Παραγωγή-μίξη. Γνώμες, συμβουλές.

cigaret13

Καπνιστής
Πόντοι
1,018
  Επειδή όλα τα καλά παιδιά :-* εδώ στο Νόιζ μού λενε ότι οι παραγωγές των κομματιών μου έχουν ένα άρωμα 80'ς (sic), είπα να αλλάξω μερικά πράγματα σε αυτές. 

Έτσι λοιπόν πήρα το τελευταίο κομμάτι μου (εδώ:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=208381.0 ) μιούταρα την φωνή και το ρένταρα αυτούσιο όπως το είχα ανεβάσει (κι όπως μου αρέσει....). ​

Μετά το ξαναμίξαρα μειώνοντας τα reverbs και delays των οργάνων και αλλάζοντας την "δωματιίλα" των τυμπάνων.

Τα ανέβασα στο box με ονομασίες: Yesterday's ashes-1 wet το πρώτο και δικιά μου επιλογή και Yesterday's ashes-2 dry το δεύτερο.

Πείτε ρε παιδιά καμιά γνώμη και συμβουλή για το ποιο σας ακούγεται καλύτερα, γιατί τώρα τελευταία ακούω τον Paraga και στον ύπνο μου να με κορο'ι'δεύει για την 80ίλα των παραγωγών μου...... :-[ :-X :o ;D

Στο 2ο είσαι και δεν θέλω αντιρρήσεις λαίμαι γιατί θα έρθω στον ύπνο σου και θα παίζω πανκ  8)

samy paraga είπε:
Στο 2ο είσαι και δεν θέλω αντιρρήσεις λαίμαι γιατί θα έρθω στον ύπνο σου και θα παίζω πανκ  8)
Λες έ... Πολύ "στεγνό" ρε γαμώτο....  Αλλά αφού το λες....και για να μην μείνω άυπνος ::)
In my book η 80ιλα it's a good thing.
Να σου πω την αλήθεια, leopard, οι παραγωγές (ιλουστρασιόν) των 80ς μ'αρέσουν (εκείνο το ταμπούρο shot...:o), με τα (περισσότερα) τραγούδια της έχω μερικές ενστάσεις....

gated snare λεγεται, το ξεκινησε ο Phil Collins και τον αντιγραψανε ολοι 15 χρονια τουλαχιστον

ειχα βαλει αυτο ringtone στο κινητο μια φορα και με ρωτησε ενα φιλαρακι γιατι εβαλα πυροβολισμους για ringtone ;D

[flash=200,200]

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ξερω θα σε μπερδεψω χειροτερα. ;D

Κατι μεταξυ 1 και 2.

Μ'αρεσουν τα τυμπανα στο 1 με το βαθος(ισως λιγο λιγοτερο να ειχαν) και οι κιθαρες στο

2 που ειναι πιο "στα μουτρα".Ειδικα εκεινη που παιζει τη μελωδια,με διαφορα στο dry μ'αρεσει πιο πολυ.

Aν και οπως ξερεις δεν ξερω που παν τα 4 απο τετοια πραγματα,θα αρχιζα απο το dry

και θα εβαζα λιγο βαθος οπου χρειαζοταν.

Οχι βεβαια απο Φιλικολις να γινει ψαροταβερνα "Η σαλαμανδρα". ;D ;D

Περα απο την πλακα παντως,σε σχεση με τα πιο παλια η διαφορα στα του ηχου ειναι μεγαλη στα κομματια σου.

Εμένα μου άρεσε (για το ύφος της μουσικής) το πρώτο.

Δίνει μια αίσθηση live ηχογράφησης (λόγω reverb κυρίως).

Το άλλο είναι πιο "αποστειρωμένο", και νομίζω ότι κάνει για άλλο είδος μουσικής.

LK είπε:

Το άλλο είναι πιο "αποστειρωμένο", και νομίζω ότι κάνει για άλλο είδος μουσικής.
80ιλας? ;D ;D

Πανε ακου τα πασχαλινα του Oscar Peterson.

gvour είπε:
80ιλας? ;D ;D

Πανε ακου τα πασχαλινα του Oscar Peterson.
;D ;D ;DΝωρίς είναι ακόμα.

