- Πόντοι
- 48
...κι επειδή μας έχεις στο σκοτάδι, πότε να περιμένουμε το thread του project? 8) :-*gangster είπε:Eπειδή εδώ και λίγο καιρό τέλειωσα ένα strat project
...κι επειδή μας έχεις στο σκοτάδι, πότε να περιμένουμε το thread του project? 8) :-*gangster είπε:Eπειδή εδώ και λίγο καιρό τέλειωσα ένα strat project
ΦΥΣΙΚΑ και ισχυει,απλα εσενα σου εκατσε στην τυχη.. ;DΤο 1 και 2 (και λίγο το 3) δεν ισχύουν αν κάνετε την ΠΟΛΗ ΕΞΥΠΝΗ κίνηση να παραγγείλετε σώμα-μπράτσο-pickguard απ τον ίδιο κατασκευαστή.
Άμα έχεις άποψη ξέρεις τι να ψάξεις....IraklisZS είπε:τρέμε, studio 54, είμαι και βολιώτης ;D ;D ;D
πέρα απο την πλάκα, μήπως γίνομαι υστερικός? Αν διαλέξω απλά ένα μανίκι στην τύχη, το πιο διαδεδομένο, πόσο έξω κινδυνεύω να πέσω?
είναι που αμα έχεις τις επιλογές κάθεσαι και το ψιρίζεις ;D
Έχω να κάνω ένα stencil ακόμα πάνω της, να ξεσκαρτάρω φωτογραφικό υλικό και μετά... ;DEarendil είπε:...κι επειδή μας έχεις στο σκοτάδι, πότε να περιμένουμε το thread του project? 8) :-*
ΔΕΝ μου κατσε, γι αυτό προειδοποιώ τους ναυτιλομένους. ;D (ήθελε αρκετή κοπτοραπτική)ΦΥΣΙΚΑ και ισχυει,απλα εσενα σου εκατσε στην τυχη.. ;D
Έτσι είναι τα fenderoειδή... ;DSuperfunk είπε:παντα θελει.....
Θα φταινε οι μαγνητες και τα σιδερα,τα ξυλα ειναι σαν τις γατες...Superfunk είπε:Αν και η στρατ & η τελε ειναι απλες σχεδιασεις καμμια δεν ακουγεται ακριβως ιδια με την αλλη![]()
πηρα ενα και δεν με ταλαιπωρησε ιδιαιτερα! Τωρα το εχω δωσει για set up κτλ. Απο βδομαδα θα εχω πιο συγκεκριμενη αποψη! παντως τα συνιστω τουλαχιστον για παιχνιδι και εκτονωση! βεβαια δεν εμεινα στα συγκεκριμενα εξαρτηματα. αλλαξα γεφυρα και φυτεψα τις χορδες στο σωμα! στη φωτογραφια ειναι με τις αρχικες τρυπες!iliasbass είπε:ασχετο (αλλα οχι και τοσο off topic...) ειναι ευκολο ενα τετοιο
http://www.thomann.de/gr/tenayo_sg_style_kit.htm
η ενα τετοιο
http://www.thomann.de/gr/hosco_tstyle_kit.htm
επιχειρημα?
Είναι πανεύκολο, αλλά είναι μόνο για να μάθεις πως βάφεται ένα σώμα (τα υλικά -σε προειδοποιώ- θα σου πάνε κανένα 70...), και πώς χρησιμοποιείς το κολλητήρι. Όλα τα ηλεκτρικά είναι για πέταμα (και δεν συμφέρει να δώσεις λεφτά για να πάρεις άλλα).iliasbass είπε:ασχετο (αλλα οχι και τοσο off topic...) ειναι ευκολο ενα τετοιο
http://www.thomann.de/gr/tenayo_sg_style_kit.htm
η ενα τετοιο
http://www.thomann.de/gr/hosco_tstyle_kit.htm
επιχειρημα?
Συμφωνώ...θα πληρώσεις (στην καλύτερη των περιπτώσεων), γύρω στα 250 ευρώ για την...ικανοποιηση της δημιουργιας.!!!iliasbass είπε:η ικανοποιηση της δημιουργιας...
