Περι αγορας Synth. (νεκταριε βοηθα)

musix

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γεια παιδια και απο μενα. Ψαχνω να βρω-αγορασω ενα digital analog συνθι.

Οι προσφατες λυσεις που εχω ειναι

Alesis ion

Roland sh201

Microkorg.

Βασικα η χρηση του προοριζεται για atmo pads - basses - leads.

Επισης η καλυτερη μου θα ηταν να εβρισκα ενα supernova II. :oops:

Υπαρχει περιπτωση να βρω supernova μεταχειρισμενο και ποσο θα ηταν μια καλη τιμη του? Ή να στραφω στις παραπανω λυσεις?

Θα πρότεινα και το Novation K-Station μαζί με τα άλλα που αναφέρεις. Πολύ καλό συνθάκι και με φοβερό ήχο για τα λεφτά του! Αφού σ' αρέσει και το Supernova, μάλλον θα σε βολέψει μια χαρά...

Από τα άλλα, για το Alesis έχω ακούσει πολλά καλά λόγια τελευταία και από κάτι demos μοιάζει καλή η περίπτωσή του, δεν το έχω δοκιμάσει όμως. Το Korg είναι είναι άκρως χαριτωμένο και επίσης με πολύ καλό ήχο, μόνο τα πλήκτρα του με χαλάνε. Για το Roland δεν ξέρω και πολλά, από το λίγο που το έχω ψάξει μου φαίνεται σαν το πιο ολοκληρωμένο από τα τρία από πλευράς δυνατοτήτων αλλά δεν μπορώ να εκφέρω κάποια συγκεκριμένη γνώμη.

Supernova μεταχειρισμένο και ειδικά στην Ελλάδα, πολύ χλωμό. Μάλλον σε Ebay πρέπει να στραφείς αλλά για τιμές δεν θα έλεγα ότι μπορείς να είσαι και πολύ αισιόδοξος δεδομένου ότι δεν έχει τρελοκυκλοφορήσει αυτό το μηχάνημα.

Good luck! :)

aleisis ion δαγκωτο για τη χρήση που θες

microkorg μέσα αμα δεν θες πλατάρες

k station μέσα αμα γουστάρεις bugs :twisted: :twisted:

sh μακριά...ενα τζούφιο πυροτέχνημα

Βασικα παιδια και μενα σαν πρωτη επιλογη ειναι το ΙΟΝ. Αυτο που με χαλαει ομως ειναι το 8 polyphony οπως και το 4 multitimbral (το ιδιο ειναι και στο k-station). To microkorg εχει 2 multi και μια γεννητρια λιγοτερη σε κα8ε ηχο.

To supernova εχει απο 20-32 polyphony και 8 multitimbral. Oπως και με το os update εχει το θρυλικο SUPERSAW osciλator (μιλαμε για τα μισα dance κομματια).

Το sh-201 βγαινει σε λιγο καιρο ειναι ποιο φτηνο απο το ΙΟΝ εχει 10 πολυ 2 τιμπραλ supersaw.

Θα σου προτεινα το Alesis Micron. Eχει περισοτερες δυνατοτητες απο το ΙΟΝ αλλα ειναι δυσκολοτερο στον προγραμματισμοο του. Σιγουρα ομως με λιγο παραπανω προσπαθεια θα καταφερεις να φτιαξεις τους δικους σου ηχους και βασικα θα γλυτωσεις γυρω στα 300 euro.

Εαν μπορεις να ξοδεψεις παραπανω χρηματα παρε το Micron και το Evolver του Dave Smith. Κανεις ενα εκπληκτικο διδυμο με ενα VA και ενα Ηybrid synth, true analog !!!! Kαι ολα αυτα με +- 1000 euro.

Εχεις δικιο φιλε το micron εχει 32 parts multitimbral (καλα πως το καταφερναν αυτο?) και programmable arpegiator. Ειναι πολυ ενδιαφερουσα λυση.

Αληθεια βρε παιδια.. ξερει κανεις τις τιμες της σειρας microKorg?

Korg microkorg 395.00 EUR (2 timbral)

Alesis Micron 389.00 EUR (32 parts timbral)

Roland sh-201 588.00 EUR (2 timbral δεν ειμαι σιγουρος)

απο τον thomann

To ion και το micro korg τα εχω χρησιμοποιησει αρκετες φορες και ειναι μια χαρα.Αν εξαιρεσεις το εκνευριστικα μικρο κλαβιε του microkorg κατα τα αλλα...Το roland δεν το εχω ακουσει ακομα.Οσον αφορα το novation εγω πηρα το x-station πριν απο δυο μηνες και το πουλησα πριν απο μια βδομαδα!!!!Η καινουργια σειρα δεν εχει καμια σχεση με τα παλια καλα supernova.H δικια μου προταση ειναι να βρεις κανενα μεταχειρισμενο korg ms2000b.Μικρο,βολικο με ενα απο τα καλυτερα vocoder και sequencer που εχουν κυκλοφορησει.Το χρησιμοποιουν απο placebo μεχρι κατι εντελως dance γερμανικα συγκροτηματα(apoptygma).Ακουγεται εξαιρετικα μεσα στη μιξη και βολευει παρα πολυ για live.Tο χρησιμοποιω εδω και 4 μηνες και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.Δεν ειναι nord ουτε virus αλλα εχουν και εντελως διαφορετικη τιμη.Ριχνε καμια ματια στο ebay αλλα και στη χρυση ευκαιρια.Προσφατα ειδα ενα στα 450 ευρω αλλα εγινε καπνος!!

Μηπως να επαιρνα ενα micron και ενα midi cotroller? Ειναι δυνατη αυτη η συνδεση ετσι ωστε να προγραμματιζω νεους ηχους χωρις να πεφτω στη μεγαλη παγιδα των κουμπιων και του μενου του micron γιατι εχω διαβασει οτι ειναι πολυ chip κατασκευης εξωτερικα.

Δεν ειναι καθολου cheap. Απλα εχει ενα rotary το οποιο προγραματιζει σχεδον ολο το synth και το συγκεκριμενο κουμπι θελει προσοχη. Παντως εχει πολυ εξυπνο σχεδιασμο προγραμματισμου του synth πχ καθε πληκτρο του κλαβιε αντιστοιχει και σε μια ομαδα λειτουργειων ή ηχων. Δηλαδη πατοντας ενα πληκτρο ενω προγραματιζεις σε παει πχ στην ομαδα lfo κτλ.

Σε οσα φορουμ εχω διαβασει για προβλημα του micron μαλλον θα ειναι οτι τους εχει σπασει το συγκεκριμενο κουμπι και ετσι. χεχεχεχε.

Κατι αλλο. Το micron εχει 32 multitimbral δηλαδη = 32 * διαφορετικους ηχους σε sequencer (32*8 πολυφωνιά + φιλτρα?) ισχυει αυτο? Γιατι αν ισχυει κατι τετοιο τοτε ολο τα bass, leads, pads, effects τοτε μπορω να τα παιρνω απο αυτο χωρις καν να χρησιμοποιω vsti στο mixing. Ισχυει κατι τετοιο?

Sound Engine

_Eight voices of industry-leading analog-modeled sound

_Three oscillators per voice, with continuously variable wave shapes, sync and FM

_Two multimode filters per voice, with 20 classic and unique filter types

_Three envelopes, two LFOs, and sample and hold per voice

_Twelve-route modulation matrix, with 114 sources and 78 destinations

_One insert drive effect per voice

_Two master effects processors, with reverb and delay

_Full-featured 40-band vocoder

Sequencing

_Programmable pattern sequencer and arpeggiator

_Programmable drum rhythm sequencer

_Realtime or step recording, with controller motion

_Live realtime phrase capture -- one-button record and loop

Setups

_32-part multitimbral -- up to 32 programs per setup

_Up to 26 simultaneous patterns or drum rhythms per setup

_Quick splitting and layering

Presets

_Over 500 preset programs, with space for 400 more

_Over 200 preset pattern sequences and 250 preset drum rhythms, with space for hundreds more

