: έχουν την ίδια καμπύλη sustain-volume ? velocity-volume ? Το ίδιο release ? Το MIDI για μένα ειδικά σε τέτοια όργανα πρέπει να γράφεται με το patch που θα γίνει η μίξη.

Επανηλθα...

Λοιπον δεν με ενδιαφερει το θεμα μιξης καθως θελω απλα να παιζω πιανο.

Απο κει και επειτα...το δοκιμασα σε αλλο υπολογιστη παλι με την ιδια φτηνη καρτα..στον ενα μου κοβει ολα τα μπασα σε σημειο να ακουγονται μονο οι χορδες..ενα ακουσμα πολυ ατονο...αλλα ενδιαφερον μεχρι ενα σημειο.Στον αλλο υπολογιστη ακουγεται ογκωδες αλλα εχω χασει κατα μεγαλο βαθμο αυτη τη φυσικοτητα και το ακουσμα των χορδων που ακουγα στον αλλο υπολογιστη.

Με λιγα λογια με εχει μπερδεψει αρκετα το προγραμμα αυτο.Σε καθε υπολογιστη δλδ ακουγεται αλλιως?Θελω ενα ακουσμα ενδιαμεσο που μαλλον με ρυθμισεις θα το πετυχω..αλλα πως?

Εχεις κανεις patches να δω και κατι διαφορετικο?

taskor είπε:
O centrino 2? ??? ??? ???(Δεν επιμένω κιόλας αλλα μου κάνει εντύπωση αυτό που λες)

Φυσικά και δεν έχω το λάπτοπ για μουσική... ;)
Ίσως υπερέβαλα αλλά οι centrino έχουν προσανατολισμό περισσότερο στην  δικτύωση και την διάρκεια μπαταρίας παρά στα multimedia..

Εχω ακουσει και δοκιμασει σχεδον τα περισσοτερα..θα δω και αυτο και σας πω την γνωμη μου...παντως πιστευω οτι με το πιανοτεκ μπορω να ειμαι πιο κοντα σε αυτο που θελω...

Μήπως οι ηχητικές πηγές (speakers) κάθε υπολογιστή που δοκίμασες διαφέρουν μεταξύ τους κατά πολύ?

Οπότε έχεις εσφαλμένη γνώμη για το πως ακούγεται πραγματικά?

Δεν ξέρω βέβαια αν δοκίμασες το ίδιο το plug in ή το demo του.

Σε περίπτωση που δεν το έχεις κάνει. Δοκίμασε να ακούσεις πρωτίστως το demo και στους δύο υπολογιστές.

Έτσι θα βγάλεις ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Ναι φιλε αυτο εκανα και τελικα παιζουν τελειως διαφορετικα οι υπολογιστες και τραγουδια και ολα...αλλα μου φαινεται παραξενο..Ετσι και αλλιως ομως θα παρω καρτα οποτε θα λυθει αυτο...

Ναι πιθανώς θα ακούσεις διαφορά προς το καλύτερο όσον αφορά τα ακουστικά σου. 'Ομως δεν είμαι το ίδιο σίγουρος αν ακούσεις μεγάλη διαφορά όσον αφορά τα ηχεία σου. Χωρίς βέβαια να ξέρω αν έχεις ηχεία multimedia ή κάποια πιο επαγγελματικά. Τσέκαρε και αυτή την παράμετρο, γιατί δυστυχώς η ακολουθία κάρτα-ηχεία και οτιδήποτε παρεμβάλεται ενδιάμεσα (comp. eq κ.λ.π.), αποτελεί αλυσίδα, και εδώ ισχύει ο νόμος ότι, ο ήχος σου θα είναι ίσος ή ανάλογος με το ασθενέστερο/φθηνότερο εξάρτημα της αλυσίδας σου. 

ffmakis είπε:
Το  Pianoteq είναι το μοναδικό software πιάνο, πού ακούγεται καλά μαζί με άλλα όργανα σε μια ενορχήστρωση.

Ειναι βασισμένο σε αλγόριθμους,αρκετά βαρύ για ορισμένα laptops.

Φυσικά με μια καλή κάρτα ήχου θα παίζει άψογα.
Και να συμπληρώσω ότι είναι physical modelling όργανο, πράμα που εκτός του ότι το κάνει αρκετά βαρύ, θέλει και προσεκτική ρύθμιση για να βγάλει υπέροχα αποτελέσματα. Το έχει γνωστός καμένος με πιάνα και με σωστές ρυθμίσεις το έχει κάνει σουπερ.

Δεν έχει καμιά σχέση με τα ετοιματζίδικα samples του reason (που δεν είναι και κακά πάντως)

θεωρω οτι ειναι πολυ εξυπνο vst...θελει λιγο ψαξιμο χωρις να ειναι απαραιτητο ουτε οτι θα σε τρελανει ουτε οτι θα σε απογοητευσει..

μου αρεσει πολυ ο ηχος στις ψηλες περιοχες.βεβαια ως λατρης των bright /sparkling καταστασεων τα presets του δεν μου αρκουν και τοσο...

Αυτο παρατηρησα και γω για αυτο ανεφερα την πιθανοτητα να ακουσω και δειγματα απο αλλους χρηστες..αν υπαρχει βεβαια η αναλογη θεληση... 8)

Το Pianoteq είναι φανταστικό! ΑΠΛΑ έτσι!

Είναι βαρύ γενικά για το CPU και έτσι μπορεί σε αρκετά συστήματα να τα παίζει, αλλά όταν παίζει καλά, παίζει ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!