βιτσιο να το πω? περιεργια? whatever!!!
Άνθρωπος που ξέρει και θαυμάζει την Tipo 33 είναι φίλος μου. Τέλος. 8)iliasbass είπε:χεχεχε παντως θα παει πιο φτηνα και λιγοτερο χρονο απο κατι τετοιο....
http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?products_id=1585
αλλο ενα χομπυ μου που παραμενει αποθυμενο...
και θα εχω και μια κιθαρα ακομα ;D![]()
Τα βρίσκω υπερβολικά όλα αυτά σε σημείο αφορισμούThe Genius Loci είπε:Συμφωνώ τόσο πολύ με τον Μαραθώνιο που... τρομάζω. 8)
Μερικές ίσως αιρετικές, αλλά σίγουρα όχι αφοριστικές σκέψεις:
1) Όπως έχω ξαναπεί, υπάρχουν αρκετοί στο φόρουμ που πιστεύουν ακράδαντα ότι μπορούν να φτιάξουν από "κομμάτια" μια καλύτερη κιθάρα απ'ότι οι κ.κ. Tom Anderson, John Suhr, Jim Tyler.
Well, guess again... :
Ο βασικός λόγος που δεν μπορούν και δεν θα μπορέσουν ούτε σε 800 χρόνια, παρά μόνο ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΩΛΟΦΑΡΔΙΑΣ, είναι απλός: πέραν του ότι οι παραπάνω κύριοι έχουν ξεχάσει περισσότερα για την κατασκευή κιθάρας απ'όσα όλοι εμείς θα μάθουμε σε μια ζωή ;D, διαθέτουν και μια (μικρή ή μεγάλη) γραμμή παραγωγής.
Αυτό σημαίνει ότι, ο Tyler, για παράδειγμα, μπορεί να πάρει ένα σώμα και ένα μπράτσο, να τα ταιριάξει και αν, για οποιοδήποτε λόγο, δεν του αρέσει το αποτέλεσμα, να προχωρήσει σε έναν δεύτερο, τρίτο, τέταρτο συνδιασμό.
Το αυτό για γέφυρες, μαγνήτες, ηλεκτρικά, κλπ κλπ. Κάτι τέτοιο είναι πολυτέλεια για τον DIY συναρμολογητή. Ή θα τον οδηγήσει σε μια αέναη σειρά μετατροπων και "βελτιώσεων", με την κιθάρα να είναι μονίμως σε κατάσταση "συνεργείου".
2) Για να φτάσεις να αποφασίσεις ότι "θέλω μια κιθάρα έτσι κι έτσι", κατά την πολύ ταπεινή μου γνώμη, πρέπει να έχεις παίξει με μερικές δεκάδες διαφορετικές και να είχες κατά καιρούς στην κατοχή σου (για ΑΡΚΕΤΟ καιρό) τουλάχιστον 10.
Καταλαβαίνω την κάψα του 18χρονου (και όχι μόνο... ;D) πιτσιρικά να αποκτήσει το δικό του... signature μοντέλο, αλλά εν τοιαύτη περιπτώσει γιατί δεν ζητάει από τον μπαμπά του να του αγοράσει και μια signature Ferrari, μόλις πήρε το δίπλωμα.![]()
3) Γενικότερα ΔΕΝ συνιστώ την κατασκευή partcaster, αν κάποιος δεν ξέρει, επί της ουσίας, τι θέλει και, σε κάθε περίπτωση, θα πρότεινα τη δουλειά να την αναλάβει καλός τεχνικός. Τα επιπλέον 200-250 ευρώ (το μέγιστο) μπορούν να εξασφαλίσουν ότι θα αποκτήσει κάποιος κιθάρα και όχι μια συλλογή από εξαρτήματα.
4) Σήμερα, με την πληθώρα των ποιοτικών κιθαρών σε κάθε κατηγορία τιμής, η πιο έξυπνη λύση είναι πιστεύω η αγορά κάποιας που να είναι στο 70%+ των προδιαγραφών μας, και η μετέπειτα "βελτίωσή" της στα σημεία.