Πεταλιερα του Αη Βασιλη.

Spiros Mavromatis

Μέλος
Πόντοι
48
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους.  Σε κιθαριστικη απραξια απο το 2013 ο Αη Βασιλης μου εταξε πεταλιεριτσα 150-200€ ταβανι μηπως τη σκαλισω και αρχισω να γρατζουναω παλι. 

Η τεχνολογια ειδα προχωρησε.  Ir κλπ... 

Τελευταια φορα επαιζα connect με digitech rp1000 εχοντας περασει απο πολλα σεταπ.. 

Πλεον ο boogie mark iii αναπαυεται στη θηκη του και πανω του αναπαυεται ο καφες μου.... 

Θελω κατι που να με βγαζει αξιοπρεπως connect σε pa για πιθανη δουλεια στο μελλον. Που σημαινει στοιχειωδη εφφε και κυριως πολυ καλη προσωμοιωση καμπινας. Μικρη.  Ευχρηστη.  Οσο δυνατον λιγοτερη ψευτιλα-τζιτζικια. 

Οι απαιτησεις μου ειναι ενας ηχος που θα φτιαξω clean fenderish. 
Ενας clean - chorus

Delay reverb tremolo wah ειναι χρησιμα να υπαρχουν. 

2 βρωμικους ηχους.  Εναν crunchy blues και εναν hard rock 
Μεταλ δεν παιζω δεν με ενδιαφερει. 

Θα τη χρησιμοποιω δλδ το πολυ για 4-5 presets που φτιαξω.  Thats all

Μετα απο πολυ ιντερνετικο ψαξιμο και επειδη δεν υπαρχει καμια δυνατοτητα δοκιμης - επαρχια. Νησι. Καραντινα. Κλπ- υποψηφιες ειναι

Σε μεταχειρη λογω προτερης εμπειριας digitech rp 500 ή καποια line 6 pod xt live. 

Σε καινουρια ειδα:

1) Boss gt1 φοβαμαι τα τζιτζικια στα βρωμικα

2)Zoom g1 four με το πεταλακι. 
3)Mooer GE 150

4)Nux Cerberus με εψησε πολυ αλλα διαβασα προβληματα με noise. 

Βοηθηστε διοτι ισως με παρατησει προωρα ο santa claus... 

Τα φιλια μου (με μασκα)

Πρόσφατα χάζευα αυτήν

https://www.nuxefx.com/mg-300.html

Δεν την έχω ακούσει από κοντά βέβαια.

Τσέκαρε τα specs όμως, όπως τα γράφεις φαίνεται να είναι πολύ κοντά σ' αυτό που ψάχνεις.

Παίρνει και εξωτερικές ir αν δεν κάνω λάθος.

Και από τα βίντεο (που δεν είναι βέβαια αξιόπιστο κριτήριο) ακούγεται πολύ ωραία.

Η τιμή είναι σχεδόν αστεία γι' αυτά που προσφέρει (135€).

Αν βιάζεσαι πάααρα πολύ, η Nux είναι οκ. 

Για μένα όμως κάνε λίγη υπομονή και τσίμπα ένα μεταχειρισμένο Line 6 Helix Stomp. Καμία σχέση με όσα έχεις ποστάρει.

Το θέμα με το Helix Stomp είναι η τιμή (κοντά στα 600€).

Είχα πετύχει και Atomic Amplifier 3 σε τέτοια τιμή, γενικά πριν κάνα χρόνο έπαιζαν αρκετά αυτά. Πιστεύω με υπομονή όλο και κάποια τέτοια ευκαιρία θα πετύχει ο OP.

• Like
Reactions: fusiongtr
Nux μια χαρα ακουγεται στα βιντεο.  Και με τα ρεστα κινητο. Αλλη γνωμη? 

Nux μια χαρα ακουγεται στα βιντεο.

Όπως είπα και παραπάνω δεν μπορείς να κρίνεις από youtube.

