Parallel,Hum canceling,out of phase???

bluesbreaker

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια σας!!!βρίσκομαι στην αρχή της υλοποίησης του νέου μου Strat project και θα ήθελα αν μπορείτε να με διαφωτίσετε σχετικά με τις παραπάνω συνδεσμολογίες μαγνητών...δηλαδή μπορώ μεσαίο που δεν είναι hum canceling να του αλλάξω πολικότητα ώστε να γίνει??πως μπορεί ένας μαγνήτης να βγεί out of phase??ποια η διαφορά στον ήχο στις θέσεις 2 και 4 σε κάθε περίπτωση??

Ευχαριστώ ;)!

δηλαδή μπορώ μεσαίο που δεν είναι hum canceling να του αλλάξω πολικότητα ώστε να γίνει??
ΟΧΙ.

δηλαδή μπορώ μεσαίο που δεν είναι hum canceling να του αλλάξω πολικότητα ώστε να γίνει??
Με το καταλληλο inverter switch.

ποια η διαφορά στον ήχο στις θέσεις 2 και 4 σε κάθε περίπτωση??
Ο ηχος που θα βγει θα ειναι παντελως ΑΧΡΗΣΤΟΣ (ποιο αχρηστος και απο τον ...ηδη αχρηστο ηχο που εχουν οι στρατ στην 2 & 4 θεση... ;D ;D ;D).

;)

Σε υπερευχαριστώ SF :)!!!όταν εννοείς άχρηστος??δηλαδή χωρίς hum cancelling πως βγαίνει στις 2 και 4(λίγο άκυρη η ερώτηση,αλλά δυστυχώς δεν έχω παίξει με strat που να μην είναι hum canceling στις 2,4 :-[)!το inverter που μπορεί να το βρεί κάποιος??

εχεις μπερδεψει το phase με την πολικοτητα,ειναι δυο εντελως διαφορετικα πραγματα ;)

http://www.digitalprosound.com/Htm/TechStuff/2000/Nov/SquareOne2.htm

για να ειναι δυο μαγνητες hum canceling μεταξυ τους πρεπει να εχουν ανεστραμενη  ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ δεν παιζει ρολο αν ειναι in ή out of phase.

η ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ενος μαγνητη δυστυχως "αποκταται" απο την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ του και δεν μπορει να αλλαξει (αλλαζει αλλα ειναι τρελλη μανουρα ειδικα σε μαγνητες στρατ,καπως πιο ευκολο σε humbucking μαγνητες και σε Ρ90)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ρε παπουφανκ η 2-4 ειναι φανκοθέσεις νομίζω.Τι λες και με τρελαινεις ναπουμι.Εκει ειναι ολο το στρατοφάνκ.Κανω λάθος?Εγω εκει ακουγα ποιοτητες και σε φανκοκιθαρους εκει ακουγα ριφάκια.Με ατομα που παιζουν στρατοφάνκ εκει παιζουν.Ολοι μουφα ήταν?Μου χαλάς την θεια εικονα αυτη τη στιγμή?

trigga είπε:
ρε παπουφανκ η 2-4 ειναι φανκοθέσεις νομίζω.Τι λες και με τρελαινεις ναπουμι.Εκει ειναι ολο το στρατοφάνκ.Κανω λάθος?Εγω εκει ακουγα ποιοτητες και σε φανκοκιθαρους εκει ακουγα ριφάκια.Με ατομα που παιζουν στρατοφάνκ εκει παιζουν.Ολοι μουφα ήταν?Μου χαλάς την θεια εικονα αυτη τη στιγμή?
Κι εγώ την ίδια απορία έχω!!!έχω καταλάβει τη διαφορά πολικότητας και φάσης,το θέμα είναι όταν ο μεσσαίος δεν έχει αντίστροφη πολικότητα τι γίνεται στις θέσεις 2 και 4(αυτό που ξέρω είναι ότι παραμένει το ΒΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ-αλλά ευτυχώς έχω το hum debugger  ;D)

μειωνεται το βζζζζου απο την στρατοbehringer που ειχα.Στους μονους γινοταν πανικος και στις 2-4 που και καλα γινεται διπλος δεν μενει σχεδον τπτ.Τωρα με τα πειραγματα που λες δεν σκαμπαζω.Εμπειρικα ομως αυτο καταλαβαινω.