Σειρά έχουν πρώτα τα χριστουγεννιάτικα του Σινάτρα.  ;D :P :P

LK είπε:
Σειρά έχουν πρώτα τα χριστουγεννιάτικα του Σινάτρα.  ;D :P :P
Nαι ρε συ,αυτο εννοουσα.

Απλα μου ελεγαν εδω κατι συναδελφοι,να παμε το βραδυ στα Βλαχικα για αρνι

και τα μπερδεξα.Ας ειναι και Σιναταρας. ;D

LK είπε:

Ά γειά σου, αυτό ακριβώς βρε Λάκη!
Μ'αρεσουν τα τυμπανα στο 1 με το βαθος(ισως λιγο λιγοτερο να ειχαν) και οι κιθαρες στο

2 που ειναι πιο "στα μουτρα".Ειδικα εκεινη που παιζει τη μελωδια,με διαφορα στο dry μ'αρεσει πιο πολυ.

θα αρχιζα απο το dry και θα εβαζα λιγο βαθος οπου χρειαζοταν.
Μμμμμ, σωστός.... :-* :D

Κι εμένα μου άρεσε περισσότερο το πρώτο.

Το δεύτερο ακούγεται πιο ακατέργαστο που για μένα δεν είναι καλό.

Πάντως, και τα δύο έχουν το ίδιο "dated feeling".

Πιστεύω ότι το θέμα είναι οτι στην ηχογράφηση των ήχων είσαι οκ αλλά δεν έχεις την εμπειρία να δουλέψεις ολόκληρο το κομμάτι σαν σύνολο.

Κατά την εντελώς ερασιτεχνική γνώμη μου η δουλειά σου πρέπει να γίνει κυρίως στους κομπρέσορες και τα eq.

Ray, εννοείτε ότι έχω μαύρα μεσάνυχτα από μουσικές παραγωγές (άντε νά'μαι στο 12:05 πριν το χάραμα...), γι αυτό και οι ερωτήσεις. Με τα Eq κάτι κάνω, αλλά όσον αφορά τους κομπρέσορες......χα χα χα (πικρό-πονεμένο γέλιο) τους φοβάμαι. Ας είναι καλά τα έτοιμα presets......

Το κακό είναι ότι δεν έχω ακόμα monitors (που πας ρε καραμήτρο...) και αναγκάζομαι να μιξάρω με ακουστικά και στο στέρεο του living room (εκεί να δεις γκρίνια απ'την Πόντια....)

cigaret13 είπε:
Το κακό είναι ότι δεν έχω ακόμα monitors (που πας ρε καραμήτρο...) και αναγκάζομαι να μιξάρω με ακουστικά και στο στέρεο του living room (εκεί να δεις γκρίνια απ'την Πόντια....) [/left]
Ε εντάξει ρε αρχηγέ μου τότε τζάμπα μιλάμε και τζάμπα ανοίγεις θέματα για παραγωγή και μίξη.

Πού πας; ;D

RayDTutto είπε:
Ε εντάξει ρε αρχηγέ μου τότε τζάμπα μιλάμε και τζάμπα ανοίγεις θέματα για παραγωγή και μίξη.

Πού πας; ;D
Στο άγνωστο, με βάρκα την ελπίδα..... ;D

Πάντως με τέτοια μέσα...

Respect!

Κάνεις παραγωγάρες δεδομένης της κατάστασης.

RayDTutto είπε:
Πάντως με τέτοια μέσα...

Respect!

Κάνεις παραγωγάρες δεδομένης της κατάστασης.
Πάπαρδος ο΄κύριος με τα μέσα που έχει λαίμαι

Φιλε παπαρδε Φωτη ;D ;D ;D,θα συμφωνησω απολυτως με τον Ρευ.

Με τα μεσα που κανεις τη δουλεια,εισαι γιγας που βγαζεις αυτο το αποτελεσμα.

Ξαναμπραβο ρε φιλε.Ειλικρινα. :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back