Περι Fender 72 thinline . Αυτη vs Epiphone sheaton 2

jacob26

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Γεια χαρα και χρονια πολλα σε ολους .Θα ηθελα να μου δωσετε τα φωτα σας για την Fender 72 Thinline . Σκεφτομαι να αγορασω ειτε αυτη ειτε την Epiphone Sheraton  .Παιζω σε μια funk-soul μπαντα αλλα παιζουμε και καποια πιο latin-style κομματια, καποια Santana κτλ.Για αυτο θελω να εχω και μια κιθαρα με διπλους για να συμπληρωνει την Strat μου .Θελω κατα βαση σκαφος και εχω παιξει με την Sheraton, με την fender οχι ακομα.Επειδη ειμαι κατα βαση fenderakias σκεφτηκα την λυση της  Tele αλλα οι γνωμες ειναι αμφιλεγομενες για αυτην ,αρα χρειαζομαι τη βοηθεια σας .

ειναι δυο εντελως διαφορετικες κιθαρες,η 72αρα thinline δεν εχει βεβαια ηχο τελεκαστερ αλλα λογω της μακρυτερης σκαλας & του bolt on εχει πιο πολυ σκασιμο και αττακα απο την Sheraton η οποια υπερτερει σε sustain λογω βαρους & set neck.

Και οι δυο φορανε ιδιου τυπου μαγνητες (οι μαγνητες της 72αρας δυστυχως ουδεμια σχεση εχουν με αυτες των original μια και ειναι κανονικοι διπλοι alnico μαγνητες μεσα σε...παραγεμισμενα wide range καπακια).

Το μεγαλο ατου της ειναι οτι δεν θα σε "ξενησει" παικτικα μια και η αισθηση της ειναι 100% Fender.

Δεν είναι για αυτο που θές αλλά αν δεν το πω θα σκάσω.

Παίρνεις την (πιθανόν ομορφότερη κατ' εμέ τελε) Thinline και τις βάζεις 2 P90 με μέγεθος hb (που υπάρχουν αρκετοί) και έχεις ένα πανέμορφο blues εργαλείο.

Superfunk είπε:
Δεν ειναι retrofit δυστυχως (οι ψευτο wide range ειναι μεγαλυτεροι απο τους κανονικους humbucker),χρειαζεται καινουργιο pickguard.
I stand corrected. Δεν το παρατήρησα. Θενξ Νίκο.

Αλλά οι 2 P90 παραμένουν σαν επόμενος μου στόχος. Είτε σε τελε είτε σε lp.

Συγγνώμη για το καβάλημα του θρεντ.

audiokostas είπε:
I stand corrected. Δεν το παρατήρησα. Θενξ Νίκο.

Αλλά οι 2 P90 παραμένουν σαν επόμενος μου στόχος. Είτε σε τελε είτε σε lp.

Συγγνώμη για το καβάλημα του θρεντ.
Σε σκαφάκι βρε!

Σορρυ για το δικαβαλο.

odis13 είπε:
Σε σκαφάκι βρε!

Σορρυ για το δικαβαλο.
Συμφωνώ. Εάν κάτσει αυτό που κοιτάω, I' ll keep you posted  ;)

jacob26 είπε:
Θελω κατα βαση σκαφος και εχω παιξει με την Sheraton, με την fender οχι ακομα.
Η γνώμη μου είναι οτι η Sheraton είναι πολύ περισσότερο σκάφος απο μια thinline :)

Το αποδίδω στη μεγαλύτερη επιφάνεια του σώματος και την περισσότερη κουφιοσύνη (:D) που διαθέτει.

Έχω δοκιμάσει τη thinline 72 σε μαγαζί και μου άρεσε πολύ. Ωραίο μπράτσο, ωραίος ήχος και ωραία μούρη. Λίγο ακριβή δεν είναι όμως; (888 στου θωμά) Πού φτιάχνεται;

skantzos είπε:
Έχω δοκιμάσει τη thinline 72 σε μαγαζί και μου άρεσε πολύ. Ωραίο μπράτσο, ωραίος ήχος και ωραία μούρη. Λίγο ακριβή δεν είναι όμως; (888 στου θωμά) Πού φτιάχνεται;
Μεξικάνα είναι όντως και είναι και καλοφτιαγμένη (και πολύ όμορφη η σκασμένη). Τα 700 που ζητάει το DV δεν είναι και πολλά...... considering. Τα ίδια και παραπάνω ζητάει και για κάτι ανεμογδαρμένες Strat.  ;)

Πάντως αν δεν σε κόφτει το fender και το thinline (δηλαδή άλλο πράγμα) προτείνω τις Squier Vintage Modified P90. Για τα λεφτά τους, απλά χαρίζονται.

Και με τις προτιμήσεις μου, το πήδηξα το thread. Σόρρυ.........

Ξέχασα.

Υπάρχει και αυτή ... http://www.dv247.com/invt/56558/ . Κατά πάσα πιθανότητα Κορέα.

Όλα τα λεφτά λουλούδια που λέει και ένας φίλος.

Αλλά όλο "Not currently in stock".

Αλλά μ' αρέσει.

ΠΟΛΥ.

Παιδια διαβασα και στο διαδικτυο για κατι κολπα για αλλαγη των ποτενσιομετρων απο 250 σε 500 για να βελτιωθει ο ηχος και για μια μοντα που κανεις στους μαγνητες.Ξερει κανεις τιποτα για αυτα?Συμφωνω , παντως το  οτι η sheraton ειναι πιο σκαφος ειναι αληθεια,αλλα η tele εχει κατι το ιδιαιτερο εμφανησιακα τουλαχιστον,γιατι δεν την εχω δοκιμασει ηχητικα ακομα.

Κοιτα οσο μικροτερη ειναι η τιμη των pot τοσο πιο μουντοι ακουγεται η κιθαρα. Για αυτο σε κιθαρες με μονους θα δεις κυριως 250αρια ποτ (για να συμαζευουν λιγο τα πριμα) ενω σε κιθαρες με διπλους συνηθιζονται 500αρια για να μην ειναι υπερβολικα μουντοι. Βεβαια αυτα γουστα ειναι και αν θες μπορεις να πειραματιστεις να δεις τι σου ταιριαζει περισσοτερο σε εσενα και την κιθαρα σου.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back