- Πόντοι
- 16
To sound reinforcement ηταν ενα (2 στην ουσια' date=' για τους παρατηριτικους) line array. Η αρχη του line array, και μαλιστα τετοιας ποιοτητας, οριζει πληρη καλυπτικοτητα, αν ρυθμιστει καλα και ομαλη κατανομη του ηχου σε σχεση με την αποσταση.... Εξηγειται κι αλλο αυτο...Η αλήθεια είναι πως στις κερκίδες ήταν λίγο χαμηλά οι στάθμες ειδικά στην αρχή. Αυτή την πληροφορία έχω κι εγώ από φίλους που ήταν εκεί...και το διαπίστωσα και μόνος μου όταν ανέβηκα επάνω (αποκαμωμένος πλέον...)στο I Believe In Miracles (15' πριν το τέλος).
Σε όλο όμως το live βρισκόμουνα περίπου 5-6 μέτρα πίσω από την 1η σειρά και λίγο αριστερά από τον Vedder...σε εκείνο το σημείο ήταν μια χαρά και όσο δυνατά έπρεπε...
Αν εχεις φιλο που ακολουθησε τους Pearl Jam φετος σε 3 ευρωπαικες εμφανισεις, εκτος απο την Αθηνα, (Γαλλια, Τσεχια, Κροατια) μπορεις να μαθεις που ηταν ο χειροτερος χωρος και η χειροτερη ακουστικη....Και ο χειροτερος εξαερισμος.....Κι επειδή η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και τα κλειστά γήπεδα δεν είναι οι πλέον κατάλληλοι χώροι για συναυλίες, αλλά επειδή νομίζω πως το sound crew των Pearl Jam έκανε ήχο σε καμιά 15αριά γήπεδα μόνο σε αυτή την τουρνέ (δείτε που έπαιξαν σε Τσεχία, Κροατία, Ισπανία, κλπ.), καταλήγω πως η ένταση είναι συνειδητή επιλογή για τρεις κυρίως λόγους.....
Δεν μειωνεται ετσι δυστυχως.2.) Ψάχνουν να μειώσουν και τις αντηχήσεις των γηπέδων για να βγαίνει το δυνατόν καθαρότερη η μίξη θυσιάζοντας κάποια (πορωτικά πάντως...) dB.
Ουτε λογος!!!Η συναυλία πάντως ήταν καταπληκτική...άξιζε και με το παραπάνω τα χρήματά της και έπειτα από τόσα χρόνια αναμονή η μπάντα μας δικαίωσε απόλυτα μένοντας 2 ώρες και 40 λεπτά στη σκηνή. Από τις λίγες φορές που λέω πως και με ακριβότερο ακόμη εισητήριο θα είχα φύγει ικανοποιημένος...άλλωστε χαλάλι τα όποια λεφτά...δεν πιστεύω να τους ξαναδούμε στην Ελλάδα ακόμη κι αν περιοδεύσουν στην Ευρώπη
Παντως οι αμερικανοι/ευρωπαιοι ΕΜΠΕΙΡΟΙ ηχοληπτες μπορουν να βγαλουν τελειο ηχο σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μερος του κοσμου' date='θυμηθειτε τη συναυλια των U2...σε πολυ πιο ακαταλληλο μερος...
Δεν ημουν βεβαια στη συναυλια οποτε δεν μπορω να εκφερω γνωμη μου φαινεται ομως σχεδον απιθανο να ηταν χαλια ο ηχος.[/quote']
Ως προς το πρωτο συμφωνουμε ΑΠΟΛΥΤΑ! Ως προς το δευτερο, ηταν... ΑΛΛΑ οι αμερικανοι/ευρωπαιοι ΕΜΠΕΙΡΟΙ ηχοληπτες μπορουν να βγαλουν πολυ καλυτερο ηχο απο αυτο που ακουσαμε στα πρωτα 2 κομματια σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μερος του κοσμου, ακομα και σε τοσο χαλια και ακαταλληλα γηπεδα μπασκετ! Και αυτος που ακουσαμε το Σαββατο το καταφερε!