Πετάλια -> input κάρτας VS πετάλια -> guitar software

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,213
Έκανα ένα συγκριτικό, στο οποίο χρησιμοποίησα κάποια πετάλια και τα έστειλα απευθείας στο di input της audient id4. Στο audio track που φόρτωσα, και έκανα τις εγγραφές με τα πετάλια, ενεργοποίησα δύο διαφορετικά software. Έκανα τρία διαφορετικά exports. Στο πρώτο έχω απενεργοποιήσει τα software και ακούγονται τα εφέ από το line in της καρτας (χωρίς προσομοίωση ενισχυτή και καμπίνας). Στο δεύτερο έχω ενεργοποιήσει το fx bias και ακούμε τα πετάλια μεσα από tweed deluxe, ένω στο τρίτο έχω ενεργοποιήσει το th3 (το περιέχει το cakewalk) και ακούμε τα πετάλια μέσα από blackface.

Στιγμιότυπο οθόνης (40).png

Να σημειώσω ότι τα πετάλια τα ρύθμισα πάνω στο fx bias, και έκανα κάμποση ώρα να βρω ενισχυτή και καμπίνα που να ακούγονται κοντά στον ήχο σκέτης της κάρτας. Γενικότερα, πολύ πριματος ο ήχος μέσα από το συγκεκριμένο software και δεν μου πολυάρεσε το αποτέλεσμα. Στον αντίποδα, το Th3 είχε πολύ μπασάτο ήχο, και δεν δυσκολευτηκα να βρω ρύθμιση (δεν έχω τόσες εναλλακτικές εφέ σε αυτό). Ακούστηκε κάπως καλύτερα.

Στιγμιότυπο οθόνης (41).png

Καθαρός ήχος

lineclean.mp3

line 

fxclean.mp3

fx bias

th3clean.mp3

th3

Με blues driver

linebd2.mp3

line

fxbd2.mp3

fx bias

th2bd2.mp3

th3

Με ts808

line808.mp3

line

fx808.mp3

fx bias

th3808.mp3

th3

Με heavy overdrive

linedist.mp3

line 

fxdist.mp3

fx bias

th3dist.mp3

th3

Attachments

τα έστειλα απευθείας στο di input της audient id4.

Στο πρώτο έχω απενεργοποιήσει τα software και ακούγονται τα εφέ από το line in της καρτας

Εδώ λες δύο διαφορετικά πράγματα.

Δεν μπορεί να τα έστειλες στο DI και να ακούγεται το line in.

Το DI είναι το instrument input, και είναι διαφορετικό από το line input.

Εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά.

Για εξήγησε που πλάγκαρες την κιθάρα ...

Η κάρτα έχει δύο εισόδους. Μια από τις δύο έχει ένδειξη DI. Με αυτή δουλεύω ότι έχει να κάνει με κιθάρα, ενώ στην άλλη είσοδο έχω το πυκνωτικο για τη φωνή.

Σε αυτή με την ένδειξη di έχω κάνει το τεστ.

Παντού το Di είναι μακράν καλύτερο κατά την γνώμη μου.

Τα άλλα ακούγονται σαν πικαρισμένα και μπουκωμένα (ειδικά το Bias).

Συμφωνω και μάλιστα έχω αδικήσει το di της κάρτας, διότι τα πετάλια έχουν ρυθμιστεί για το fx bias (ώστε να μην ακούγεται εντελώς χάλια).

Μέσω di μπορώ να βγαλω, παντως, πολύ ωραίους ήχους. Θυμάμαι είχα γράψει κιθάρες για ένα κομμάτι του PAL και κατά λάθος είχα ξεχάσει να ανοίξω ενισχυτή. Ήταν καλός ο ήχος (παρολ' αυτά τις ξαναγράψα διότι με τον mv50 είναι πολύ πολύ καλύτερος).

Δεν καταλαβαινω  πολλα.

Σας αρεσει ο ηχος του di με εφε?

Σας αρεσει ο ηχος του με drive? 

Ο σκοπος του αμπ σιμ ειναι ν'αλλαξει τον di ηχο. Αρα γιατι να ρυθμιστουν οσο πιο κοντα στο di ηχητικα? Ο σκοπος ειναι να συγκρινουμε τα σηματα? Κ αν το di εχει καλυτερο σημα (με πεταλακια) τι να το κανεις αν η ''χροια'' ειναι χαλια (στα καθαρα ενταξει ειναι πολυ χρησιμος ηχος στα ντραηβ δε παλευεται). Αν το κανετε μονο για το σημα τοτε καταληγουμε στο οτι (αφου το di εχει το καλυτερο σημα με πεταλακια, αλλα ο ηχος με drive ειναι απαισιος) τα καταλληλα πεταλακια για αυτη τη δουλεια ειναι ή amp-in-a-box λυσεις ή εντελως preamps πεταλια. Κ μετα φυσικα IR αν δεν εχουν τα πεταλακια.

Βοηθηστε με καλοι μου ανθρωποι! Καταλαβα κατι λαθος? Εχει χαθει κ η μπαλα απο το μουλτιτασκινγκ στα πολλα θρεντ

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παντως απο την κυματομορφη που βλεπω, μηπως ειναι τσιμπημενο το ινπουτ λεβελ της καρτας ηχου σου κ γι'αυτο μπουκωνουν τα αμπ σιμ κ ακουγονται ετσι? Στο di μπορει να μη σ'ενοχλει.

Η χαμηλωσε το ινπουτ λεβελ μεσα απο το αμπ σιμ να δεις

Έκανα ένα πείραμα με υπό συγκεκριμένες συνθήκες, τις οποίες και αναφερα. Δεν τα πάω καλά με αυτά τα συστήματα του διαβολου (ir, di κλπ), οπότε δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι συμβαινει. Πλησίασα τους ήχους ώστε να είναι πιο συγκρίσιμοι μεταξύ τους.

Παντως απο την κυματομορφη που βλεπω, μηπως ειναι τσιμπημενο το ινπουτ λεβελ της καρτας ηχου σου κ γι'αυτο μπουκωνουν τα αμπ σιμ κ ακουγονται ετσι? Στο di μπορει να μη σ'ενοχλει.

Η χαμηλωσε το ινπουτ λεβελ μεσα απο το αμπ σιμ να δεις

Ίσως έκανα βλακεία.  Ενώ ρύθμισα τις εντάσεις στα amp sim (να είναι στα ίδια επίπεδα με το di), μετά έκανα normalize στα -2 db για να ανέβουν οι εντάσεις. 

Id4. Το αναφέρω και στο πρώτο ποστ.

Έχεις δίκιο, το ξέχασα.

Λοιπόν η id4 έχει στο πίσω μέρος ένα input που είναι mic/line.

Πώς γυρνάει από mic σε line?

Μέσω software, ή αυτόματα αναγνωρίζοντας το καρφί από το xlr βύσμα?

Γράψε από αυτό το input (γύρνα το σε line) με το πετάλι μπροστά.

Να μην εμπλέκεται δηλαδή η προενίσχυση της κάρτας.

Μόνο του πεταλιού.

Θα το κάνω και θα έχουμε και από εκεί συγκριτικό. Θα προσέξω και τις εντάσεις...

Παντως αυτο που λεω για τα amp-in-a-box κ preamp πεταλακια ειναι η μονη λυση αν θες σωστα να παιζεις καρφι στο di της καρτας. Οποτε παροτι εχει το πιο καθαρο σημα το di αδικειται σε χροια καθως τα ντραηβ που χρησιμοποιεις δεν ειναι σχεδιασμενα να παιζουν καρφι. Απο την αλλη τσεκαρε τα ινπουτ λεβελς (ή τα λεβελ γενικα) οταν χρησιμοποιεις τα σιμς γιατι μπορει να αδικεις τα σοφτγουερ αν δε τα "ταιζεις" με το καταλληλο σημα.

Αυτα. Δε μπορω αλλο για σημερα. Το τελευταιο μισαωρο με τα πολλα θρεντς ηταν πολυ απαιτητικο. Αποχωρω. Αυριο παλι?

Εχει χαθει κ η μπαλα απο το μουλτιτασκινγκ στα πολλα θρεντ

Κάπου χάθηκα κι εγώ.

Παντως αυτο που λεω για τα amp-in-a-box κ preamp πεταλακια ειναι η μονη λυση αν θες σωστα να παιζεις καρφι στο di της καρτας.

Ρε παιδιά θα ξεχάσω κι αυτά τα λίγα που ξέρω.

Στο DI της κάρτας, γράφεις καρφί κιθάρα χωρίς τίποτα πριν από την κάρτα.

Αν έχεις amp-in-a-box, γράφεις στην line είσοδο της κάρτας.

Κάπου χάθηκα κι εγώ.

Κακως, τόσο καιρό συνδέω ενισχυτές από το di out, στο di input? Έπρεπε να τους βαζω στο line in?

Κακως, τόσο καιρό συνδέω ενισχυτές από το di out, στο di input? Έπρεπε να τους βαζω στο line in?

Έτσι νομίζω βρε Γιώργο.

Δοκίμασε να δούμε.

Το DI out, είναι line level σήμα, για να μπορείς να καρφώνεις σε κονσόλες, PA, και κάρτες ήχου.

Κάπου χάθηκα κι εγώ.

Ειναι περασμενη ωρα λεμεεεεε

Αυτο που θα ηθελα να πω ειναι πως με αυτα τα πεταλακια (amp-in-a-box κ preamp) παιζεις κατευθειαν στην καρτα ηχου χωρις amp sim (αντε το πολυ να βαλεις ενα ir αν δεν εχουν) 

Παντως με drive απλα ( πχ tubescreamer, blues driver) σκετα χωρις amp sim δε παιζεις ουτε di, ουτε line λογω χροιας. Kateme

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back