Καλησπέρα φόρουμ!!!
Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι τα παλιά ρεμπέτικα της εποχής 1920-40 είναι η "jazz" της Ελλάδας και ότι οι ξένοι υποκλίνονται στους καλιτέχνες της εποχής αυτής.Πέρα από τον Βαμβακάρη έχετε να μου προτείνετε κάποια ακούσματα σε αυτό το στύλ;Επίσης ξέρετε αν ο Χιώτης έχει βγάλει δίσκους που παίζει κιθάρα;Το έχω ακούσει αλλά δεν ξέρω αν ισχύει.
Γιάννης Παπαιωάννου' date=' Γιώργος Μπάτης, Στράτος Παγιουμτζής, Στελλάκης Περπινιάδης, Δημήτρης Γκόγος ή Μπαγιαντέρας, Παναγιώτης Τούντας, Μιχάλης Γενίτσαρης, Σπύρος Περιστέρης, Βαγγέλης Παπάζογλου, Γιώργος Κάβουρας, Ρίτα Αμπατζή, Ρόζα Εσκενάζυ.
Βούτα μέσα και άκου. Μόνο που θα διαφωνήσω ως προς το χαρακτηρισμό "JAZZ". Αν ήταν να κάνω ένα παραλληλισμό, πιο πολύ θάλεγα, το "blues" της Ελλάδας. Πόνο κι αδικία βγάζουν τα κομμάτια, όχι τεχνικό αυτοσχεδιασμό.
Όσον αφορά στον Χιώτη, μάλλον θα το ξέρεις, αλλά ήταν πολύ καλός κιθαρίστας, και αυτός που έβαλε τέταρτη χορδή στο μπουζούκι, και κούρδισμα ανάλογο με της κιθάρας, με συνέπεια να γίνει πιο τεχνικό όργανο. Δυστυχώς όμως, δε θυμάμαι να τον έχω ακούσει ποτέ ηχογραφημένο να παίζει κιθάρα.
BTW, για να μπεις ολοκληρωτικά στο κλίμα αγόρασε και το βιβλίο του Πετρόπουλου για το Ρεμπέτικο. Καλά Ταξίδια[/quote']
ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ & ΕΠΑΥΞΑΝΩ.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ
BLUES & ΟΧΙ ΤΖΑΖ...(Πολλοι ρεμπέτες ούτε τα βασικά δεν ήξεραν να παίξουν...)
Για "τζαζ" θα πρεπει να πας στα ΔΗΜΟΤΙΚΑ! (Αλλη πονεμενη ιστορια και αυτη....) (π.χ.ενας ΑΠΟΛΥΤΑ τζαζ δισκος ειναι το live του Μακη ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ στις "ΑΜΠΑΡΕΣ" με ΖΕΡΒΑ & ΣΑΛΕΑ,γινεται της μουρλής εκει μεσα ειδικα οταν ξεκιναει το δημοτικο πρόγραμμα...)
Πεθανε & ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΗΣ σημερα
RIP....