όταν ο μεσσαίος δεν έχει αντίστροφη πολικότητα τι γίνεται στις θέσεις 2 και 4
γινεται αυτο που γινονταν σε ολες τις στρατοκαστερ μεχρι το 1990. ;) (και σε ολες τις vintage RI) δηλ.εχεις και σε αυτες τις θεσεις τον κλασσικο μονοπηνιακο θορυβο (που "πειραζει" τους ψειρες αλλα δεν πειραζει τον Jeff Beck,τον Clapton,τον Hendrix,τον SRV & τον Gilmour :))

Εγω εκει ακουγα ποιοτητες και σε φανκοκιθαρους εκει ακουγα ριφάκια.Με ατομα που παιζουν στρατοφάνκ εκει παιζουν.Ολοι μουφα ήταν?Μου χαλάς την θεια εικονα αυτη τη στιγμή?
ναι ρε ΠΛΑΚΑ κανω...κυριως στην χρηση των θεσεων αυτων απο το....ελληνικο "ροκ" του 80 (σε συνδιασμο με chorus & τραντζιστορ ενισχυτες) αναφερομαι.. ;D ;D

γινεται αυτο που γινονταν σε ολες τις στρατοκαστερ μεχρι το 1990. ;) (και σε ολες τις vintage RI) δηλ.εχεις και σε αυτες τις θεσεις τον κλασσικο μονοπηνιακο θορυβο (που "πειραζει" τους ψειρες) ;)

Το θέμα είναι ότι έχεις και διαφορά στον ήχο??δηλαδή η 2 ακούγεται όπως η 1 και η 4 όπως η 5,γιατί σε hum canceling στα δικά μου αυτιά ο ήχος γίνεται πιο μουντός και μειώνεται η ένταση!

Οι αρχαίες στρατ με τους μη-"ανάποδους" μεσαίους μαγνήτες στις θέσεις 2&4 είχαν το βζζζζ τους. Βέβαια, κάποιες άγριες και απολίτιστες φυλές των ξυλοκουρδισμένων υποστηρίζουν πως αυτές οι στρατ έχουν πιό καλό ήχο, αλλά μάλλον φταίει το ότι έχουν εθιστεί στο βζζζζζζ και δεν μπορούν χωρίς αυτό.

Στις θέσεις 2&4 2 από τους μαγνήτες μπαίνουν παράλληλα, αυτό πρακτικά σημαίνει λιγότερο output και πιό "glassy" ήχο, με λιγότερα μεσαία. Αν ο μεσαίος είναι "ανάποδος" τότε αυτές οι θέσεις δεν έχουν βζζζζζζ, αν δεν είναι τότε έχουν βζζζζζ.

Για να μετατρέψεις ένα κανονικό μαγνήτη σε ανάποδο πρέπει να αλλάξεις την φορά του μαγνητικού πεδίου (να κάνεις τούμπα τους μαγνήτες δηλαδή) ΚΑΙ να αλλάξεις την φορά του τυλίγματος. Άν κάνεις μόνο το ένα από τα δυο τότε έχεις τον ψόφιο out-of-phase ήχο.

Το θέμα είναι ότι έχεις και διαφορά στον ήχο??δηλαδή η 2 ακούγεται όπως η 1 και η 4 όπως η 5,γιατί σε hum canceling στα δικά μου αυτιά ο ήχος γίνεται πιο μουντός και μειώνεται η ένταση!
ΟΧΙ δεν εχει διαφορα και φυσικα και ΠΕΦΤΕΙ η ενταση μια και ΠΑΝΤΟΤΕ δυο μαγνητες συνδεδεμενοι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ακουγονται ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ απο οτι καθε ενας απο αυτους τους μαγνητες μονος του,αν θες μεγαλυτερη εξοδο θα πρεπει να τους συνδεσεις σε ΣΕΙΡΑ (οποτε θα ακουγονται ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ απο οτι καθε ενας απο αυτους τους μαγνητες μονος του)  ομως τοτε θα χαθει ο "κλασσικος" ηχος της στρατ σου στις θεσεις 2,4. (για να καταλαβεις πως ακουγονται σε σειρα βρες μια καινουργια American Deluxe η οποια εχει switch που αλλαζει τη συνδεση απο παραλληλη σε σειριακη στις θεσεις αυτες)

Superfunk είπε:
ΟΧΙ δεν εχει διαφορα και φυσικα και ΠΕΦΤΕΙ η ενταση μια και ΠΑΝΤΟΤΕ δυο μαγνητες συνδεδεμενοι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ακουγονται ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ απο οτι καθε ενας απο αυτους τους μαγνητες μονος του,αν θες μεγαλυτερη εξοδο θα πρεπει να τους συνδεσεις σε ΣΕΙΡΑ (οποτε θα ακουγονται ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ απο οτι καθε ενας απο αυτους τους μαγνητες μονος του) 
Τώρα μπερδεύτικα ???!πως γίνεται 2 μαγνήτες συνδεδεμένοι παράλληλα να έχουν το ίδιο ηχόχρωμα σε σχέση με όταν δουλεύουν μόνοι τους και να διαφέρουν μόνο στην ένταση της εξόδου??όταν λέμε σε "σειρα" πως ακριβώς γίνεται αυτό?

