Pat Metheny Licks

fusiongtr

Φάσιον ο Παλαιοχορδίτης
Πόντοι
4,208
Γενικά δεν είμαι fan των licks.

Όμως εδώ έπεσα πάνω σ' ένα παλικάρι, που δείχνει κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα, εξηγώντας ταυτόχρονα (με ένα πραγματικά λιτό, αλλά επαρκέστατο και ουσιαστικό τρόπο) την λογική πίσω από αυτά.

Ώρα για μελέτη (παρ' όλη την ζέστη).

Part 1

Πολυ με αρεσαν θα τα μελετησω. Ισως πρεπει να αρχισω να ψαχνω λιγο και την τζαζ πλευρα της ζωης! Τετοιου ειδους λικς δεν εχω κοιταξει ποτες και ακουγονται υπεροχα. :D

Ευχαριστω που τα μοιραστηκες!

Τα lick είναι πολύ ωραία και ο παίχτης πολύ επεξηγηματικός.

Ευχαριστούμε πολύ fusiongtr!!!  :)

Και ειναι και σε σειρα αυξανομενης ομορφιας  :D

Thnks fusion

Τι λες τωρα!!!

Πες μου αδελφε, θυμασαι ενα γαλλικο βιβλιο με transcriptions...True Notes Vol.1 &2..

...ειχα το 1, μου χες δωσει το 2. Ειχε, μεταξυ αλλων, και δυο κομματια του Metheny, ενα

απο οποια και το κομματι που περιεχει το lick 3 απο τα παραπανω...μαλιστα το ειχε γραμμενο

ως...13ηχο!!!...ακομα προσπαθω να το μετρησω!

pipityri είπε:
Τι λες τωρα!!!

Πες μου αδελφε, θυμασαι ενα γαλλικο βιβλιο με transcriptions...True Notes Vol.1 &2..

...ειχα το 1, μου χες δωσει το 2. Ειχε, μεταξυ αλλων, και δυο κομματια του Metheny, ενα

απο οποια και το κομματι που περιεχει το lick 3 απο τα παραπανω...μαλιστα το ειχε γραμμενο

ως...13ηχο!!!...ακομα προσπαθω να το μετρησω!
Τα κλάμματα επιτρέπονται?

Ναι, θυμάμαι, απλά δεν πίστευα ότι το είχες ακόμα. :-*

Πας καλα?...το κοιταζα σημερα το μεσημερι!...με αφορμη το post σου.

Απλά ευχαριστώ ρε φίλε.

Ελπίζω να μου φτάνουν οι μπύρες! :D

Δηλαδη υπαρχει και το vol 1?

Και μηπως εχει κανενα του  Scofield ;) ;D :o

Το Vol.1 εχει old school παιχτες, Django, Tal Farlow,Joe Pass κλπ...το Vol.2 εχει απο

Mclaughlin και δωθε. Και ολες οι εξηγησεις στα...Γαλλικα. Gamme pentatonique και

αλλα τετοια!  :)

Ρε fusiongtr, θυμασαι το αλλο το απιστευτο....εκεινο το LP του Coryell, το Dragon Gate,

που ειχε μεσα μπουκλετακι με transcriptions και μπλα μπλα απο τον ιδιο?! Δεν τα φτιαχουν

πια οπως παλια, αυτο εχω να πω!  :)

nasokosm είπε:
Δηλαδη υπαρχει και το vol 1?

Και μηπως εχει κανενα του  Scofield ;) ;D :o
...και ναι, στο vol.2 εχει και Sco. :)

Ώραίος ο τύπος και τα licks τι να λέμε για τον Metheny, αλλά προσωπικά δε σύμφωνω με το "μάθε το lick αυτούσιο και παίξτο πάνω από G- ή από min/maj7", κάτι δε μου αρέσει σε αυτή τη λογική.

Θα προτιμούσα να αναλύσω το lick πάνω στη μετάβαση των συγχορδιών ώστε να πιάσω ότι μπορώ (1/1000) από τη λογική του Metheny και να το κάνω κτήμα μου, ακόμη και αν δεν το παίξω ποτέ έτσι.

Από την άλλη από το λίγο που ασχολήθηκα με jazz αυτοσχεδιασμό, απ'οτι κατάλαβα πολλοί jazz παίχτες έχουν μια "παλέττα" με licks ανάλογα την τονικότητα, τα modes ή την κίνηση της αρμονίας τα οποία σαν εργαλεία συμπληρώνουν τα σόλο τους, αλλά κατά πόσον αυτό θεωρείται αυτοσχεδιασμός αν το έχεις πάρει αυτούσιο από κάποιον άλλο?

pipityri είπε:
...και ναι, στο vol.2 εχει και Sco. :)
Δεν ποστάρεις τιποτα να χαρούμε λιγο  :D

Trending...

Νέα θέματα

Back