Κι εμένα μια χαρά μου ακούγεται βέβαια.

Δες τα πλεονεκτήματα της (είναι και κάρτα ήχου, βάζεις δικά σου ir, έχει καλό -κατά τα φαινόμενα- ήχο, έχει και looper, μετρονόμο) και τα μειονεκτήματά της (δεν παίρνει midi footswitch άρα έχεις μόνο patch up - patch down, δεν μπορείς να παρέμβεις παρά ελάχιστα στην σειρά των εφφέ, δεν μπορείς να έχεις δυο εφφέ από την ίδια κατηγορία ταυτόχρονα, κλπ), να έχεις ολοκληρωμένη άποψη, και αν την πάρεις, πάρε την από κάπου που να ξέρεις ότι αν δεν σου αρέσει, μπορείς να την επιστρέψεις.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πρίν λίγες μέρες πήρα τη NUX MG300.... Οτι λέει το κάνει. Εύχρηστη, παραμετροποιήσιμη για practice. Οι ήχοι θέλουν λίγο δουλίτσα αλλά το loop/jap είναι σουπερ προς το παρόν.  Με ακουστικά η πρώτη εντύπωση είναι ότι κάθε setting θέλει δουλίτσα. Πολλές επιλογές και εύχρηστο software

• Like
Reactions: fusiongtr
Χρησιμο info απο κατοχο.  Thanks! Αν τη βαλεις σε ηχεια πες εντυπωσεις σε παρακαλω απο cab simulations. 

Πριν λίγες μέρες πήρα τη GT1 της Boss από καπρίτσιο όντας φανατικός του αναλογικού ήχου.

Όπως και εσύ φοβόμουν πως τα βρώμικα θα ακούγονται χάλια, ιδίως καθώς παίζω με strat και οι μονοπήνιοι ήταν πάντα ένα θέμα με ότι ψηφιακό χρησιμοποίησα .

Έμεινα με το στόμα ανοικτό από την πρώτη στιγμή καθώς, οι preset ήχοι είναι επιτέλους χρήσιμοι, δεν υπάρχει ούτε ίχνος θορύβου ακόμα και σε ιδιαίτερα βρώμικες καταστάσεις, ενώ η γενικότερη αίσθηση (ακουστικά, αυτοενισχυόμενα ηχεία, ενισχυτής) είναι πολύ καλή.

Συν: λογική τιμή, μικρό και ελαφρύ, ποιότητα κατασκευής, ευκολία χρήσης, ήχοι που έχουν νόημα, παραμετροποίηση χωρίς να χρειάζεσαι διδακτορικό για να την κάνεις

Μείον: ελάχιστα κουμπιά αλλαγής ήχων/παραμέτρων - πιθανή δυσκολία σε live καταστάσεις αν δεν έχεις προγραμματίσει από την αρχή

Στην προτείνω

Κι εγω με στρατ παιζω.  Αν οντως ειναι οι βρωμικοι ηχοι τοσο καλοι ok.  Τα υπολοιπα εφε ειναι καλα για μενα οντας boss. Απο καμπινες τι λεει?  Νομιζω δε φορτωνει ir..

Εγώ τελευταία χρησιμοποιώ την Zoom G3Xn και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ειδικά τα εφέ της και το editing software είναι εξαιρετικά. Υποθέτω ότι και η G1 θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο. Παλαιότερα είχα και την Boss GT-1, η οποία είχε δύο πλεονεκτήματα: Καλύτερο ήχο με ακουστικά και λειτουργία με μπαταρίες. Ιδανική δηλαδή για εξάσκηση στο σπίτι. Επιπλέον, λειτουργούσε και ως audio interface. Τη NUX που αναφέρθηκε, σκόπευα να την αγοράσω σύντομα αλλά βλέπω ότι είναι out of stock παντού. Υπάρχει πουθενά σε stock στην Ευρώπη;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα