Piano Stories - 3 video - για πιάνο, 4 χέρια!

Nikolas

Bafta Winner
Πόντοι
198
Piano Stories, for Piano 4 hands.

Μετά από πολύ προσπάθεια και κόπο και ατελείωτες ώρες, επιτέλους είμαι έτοιμος να σας παρουσιάσω ένα μέρος απ'τα κομμάτια μου, που πρόσφατα βγήκαν σε μορφή παρτιτούρας και ως ψηφιακή ηχογράφηση.

Προκείται για ένα έργο σε επτά μέρη πρακτικά, με κάποια (ελάχιστα) κοινά στοιχεία μετάξυ των διαφορετικών μερών. Γραμμένο για πιάνο και 2 πιανίστες, καλύπτει μία μεγάλη γκάμα ιδεών, ήχων, τεχνικών, κλπ.

Παρακάτω ακολουθούν 3 βίντεο, από την ημέρα της ηχογράφησης (και βιντεοσκόπησης, για όσουν θυμούνται το θρεντ). Στο βίντεο εγώ με την πιανίστα Μυρτώ Ακρίβου (με την οποία έχουμε μία θαυμάσια συνεργασία... ήταν μεγάλη μου χαρά που συνεργαστήκαμε για αυτό κι ελπίζω και σε άλλες συνεργασίες...).

V Building Light Momentum

Μπορείτε να αγοράσετε αν θέλετε την ηχογράφηση στα 6.99$ (νομίζω ότι είναι δίκαιη τιμή) από το CDBaby σε MP3 format. Για όποιον θέλει κάτι καλύτερο, ας έρθει σε επικοινωνία μαζί μου για να του στείλω τα flac αρχεία. ;) Ελπίζω να μην σπάω τίποτε κανόνες εδώ... Ίσως να έμπαινε σε άλλο φόρουμ? Αλλά πού? Αφού έχει 3 βίντεο, είναι δελτίο τύπου, λίγο spam... Λίγο απ'όλα. Αν είναι μου λέτε.

Νικόλα συγχαρητήρια! Πολύ ωραία και προσεγμένη δουλειά.

Αν και δεν είμαι πιανίστας εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα από το αποτέλεσμα.

Συγχαρητήρια και στους δύο!  :)

Παιδιά ευχαριστώ.

Πέραν της μουσικής (που έχω μία σιγουριά τέλος πάντων), πιστεύω ότι και τα βίντεο βγήκαν αρκετά καλά. Και δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα με το syncing, Μανώλη, τελικά...

Ths: Ευχαριστώ. Να υποθέσω (λόγω avatar) ότι έχεις σχέση με πιάνο; απλή περιέργια...

Επαθα πλακα.

Δασκαλε Νικολα.ποσο χαιρομαι οταν βλεπω καινουργια πραγματα παο εσενα.Βουρ στην μελετη  ;)

Συγχαρητηρια

Mπραβο Νικολα πολυ ωραια εκτελεση και ωραια video!

Παίδες, σας ευχαριστώ.

Χαίρομαι πολύ για την ανταπόκριση που έχουν τα κομμάτια! :)

Αν και εχω ασχοληθει με το πιανο παλια μονο 2-3 χρονια αυτες οι συνθεσεις με μαγεψαν!!! Με εβαλαν σε σκεψη μηπως αξιζει να ξαναασχοληθω...

Παρα πολυ καλη δουλεια και πολλα μπραβο στην εκτελεση και στους δυο σας!!!

Καταρχήν και πάλι ευχαριστώ.

Δουλεύω τώρα να φτιάξω ένα βίντεο, απ'τα λίγο πιο παράξενα κομμάτια του σετ. Αλλά δε με βλέπω να προλαβαίνω, οπότε αύριο το πρωί τελικά...

Και να πω ότι για όποιον θα ενδιαφερόταν για την ηχογράφηση (αγορά δηλαδή) ορίστε το λινκ: www.cdbaby.com/CD/nikolassideris

Ελπίζω ότι τα 5.23 euro (6.99$) δεν είναι πολλά, αλλά και συνολικά η ηχογράφηση είναι λίγο κάτω απ'τα 16 λεπτά... :)

Και ένα ακόμη από το σετ...

Σε μάλλον πιο τζαζ αποχρώσεις, έτσι δεν είναι;

Καταπληκτική δουλειά Νικόλα.

Ειδικά το τελευταίο μ' έσκισε.

Είσαι μουσικάρα.

messalion είπε:
Επαθα πλακα.

Βουρ στην μελετη  ;)
κουφαλιτσα σε τσακωσα...εισαι κ εσυ σαν εμενα λουφαδορος που μολις βλεπει κατι ωραιο του ερχεται ορεξη και μολις τα βλεπει μπαστουνια κανει παυση εε...;   ;D

Τα κογκρατσουλεϊσονς κ απο μενα

Δεν ειμαι καθολου γνωστης κλασσικης μουσικης,παρολαυτα το 2ο βιντεο μου θυμισε κατι απο Rachmaninoff...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
fusiongr: Το περιμένα ότι θα σου άρεσε αυτό! ;) Είναι πιο τζαζεμένο από τα άλλα, νομίζω!

Στάθη: Θενξ μαν! Για Rachmaninoff δεν ξέρω... Ισώς Ρωσοφαίρνει λίγο, αλλά μέχρι εκεί... Όχι ότι με χαλάει βέβαια...

Στάθης είπε:
κουφαλιτσα σε τσακωσα...εισαι κ εσυ σαν εμενα λουφαδορος που μολις βλεπει κατι ωραιο του ερχεται ορεξη και μολις τα βλεπει μπαστουνια κανει παυση εε...;   ;D
;D ;D ;D οχι ρε τρελε απλως ειχαμε μια συζητηση στην τελευταια μπυροποσια με τον Νικόλα και γι'αυτο το ειπα.Βεβαια για καποιον στο επιπεδο μου δεν μπορω να πω οτι ειναι και τα πιο ευκολα κομματια παιχτηκα.και ποσο μαλλον με το αυτι.αλλα........την παλευω ;)

Αν εξεραισεις και το γεγονος οτι δεν ειμαι πληκτρας παρε και καταλαβε ;D

Παντως το τελευταιο βιντεο μου θυμησε σαν απο αλλη εποχη και για του λογου το αληθες η ταινια "Ο θρυλος του 1900" εχει πολλες τετοιες "μελωδιες" "γυρισματα" που σε ταξιδευουν εκει.

messalion: Τολμώ να πω ότι τα υπόλοιπα ακούγονται και πιο παλιά ολίγον. Είναι αυτό που λένε μερικοί 'νεο-κλασσική μουσική" with a twist συμπληρώνω εγώ... ;)

Αλλά την έχω δει την ταινία πολλές φορές και μάλλον έχεις δίκιο...

Nikolas είπε:
Ισώς Ρωσοφαίρνει λίγο, αλλά μέχρι εκεί... Όχι ότι με χαλάει βέβαια...
Ειναι αλήθεια. Η αρμονία σου παίζει, αλλά οι μελωδίες Νικόλα, ξεκινουν απο Κορσακοφ και φτανουν τον Σοστακόβιτς, με μια εσάνς ;D από Σιμπελιους στα πιο "λυρικά" μέρη.

Δεν κανω βαθιά αναλυση, αλλά η πρώτη εντύπωση, είναι εμφανεις επιρροές εθνικών σχολων. Και πολύ ωραία δοσμένες με συγχρονη αρμονία.

Εκτελεστικά, πολύ άνετοι και εκφραστικοι και οι δύο.

Trending...

Νέα θέματα

Back