Στο μάτι, στην εκτύπωση 4 (και 5 και 6 και 7...λεφτά να έχεις...)BigAlejandro είπε:σορυ που βγαινω οφτοπικ, αλλα τα παλια τα χρονια μας μαθαιναν πως τα βασικα χρωματα ειναι τρια!![]()
Εδώ θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Το να έχεις τέλειο αυτί από χάρισμα σημαίνει ότι έχεις ένα ανεκτίμητο όπλο, ως μουσικός. Οι μη έχοντες το χάρισμα θα χρειαστούν χρόνια ear training και πιθανότατα να μη φτάσουν ποτέ το επίπεδό σου.Και προτιμώ άπειρες φορές τη σύνθεση από οποιοδήποτε perfect pitch που στο φινάλε περισσότερο ποζεριλίκι είναι παρά ουσία...
Εκτός από το ότι συμφωνώ με το Νικολα να σου πω απλά ότι οι περισσότεροι Perfect pitchers εκνευρίζονται και δυσκολεύονται να συντονιστούν με τους λοιπούς κοινούς θνητούς και το απόλυτο όπλο τους οδηγεί στην απόλυτη μουσική μοναξιά...Jazzjoker είπε:Εδώ θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Το να έχεις τέλειο αυτί από χάρισμα σημαίνει ότι έχεις ένα ανεκτίμητο όπλο, ως μουσικός. Οι μη έχοντες το χάρισμα θα χρειαστούν χρόνια ear training και πιθανότατα να μη φτάσουν ποτέ το επίπεδό σου.
Τέλειο αυτί σημαίνει στην πράξη, έχω ευκολία στη μεταφορά μουσικών ιδεών από τον εγκέφαλο στο εκάστοτε όργανο, με την ίδια ευκολία που η σκέψη μου μετατρέπεται σε ομιλία. Γίνεται μια αυτόματη διαδικασία εν ολίγοις.
Ακριβώς. Το relative pitch είναι αυτό που εννοούμε οι περισσότεροι όταν λέμε "αυτός έχει μουσικό αυτί". Αυτό σίγουρα μαθαίνεται, δεν είναι "ή το'χεις ή δεν το'χεις", και μπορεί να αναπτυχθεί σαν ικανότητα σε εντυπωσιακά επίπεδα. Θεωρώ ότι για κάθε μουσικό είναι βασική ικανότητα, ειδικά όσο μπαίνει - έστω και λίγο - σε περιοχές "αυτοσχεδιασμού" (με και χωρίς εισαγωγικά)The Genius Loci είπε:Παιδιά να διακόψω την ενδιαφέρουσα συζήτησή σας, για να επισημάνω ότι (σε πολλά posts παραπάνω τουλάχιστον) έχει μπερδευτεί το perfect με το relavive pitch.
Υπάρχουν θεωρίες που λένε ότι σχεδόν όλα τα παιδιά γεννιούνται με perfect pitch αλλά το χάνουν στο δρόμο. Για να γίνεις άψογος μουσικός φτάνει και περισσεύει το relative pitch πάντως.
Ναι, κριμα...SImon2000 είπε:Τα σχολια στο utube τα διαβασε κανεις? Το παιδακι εχει λευκαιμια και δεν τα παει και πολυ καλα...
Κριμα..πολυ κριμα..
Αυτο δεν το ξερω.μερικες φορες καποια τετοια φαινομενα ειναι και αποτελεσματα καποια αρρωστιας..
Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Αν είναι μουσικοί, μάλλον έχουν εξασκηθεί να έχουν και σχετικό αυτί. Αλλά έχοντας perfect pitch (τουλάχιστον ο μοναδικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου που είχε), ακούς κάθε νότα ξεχωριστά οπότε και να μην αντιλαμβάνεσαι την αλλαγή της "φασολάδας" ακούς τις νότες των ακκόρντων.Η απορια που εχω εγω σχετικα με τους ανθρωπους με perfect pitch ειναι η εξης:Αυτοι εχουν ΚΑΙ σχετικο αυτι?
+10The Genius Loci είπε:Παιδιά να διακόψω την ενδιαφέρουσα συζήτησή σας, για να επισημάνω ότι (σε πολλά posts παραπάνω τουλάχιστον) έχει μπερδευτεί το perfect με το relavive pitch.
Υπάρχουν θεωρίες που λένε ότι σχεδόν όλα τα παιδιά γεννιούνται με perfect pitch αλλά το χάνουν στο δρόμο. Για να γίνεις άψογος μουσικός φτάνει και περισσεύει το relative pitch πάντως.