Περι ηλικίας

bloody_sunday είπε:
Παιδιά, να ξεκαθαρίσουμε κάτι: το Noiz είναι ένα δημόσιο φόρουμ κι όχι ένα κλειστό, ιδιωτικό newsgroup. Όλοι έχουν πρόσβαση σε αυτό και μπορούν να διαβάσουν ό,τι δημοσιεύεται. Από εκεί όμως και μέχρι το σημείο να ισχυριζόμαστε ότι ένας ανήλικος φέρει την ευθύνη των πράξεών του και των γραφόμενών του υπάρχει τεράστια διαφορά. (Προσοχή: NOMIKA μιλάω).

Το φόρουμ είναι ένας χώρος που ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΘΑ, και που υπόλογος στο νόμο για την λειτουργία του είναι ο ιδιοκτήτης του και αυτοί που βλέπετε αν κάνετε κλικ στο "About" (πάνω, "Info" --> "About Noiz.gr"). Eμείς είμαστε ανώνυμοι, αυτοί όμως όχι.

Σύμφωνοι, εννοείται ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην πληροφόρηση, ακόμη και οι ανήλικοι. Και βέβαια θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να ρωτήσουν κάτι και να εκμεταλλευθούν την think tank του φόρουμ. Όμως, ας έχουν υπόψη και όλα τα συνεπαγόμενα, καθώς και το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης και οι admins βάζουν νερό στο κρασί τους για να επιτραπεί αυτή ακριβώς η πρόσβαση.

Παντα με ψευτικη ταυτοτητα και διπλωμα θα μπορει ενας ανηλικος να νοικιαζει ενα αυτοκινητο αν το βαλει σκοπο. Αυτο δεν σημαινει οτι το Γραφειο Ενοικιασεων Αυτοκινητων δεν πρεπει να εχει θεσει προαπαιτουμενα το να εισαι ενηλικος και κατοχος διπλωματος στις ενοικιασεις αυτοκινητων.
+1.

kwstas79 είπε:
Επίσης θα έπρεπε να απαγορευτεί δια ροπάλου η παρουσία στο φόρουμ ατόμων που διαβάζουν συστηματικά μέταλ χάμστερ, ως επικίνδυνοι για αυτούς και τους γύρω τους.

λολ

Όπως προαναφέρθηκε ακόμα κι αν μπει κάποιο όριο δε θα κάνει καθόλου κόπο στο υποψήφιο μέλος να δώσει ψευδή στοιχεία και να γραφτεί ως "νόμιμο" μέλος.....Συνεπώς δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα να συζητάμε κάτι τέτοιο. Απλά να πω ότι θα συμφωνήσω ως επί το πλείστον με τον evris αλλά δεν βρίσκω κάπου άδικο στα λεγόμενα του Ttwath....Θέλω να πω υπάρχει η μία πλευρά αλλά υπάρχει και η άλλη όπου σε αυτήν την περίπτωση είναι και οι δύο δεκτές για μένα....Πάντως επιμένω σε αυτό που είπα στην αρχή.

panagiotis είπε:
Όπως προαναφέρθηκε ακόμα κι αν μπει κάποιο όριο δε θα κάνει καθόλου κόπο στο υποψήφιο μέλος να δώσει ψευδή στοιχεία και να γραφτεί ως "νόμιμο" μέλος.....Συνεπώς δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα να συζητάμε κάτι τέτοιο. Απλά να πω ότι θα συμφωνήσω ως επί το πλείστον με τον evris αλλά δεν βρίσκω κάπου άδικο στα λεγόμενα του Ttwath....Θέλω να πω υπάρχει η μία πλευρά αλλά υπάρχει και η άλλη όπου σε αυτήν την περίπτωση είναι και οι δύο δεκτές για μένα....Πάντως επιμένω σε αυτό που είπα στην αρχή.

έτσι...

Πάντως για 11χρονα,12χρονα,13χρονα και 14χρονα συμφωνώ κι εγω εν μέρει...

panagiotis είπε:
Στην περιπτωση ομως που καποιος δινει ψευδη στοιχεια ταυτοτητας και σε κοροιδευει για να του νοικιασεις ενα αυτοκινητο/παραγγειλει ποτο ενα μερος της ευθυνης βαραινει αυτον. Στην περιπτωση που ενας ανηλικος ενω σου δηλωνει οτι ειναι 11χρονος εσυ του νοικιαζεις ενα αυτοκινητο/δινεις ποτο, βαραινει αποκλειστικα εσενα.

evris είπε:
Στην περιπτωση ομως που καποιος δινει ψευδη στοιχεια ταυτοτητας και σε κοροιδευει για να του νοικιασεις ενα αυτοκινητο/παραγγειλει ποτο ενα μερος της ευθυνης βαραινει αυτον. Στην περιπτωση που ενας ανηλικος ενω σου δηλωνει οτι ειναι 11χρονος εσυ του νοικιαζεις ενα αυτοκινητο/δινεις ποτο, βαραινει αποκλειστικα εσενα.
τώρα αναλύουμε "χαζα"πράματα...

Δεν είναι ίδια περίπτωση το να νοικιάσεις ενα αμαξι, με το να μπείς απο το pc σου σε ενα φορουμ...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
εδώ μέσα έχω δει εγώ 11χρονους σε σώμα 45άριδων ουυυυυ

;D ;D ;D ;D

jmone είπε:
εδώ μέσα έχω δει εγώ 11χρονους σε σώμα 45άριδων ουυυυυ

;D ;D ;D ;D
Εγω φιλοδοξω με καλη διατροφη και ασκηση (οταν κοψω το καπνισμα, ξενυχτια σταματησω τα ποτα και τα σουβλακια και τα ξιγκια, και αρχισω καποιο σπορ, τελος παντων) να καταφερω  μια μερα το αντιθετο!

Κατ΄αρχήν, για το που θα μπει ο 11χρονος ευθύνη έχει έχει ο γονιός του και αυτός που το επιβλέπει κάθε φορά εν πάσει

περιπτώσει. Και σας μιλώ ο ίδιος σαν πατέρας αυτή τη στιγμή.

Ευθύνη έχει επίσης η πολιτεία αν το site παραβαίνει κάποιους κανόνες ηθικής.

Τώρα, το να αποκλείσουμε το forum στους δεκαεξάρηδες μου φαίνεται επιεικώς αστείο, αν θυμηθώ τι έκανα εγώ όντας δεκαεξάρης...  ::)

Καλύτερα να φροντίσουμε εμείς οι ίδιοι ώστε το site να έχει τέτοια εικόνα ώστε να μπορεί να το επισκεφθεί και ένα δεκαεξάρης... Νομίζω είναι το καλύτερο.

ΥΓ. Εντός ολίγου ανεβάζω κλιπ και θέλω οπωσδήποτε κριτική. ;D

pliktras.... είσαι υποψήφιος για τη Βουλή των Εφήβων?

Το πάθος σου με το οποίο υπερασπίζεσαι ανούσια θέματα (περιλαμβανομένων και των "δικαιωμάτων" της πιτσιρικαρίας) έχει αρχίσει να με κουράζει.

Χάνεις την ουσία του noiz: Ξέρεις... Nα μιλήσεις για πλήκτρα και μουσική. Να μάθεις (αν δεν ξέρεις) περί ηχοληψίας. Να ανεβάσεις κανένα clip. Τέτοια πράματα.

Και ας μην παρερμηνευτώ. Δεν εννοώ ΜΟΝΟ τέτοια πράγματα. Ασφαλώς θα πούμε και πράγματα πέρα από αυτά, αλλά ας μην κολλάμε.

harilatron είπε:
pliktras.... είσαι υποψήφιος για τη Βουλή των Εφήβων?

Το πάθος σου με το οποίο υπερασπίζεσαι ανούσια θέματα (περιλαμβανομένων και των "δικαιωμάτων" της πιτσιρικαρίας) έχει αρχίσει να με κουράζει.

Χάνεις την ουσία του noiz: Ξέρεις... Nα μιλήσεις για πλήκτρα και μουσική. Να μάθεις (αν δεν ξέρεις) περί ηχοληψίας. Να ανεβάσεις κανένα clip. Τέτοια πράματα.

Και ας μην παρερμηνευτώ. Δεν εννοώ ΜΟΝΟ τέτοια πράγματα. Ασφαλώς θα πούμε και πράγματα πέρα από αυτά, αλλά ας μην κολλάμε.

οχι δεν ειμαι υποψήφιος αλλα με έχει ανάγκη η βουλή τον εφήβων... ;D ;D ;D (πλακίτσα:P)

Δεν κόλλησα...λέω τα αυτονόητα.Άνοιξε ενα τοπικ?Πανω στο θέμα του λεω την άποψη μου η οποία και κατα την γνώμη μου και κατα την γνώμη των περισσότερων είναι σωστή... :) ::)

Πανω στο θέμα του λεω την άποψη μου η οποία και κατα την γνώμη μου και κατα την γνώμη των περισσότερων είναι σωστή...
Κατά τη γνώμη... ποιων; Μην προτρέχεις.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν γίνεται αντιληπτό ότι είναι ευκόλως εννοούμενο ότι αυτό με την ηλικία γίνεται ΠΑΝΤΟΥ στο ίντερνετ. Σε πορνοσάιτ, στο YouTube, σε... σε... σε... ζητάνε ένα πρόχειρο "confirm birth date" κι όξω από την πόρτα. Ίσα ίσα για να είναι τυπικοί νομικά, αλλά και ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΙ νομικά. Και μετά οι γονείς τρέχουν με τα parent filters σε προγράμματα! Πάλι για τα αυτονόητα μιλάμε...

evris είπε:
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, αν ένας ανήλικος δηλώσει ενήλικος στο νοιζ, ευθύνη έχει αποκλειστικά ο yameth; Γιατί; Είχε κάποιο τρόπο να τον ελέγξει; Ενώ ο ένοικος του αυτοκινήτου θα του ελέγξει την ταυτότητα ή κάτι τέοιο...

Είναι σαν αυτό που λέει "με την είσοδό σας δε φέρουμε καμιά ευθύνη για τη σωματική (πνευματική εν προκειμένω) σας ακεραιότητα εφόσον δηλώσατε ενήλικος"  :)

panagiotis είπε:
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, αν ένας ανήλικος δηλώσει ενήλικος στο νοιζ, ευθύνη έχει αποκλειστικά ο yameth; Γιατί; Είχε κάποιο τρόπο να τον ελέγξει; Ενώ ο ένοικος του αυτοκινήτου θα του ελέγξει την ταυτότητα ή κάτι τέοιο...

Είναι σαν αυτό που λέει "με την είσοδό σας δε φέρουμε καμιά ευθύνη για τη σωματική (πνευματική εν προκειμένω) σας ακεραιότητα εφόσον δηλώσατε ενήλικος"  :)
Σκεψου τις σημανσεις των τηλεοπτικων προγραμματων στην τηλεοραση (ακαταλληλο, εγκριση γονεα, ...). Το καναλι την βαζει εκει στην γωνιτσα για τυπικους λογους, ανεξαρτητα απο την ευκολια του ανηλικου να μην την σεβαστει και το αν οι γονεις του ειναι σε θεση η οχι να τον ελεγχουν για το τι βλεπει.

Συμφωνώ με τους περισσότερους για το ΝΟΜΙΚΟ μέρος του θέματος!καποιοι θα είναι εκτεθειμένοι αν όντως γίνει κάποια στραβή...και όπως πολύ σωστά ειπώθηκε θα είναι οι συντελεστές του noiz!μην ξεχνάμε ότι και στο youtube απαγορεύεται το πορνογραφικό η προσβλητικό υλικό και πάλι ζητείται ημερομηνία γέννησης...αν κάποιος κάτω των 18 καίγεται τόσο να μπεί στο noiz δε θα του το απαγορεύσει κάποιος χωροφύλακας,αλλά πρέπει και το forum να είναι νομικά καλυμένο και ο ανήλικος να μπαίνει με δικία του ευθύνη η του κηδεμόνα του τελοσπάντων!

panagiotis είπε:
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, αν ένας ανήλικος δηλώσει ενήλικος στο νοιζ, ευθύνη έχει αποκλειστικά ο yameth; Γιατί; Είχε κάποιο τρόπο να τον ελέγξει;
Όχι, δεν είναι υπεύθυνος ο Yameth.

Yπεύθυνος για τις πράξεις του (όπως είπαμε) είναι ο γονέας, και ο Yameth εννοείται ότι δεν μπορεί να το ελέγξει, αλλά από την άλλη πρέπει να είναι καλυμμένος σε περίπτωση που ο γονέας ζητήσει τα ρέστα επειδή βρήκε το περιεχόμενο του φόρουμ προσβλητικό ή αποπροσανατολιστικό (είπατε στο παιδί μου να πάρει στρατ κι αυτός θέλει να παίξει Dimmu Borgir, σαν δεν ντρέπεστε, θα σας δείξω εγώ, μου το κάνατε και σατανιστή κλπ κλπ κλπ).

Ή: βρίσατε το παιδί μου και αυτό δεν το επιτρέπω, του δώσατε λινκς για ανθρωποθυσίες, για φωτογραφίες αθώων παρθένων με μπανάνες, για τελετουργικούς διαμελισμούς  και για κατασκευή ατομικής βόμβας, του είπατε να πάρει Μarshall και αυτός κλάταρε την πρώτη μέρα, του διαφημίσατε τον Νάκα και αυτός τον καταλήστεψε πουλώντας του έναν Line 6 400 ευρώ παραπάνω από Γερμανία κλπ κλπ. I could go on for days. Σαμπάντι ΣΤΑΠ μι!!  ;D

evris είπε:

Σκεψου τις σημανσεις των τηλεοπτικων προγραμματων στην τηλεοραση (ακαταλληλο, εγκριση γονεα, ...). Το καναλι την βαζει εκει στην γωνιτσα για τυπικους λογους, ανεξαρτητα απο την ευκολια του ανηλικου να μην την σεβαστει και το αν οι γονεις του ειναι σε θεση η οχι να τον ελεγχουν για το τι βλεπει.
Και αν είχε τέτοιο το νοιζ, θα ήταν το πράσινο.

bloody_sunday είπε:
Όχι, δεν είναι υπεύθυνος ο Yameth.

Yπεύθυνος για τις πράξεις του (όπως είπαμε) είναι ο γονέας, και ο Yameth εννοείται ότι δεν μπορεί να το ελέγξει, αλλά από την άλλη πρέπει να είναι καλυμμένος σε περίπτωση που ο γονέας ζητήσει τα ρέστα επειδή βρήκε το περιεχόμενο του φόρουμ προσβλητικό ή αποπροσανατολιστικό (είπατε στο παιδί μου να πάρει στρατ κι αυτός θέλει να παίξει Dimmu Borgir, σαν δεν ντρέπεστε, θα σας δείξω εγώ, μου το κάνατε και σατανιστή κλπ κλπ κλπ).

Ή: βρίσατε το παιδί μου και αυτό δεν το επιτρέπω, του δώσατε λινκς για ανθρωποθυσίες, για φωτογραφίες αθώων παρθένων με μπανάνες, για τελετουργικούς διαμελισμούς  και για κατασκευή ατομικής βόμβας, του είπατε να πάρει Μarshall και αυτός κλάταρε την πρώτη μέρα, του διαφημίσατε τον Νάκα και αυτός τον καταλήστεψε πουλώντας του έναν Line 6 400 ευρώ παραπάνω από Γερμανία κλπ κλπ. I could go on for days. Σαμπάντι ΣΤΑΠ μι!!  ;D
Καλώς, τώρα σε πιάνω...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back