Έχει στοιχεία που κανένα άλλο sampled piano δεν έχει (το truepianos ΔΕΝ είναι sampled piano). Στο παίξιμο σε Midi keyboard είναι ότι πιο ρεαλιστικό έχω δοκιμάσει. Για ήχο είναι ελάχιστα synthy αλλά έχω τις διαβεβαιώσεις των δημιουργών ότι δουλεύουν (ήδη) στην επόμενη έκδοση, καθώς και σε κάτι άλλο μυστικο...

Τα ατού του είναι ότι

* Κάνεις τον ήχο όπως εσύ θέλεις. Τον αλλάζεις κατα βούληση.

* Μιξάρετε εύκολα με ορχήστρα

* Κάνει για όλα τα είδη μουσικής

* Είναι το πλέον ρεαλιστικό, όσον αφορά το παίξιμο

Το κακό είναι απλά ότι θέλει ψάξιμο για να φτάσεις σε κάποιο ήχο που ακούγεται καλό ως σολο πιάνο.

Έχω κάποια πράγματα με pianoteq αλλά δεν είμαι σπίτι και έτσι δε θυμάμαι λινκς και τέτοια... Αύριο θα ανεβάσω να ακούσετε αν θέλετε.

Μαλιστα ναι αυτα παρατηρησα πανω κατω.

Εισαι πολυ κοντα σε αυτο που ζηταω. Για να καταλαβεις οταν παιζω ακομα και να εχω πατημενο το sustain δεν ξεπερναει το 15% αν δεν κανω λαθος εκει που γραφει για την cpu.Οποτε μαλλον το τρεχει κανονικα το συστημα μου.Λογικο?Απο κει και περα θα περιμενω να ανεβασεις αυτο που ειπες να δουμε πως ακουγεται και ως σολο πιανο.. Τα presets που θα τα βρουμε?  8)

Ορίστε ένα μικρό δείγμα σύγχρονης γραφής για σολο πιάνο (demoreel, όχι ολόκληρο το κομμάτι... σορρυ): www.nikolas-sideris.com/CUDE/CUDE_showreel.mp3

Φτιαγμένο με το Pianoteq 2.3 και ΟΧΙ το Pianoteq 3 που ακούγεται πολύ καλύτερα. Έχω ολόκληρο το κομμάτι σε Pianoteq 3 αλλά δε μπορώ να το μοιραστώ μαζί σας τώρα...

Και

www.nikolas-sideris.com/stuff/seawatching.mp3

ένα γλυκανάλατο που είχα μοιραστεί παλιότερα με το φόρουμ. Και αυτό με Pianoteq 2.3 (που δεν έχω σκοπό να το φτιάξω άλλο...). Αυτό έχει πολλά μεσαία, αλλά το άφησα ως έχει. :)

Πολυ ωαρια..ειδικα το πρωτο...κατι τετοιο εχω στο μυαλο μου..αλλα το θεμα ειναι πως φτιαχνεται... 8)

Θα ψάξεις τους ήχους με τις ρυθμίσεις.Θα διαβάσεις να δεις κ να μάθεις τη λειτουργία του κάθε κουμπακίου και ποσο σχεση εχουν με το αληθινο πιάνο κ τις ρυθμίσεις τους.Δεν θα χαθεις κάτι θα βρεις.

Διαβάζω οτι με την αλλαγή της καρτα ηχου θα δεις και καλύτερη ποιότητα ήχου.Αυτο το πράμα που λέτε το χετε δοκιμάσει κ ειναι σίγουρο?Εκτος του latency δεν θα διορθώσει τπτ αλλο ο ανθρωπος.Τσάμπα λεφτα θα πετάξει για να παιζει που και που ενα πιανακι στο pc.

Δηλαδη δεν θα δω καμια διαφορα σε ποιοτητα και σε ογκο?Επισης κατι φυσιματα που εχει και το βομβο απο το σκληρο θα τα εχω και με καλη καρτα?

trigga είπε:
Διαβάζω οτι με την αλλαγή της καρτα ηχου θα δεις και καλύτερη ποιότητα ήχου.Αυτο το πράμα που λέτε το χετε δοκιμάσει κ ειναι σίγουρο?Εκτος του latency δεν θα διορθώσει τπτ αλλο ο ανθρωπος.Τσάμπα λεφτα θα πετάξει για να παιζει που και που ενα πιανακι στο pc.
Τσάμπα χρήματα δεν θα πετάξει,μπορεί να πάρει μια M-Audio με 50 ευρώ.

Βλέπω αρκετές στίς αγγελίες.

Αργότερα μπορεί να πάρει και κάποιο φτηνό σετάκι monitor.

Κάπως έτσι ξεκινήσαμε, με soundBlaster Gold  ;)

Κοιταξτε δεν υπαρχει περιπτωση να παρω καρτα με 50 ευρω..τα υπολοιπα μηχανηματα ειναι ακριβα το καθενα στην κατηγορια του...ηχεια υπαρχουν οποτε σκεφτομαι αν η καλη καρτα θα παιξει ρολο αλλα μπερδευτηκα με τα λεγομενα σας...

Ενδεχομαι να γραφω επαγγελματικα δεν υπαρχει προς το παρων...αυτο που με ενδιαφερει ειναι αν καταφερω να κανω ενα καλο πιανο και 2-3 ηχους ακομα να τα χρησιμοποιησω σε Live..

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back