πεταλια για σολο...

lampros.ko

Νέο μέλος
Πόντοι
6
greetings .....! και καλο καλοκαιρι...

οπως λεει και ο τιτλος θα ηθελα να μου πει (οποιος γνωριζει παρακαλω δεν μπορω αλλους πειραματισμους) πεταλια για να χρησιμοποιω στα σολο...γενικα παιζω technical metal οποτε υπαρχουν πολυ γρηγορα πραγματα και δεν μου πολυαρεσει ο ηχος...(ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΣΟΛΟ! )

το στακ ειναι

-Engl Fireball 50

-Carvin Custom (ΕΜG 81-85)

-Boss SD-1 (used for booster)

- ???????? (used for soloing)

εεεεεευχαριστω...

Φαντάζομαι το SD το χρησιμοποιείς σαν boost για τα solo ή το έχεις συνέχεια on? Πάρε ένα delay να δώσεις λίγο ατμόσφαιρα στο πράγμα και είσαι μια χαρά! :)

lampros.ko είπε:
greetings .....! και καλο καλοκαιρι...

οπως λεει και ο τιτλος θα ηθελα να μου πει (οποιος γνωριζει παρακαλω δεν μπορω αλλους πειραματισμους) πεταλια για να χρησιμοποιω στα σολο...γενικα παιζω technical metal οποτε υπαρχουν πολυ γρηγορα πραγματα και δεν μου πολυαρεσει ο ηχος...(ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΣΟΛΟ! )

το στακ ειναι

-Engl Fireball 50

-Carvin Custom (ΕΜG 81-85)

-Boss SD-1 (used for booster)

- ???????? (used for soloing)

εεεεεευχαριστω...
Tι εννοεις;

clean boost;

frequency boost;

overdrive για να boostαρεις το ηδη υπαρχον βρωμικο καναλι;

Το fireball ειναι 60 watt.

Με αυτόν τον ενισχυτή, αυτούς τους μαγνήτες και το SD-1 ΔΕΝ χρειάζεσαι περισσότερο gain. Εγω προσωπικά θα έβαζα ένα delay (όπως προαναφέρθηκε) και ένα EQ στη λούπα προκειμένου να χρησιμοποιείται μόνο στα lead (συχνοτικό πείραγμα μέχρι να βρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα).

Εγω καταλαβαινω οτι για τα ρυθμικα δεν τον χαλαει ο ηχος του ενισχυτη του, αλλα για τα σολο του θελει ενα πεταλι να παιζει πανω στο καθαρο καναλι. (Σωστος; )

Δοκιμασε πρωτα ενα eq (πχ danelectro fish n' chips υπερ-παμφθηνο μεταχειρισμενο http://smart.noiz.gr/details.php?id=128173) στον ηχο του ενισχυτη σου, μπορει να σου δωσει το αποτελεσμα που θες (πχ να αυξησεις τα πριμα-μεσσαια για τα σολο σου κ να κοψεις μπασσα) κ να σε βολεψει τελικα το βρωμικο του ενισχυτη σου+eq για τα σολο.

Απο κει και περα, αν θες πεταλι, εγω δεν εχω να σου προτεινω για σολο μεταλ...Αλλα για προτασεις πρεπει να διευκρινισεις κ τι ηχο θες περιπου (πχ σολο ηχος καποιας μπαντας/κιθαριστα).

σωστος ο τελευταιος ..εκτος απο το οτι δεν θελω για να παιζω στο καθαρο καναλι...με την παραμορφωση θα παιζω απλα θελω κατι να γεμιζει το ηχο περισσοτερο...σε στυλ children of bodom solo , born of osiris (follow the signs(GO LISTEN TO THAT)) Vai Petrucci...γενικα αρκετα εως πολυ γρηγορα με φρασεις που να ακουγονται αψογα...

Δοκιμασες να ανεβασεις gain, mids και να βαλεις ενα delay στο loop;

xotic rc booster.

Ενταση δινει.Gain για να τσουλανε οι νοτες δινει.Αctive bass και treble εχει...

200 euros επισεις εχει...αλλα τι να κανουμε.

Μπορεί να ακουστεί "banal", αλλά, έχεις σκεφτεί το Boss ΜΤ2 (Metal Zone)?

Θέλει προσοχή στη ρύθμιση και αλλάζει ριζικά από ενισχυτή σε ενισχυτή, αλλά εμένα και με το Blues Junior και με τον Blues Deluxe αλλά και με τον τρανζιστοράτο Roland Cube 60 (πορτοκαλί, του 80, χωρίς προσομοιώσεις), βγάζει ήχο απίθανο (Με παρόμοιες ρυθμίσεις). Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες. 

rocka cola είπε:
xotic rc booster.

Ενταση δινει.Gain για να τσουλανε οι νοτες δινει.Αctive bass και treble εχει...

200 euros επισεις εχει...αλλα τι να κανουμε.
Τα σπαει..+1000

εγω ειχα την εκδοση του henderson.

Απογειωνει τα solo,και οχι μονο.

Αξιζει καθε σεντς.

-Engl Fireball 50

ΠΡΩΤΑ ΠΑΡΕ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΑ.........ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΤΑΛ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΚΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ!

SPYROID είπε:
Ειναι τοσο κακος ο ενισχυτης του;  ???

Ελα ντε...

Και γω νομιζω οτι για αυτο που θελει ειναι μια χαρα (και ακομη παραπανω) ο συγκεκριμενος ενισχυτης.

Κατα τα αλλα +1 για οποιοδηποτε xotic,οχι μονο το rc,αλλα και το bb μπορει να κανει εξαιρετικη δουλεια.

τι ρυθμίσεις έχεις στο eq του ενισχυτή? γιατί αν παίζεις με scooped mids, ίσως απλά να σου λείπουν τα μεσαία στο σολο.

ΠΑΙΔΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΛΗΞΕ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ fish n chips απο danelectro...btw o ενισχυτης μου ειναι engl fireball και σπερνει .... :Ρ :-*

lampros thx για τη φιλοφρονηση και χαιρομαι που σε βολεψε..Αν καποια στιγμη θες κατι παραπανω στον σολο ηχο σου, μαλλον πας για ενα καλο mid/treble booster, αναλογα και τι συχνοτητες σου αρεσει να δινεις με το danelectro...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back