Edit:τώρα είδα το edit σου :P!!!

δεν με καταλαβες φαινεται, ενοουσα οτι δυο μαγνητες με την ιδια πολικοτητα ακουγονται ακριβως το ιδιο με δυο μαγνητες με αναποδη πολικοτητα (και αρα hum cancelling) στις θεσεις 2,4 ,με αλλα λογια το αν ειναι hum cancelling ή οχι μεταξυ τους ΔΕΝ παιζει ρολο στον ηχο (στη ΧΡΙΑ του ηχου).

όταν λέμε σε "σειρα" πως ακριβώς γίνεται αυτό?

http://www.guitarnuts.com/wiring/stratlovers.php

Superfunk είπε:
δεν με καταλαβες φαινεται, ενοουσα οτι δυο μαγνητες με την ιδια πολικοτητα ακουγονται ακριβως το ιδιο με δυο μαγνητες με αναποδη πολικοτητα (και αρα hum cancelling) στις θεσεις 2,4 ,με αλλα λογια το αν ειναι hum cancelling ή οχι μεταξυ τους ΔΕΝ παιζει ρολο στον ηχο (στη ΧΡΙΑ του ηχου).

http://www.guitarnuts.com/wiring/stratlovers.php
Gotcha!!!αρα αφού έχω το hum debugger δε με πολυνοιάζει ο θόρυβος έτσι και αλλιώς....σε ευχαριστώ πολύ(θα μελετήσω το λινκ λίγο αργότερα) :)!

Superfunk είπε:
Ο ηχος που θα βγει θα ειναι παντελως ΑΧΡΗΣΤΟΣ (ποιο αχρηστος και απο τον ...ηδη αχρηστο ηχο που εχουν οι στρατ στην 2 & 4 θεση... ;D ;D ;D).
Μήπως υπερβάλεις λίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιγο?

Superfunk είπε:
ΟΧΙ δεν εχει διαφορα και φυσικα και ΠΕΦΤΕΙ η ενταση μια και ΠΑΝΤΟΤΕ δυο μαγνητες συνδεδεμενοι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ακουγονται ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ απο οτι καθε ενας απο αυτους τους μαγνητες μονος του,αν θες μεγαλυτερη εξοδο θα πρεπει να τους συνδεσεις σε ΣΕΙΡΑ (οποτε θα ακουγονται ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ απο οτι καθε ενας απο αυτους τους μαγνητες μονος του)  ομως τοτε θα χαθει ο "κλασσικος" ηχος της στρατ σου στις θεσεις 2,4. (για να καταλαβεις πως ακουγονται σε σειρα βρες μια καινουργια American Deluxe η οποια εχει switch που αλλαζει τη συνδεση απο παραλληλη σε σειριακη στις θεσεις αυτες)
exo mia american deluxe strat kai den zero an exei sxesei afo me tous scn magnites pou exei, alla molis patiso to switch o hxos men akougete ligo dinatotera alla apokta ongo kai ginete pio glikos gt exei perisotera basa kai ligotera prima "san diplos"

sorry gia ta greeklish

Δεν είπε κανείς το αντίθετο...

Off-topic: Αν χρησιμοποιείς mozilla, νομίζω υπάρχει αυτόματος ορθογραφικός έλεγχος, οπότε θα μπορείς, παρά τη δυλεξία σου, να γράφεις ελληνικά χωρίς λάθη... Δεν ξέρω αν θα σε βολέψει, αλλά ρίχ' του μια ματιά... ;)

fender17 είπε:
exo mia american deluxe strat kai den zero an exei sxesei afo me tous scn magnites pou exei, alla molis patiso to switch o hxos men akougete ligo dinatotera alla apokta ongo kai ginete pio glikos gt exei perisotera basa kai ligotera prima "san diplos"

sorry gia ta greeklish
H κιθάρα σου έχει το S-1 switch, το οποίο όταν το πατάς (κανονικά το τραβάς, ένα push-pull είναι) συνδέει τους μαγνήτες σε σειρά και ψευτο-humbucker-ιάζουνε.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back