_Fully compatible with Ion programs

Audio Input

_Input Connectors: 2 Balanced 1/4” TRS jacks

_Maximum Input Level: +5.2dBu (1.41VRMS) = -0dBFS

_Input Impedance: 10kohms

Audio Output

_Output Connectors: 2 Impedance-Balanced 1/4” TRS jacks, 1/4” TRS Headphone Jack

_Maximum Output Level: +18dBu (6.17 VRMS) = -0dBFS

_Output Impedance: 1kohms

Physical

_Keyboard: 37 keys (velocity, release velocity sensitive)

_Real-Time Controllers: 3 360-degree endless parameter knobs, 2 assignable modulation sliders, assignable backlit pitch wheel

_Pedal Jacks: Assignable exp pedal jack, sustain pedal jack

_Input/Output: 24-bit stereo analog outputs and inputs

_MIDI Connections: MIDI In, MIDI Out, MIDI Thru

_Dimensions (WxHxD): 22.2” x 2.75” x 8.0” / 563.88 x 69.85 x 203.20mm

Μπορει να ειναι 32 multitimbral αλλα ειναι και 8 voices πολυφωνια αρα σιγουρα υπαρχουν περιορισμοι. Εαν ηταν 32 νοτες πολυφωνια θα ηταν απιστευτο τι θα μπορουσε να κανει αλλα θα ηταν και τα χρηματα περισοτερα. Οχι οτι τωρα κανει λιγα ...

Πλάκα πλάκα, και χωρίς να είναι VA αλλά με άπειρες δυνατότητες για όσους έχουν όρεξη να το ψάξουν είναι το Yamaha EX5. Φοβερό synth, εξαιρετικό κλαβιέ, επεκτάσιμο μέχρι αηδίας, καλό controller και για καταπληκτικά μπάσα με την προσθήκη των καρτών AN και DX.

To ξέρω ότι πολλοί 8α ξενίσουν που το προτείνω, αλλά όσοι το έχουν ακούσει καταλαβαίνουν οτι μπορεί να ακουστεί πιο analog απο τα περισσοτερα VA, τα pads του είναι δε εξαιρετικά...

Πλάκα πλάκα' date=' και χωρίς να είναι VA αλλά με άπειρες δυνατότητες για όσους έχουν όρεξη να το ψάξουν είναι το Yamaha EX5. Φοβερό synth, εξαιρετικό κλαβιέ, επεκτάσιμο μέχρι αηδίας, καλό controller και για καταπληκτικά μπάσα με την προσθήκη των καρτών AN και DX.
To ξέρω ότι πολλοί 8α ξενίσουν που το προτείνω, αλλά όσοι το έχουν ακούσει καταλαβαίνουν οτι μπορεί να ακουστεί πιο analog απο τα περισσοτερα VA, τα pads του είναι δε εξαιρετικά...[/quote']

Σωστός ο sandman, το EX5 είναι απίστευτο μηχάνημα και μάλιστα μπορεί να παράγει κανείς σχεδόν κάθε ήχο που μπορεί να σκεφτεί, από πειστικούς φυσικούς ήχους μέχρι ανώμαλα προϊόντα εκτενούς editing.

Το πρόβλημα βέβαια είναι που θα το βρεις πλέον το μηχανηματάκι και πόσο θα το κεράσεις...

EDIT: Μόλις είδα στις αγγελίες του Noiz ότι πουλιέται ένα Supernova rack. Μήπως είναι η αφορμή να τελειώσει η αναζήτηση και όλοι να ευχηθούμε καλορίζικο; :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα