Τα μαθητικά live έχουν κυρίως σκοπό και ουσία την ανάδειξη των μαθητών (κυρίως των beginner και intermediate), την μουσική και τεχνική τους κατάρτιση τη δεδομένη χρονική στιγμή και επίσης να πάρουν οι μαθητές μια αρχική εμπειρία πως είναι να βρίσκεσαι σε ένα stage και να παίζεις (πρώτη φορά) live (κυρίως για αυτούς που είναι μικρότεροι ηλικιακά και τυχαίνει να μην έχουν μπάντες όπως και αυτοί που ξεκίνησαν σε μεγαλύτερη ηλικία να παίζουν κιθάρα).
ΥΓ1: Η προετοιμασία δεν είναι όπως κάθε επαγγελματικής μπάντας, γίνεται 1 πρόβα με το rhtymh section και εμένα, δεν κάνουμε πρόβα όλοι μαζί δηλαδή με τους μαθητές λόγω δυσκολίας κοινού χρόνου. Η μελέτη είναι προσωπική κυρίως με το στοιχειώδη σεβασμό στο κάθε τραγούδι που παίζεται και με σκοπό τον αυτοσχεδιασμό του κάθε μαθητή (ανάλογα και το κομμάτι βέβαια).
ΥΓ2: Για τα τσαπατσούλικα bend και vibrato που λέτε προφανώς αρκετοί δεν είναι δυνατόν να αποδώσουν 100% όταν παίζουν πρώτη φόρα σε σκηνή συμπεριλαμβανομένου το σχετικό άγχος, το οποίο όλοι λίγο-πολύ έχουμε γνωρίσει στις μικρές ηλικίες όταν έχουμε απέναντί μας έχουμε ένα μικρό ή μεγάλο κοινό, σκεφτείτε ότι πολλές φορές δεν έβγαινε καν ''λέξη'' στο μικρόφωνο όταν θέλαμε να πούμε κάτι στον κόσμο.
ΥΓ3: Δεν συμμετέχουν απαραίτητα όλοι οι μαθητές, συμμετέχουν αυτοί που επιθυμούν (έχουν ή δεν έχουν παίξει live)
ΥΓ4: Από την δική μου ταπεινή διδακτική σκοπιά δεν υπάρχει καμία απαίτηση κάποιο παιδί στα 13-14-15 ή 17 χρονών πάνω κάτω, να γνωρίζει άπταιστα τους Rolling Stones ή τους pink Floyd ή τους Queen κλπ ενδεχομένως με σκοπό να γνωρίζει τα μέρη του Keith Richards π.χ.. Αυτό εξάλλου και μια δουλειά δική μας ως υπεύθυνοι, εκτός από τα κομμάτια στην κιθάρα, να μαθαίνουμε και να παρουσιάζουμε βιογραφικές πληροφορίες για τις μεγάλες αυτές μπάντες και όχι μόνο.
Σας ευχαριστώ για τη συζήτηση,
φιλικά
Πάνος Μαλαχιάς
ALCM(TD) - RGT Tutor
panosmalahias.com