edessaios είπε:
Αλλά ρε νίκο τώρα που το έφερε η κουβέντα έστω ότι καταφέρνω να φτιάξω έναν(γιατί μου είναι δύσκολο να συγχρονίσω τα χέρια μου με τον μετρονόμο και δε μου βγαίνουν ακριβώς.τι να κάνω?
Μόλις θα ολοκληρώνεις το κάθε track και έχοντας παίξει όλα τα μέτρα απο τα οποία θα αποτελείται η λούπα σου και έχοντας θέσει το μέτρονόμο στο σωστό μέτρο (πχ μην φτιάχνεις ρούμπα και έχεις το μετρονόμο στα 9/8) θα κάνεις αυτό που λέμε quantize. Ανάλογα με το βάθος πολυπλοκότητας του κάθε track θα θέσεις το quantize μεταξύ των τιμών 1-1, 1-2, 1-4, 1-8, 1-16, 1-32 ή 1-64. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στο arranger να "σκανάρει" όλο το παίξιμό σου και όπου βρει αξία τοποθετημένη εκτός χρόνου να την φέρει ακριβώς στο σωστό μέτρημα.
Ανάλογα με τις επιλογές που σου παρέθεσα παραπάνω το quantize χωρίζει το μέτρο σου σε ολόκληρα, μισά, τέταρτα, όγδοα, δέκατα έκτα, τριακοστά δεύτερα, και εξηκοστά τέταρτα. Αν πχ παίξεις κάποια αξία ελάχιστα εκτός χρόνου το quantize θα την μεταφέρει στο επόμενο ολόκληρο, μισό, τέταρτο....κ.ο.κ ανάλογα με το τι έχεις επιλέξει. Επίσης δεν είναι ανάγκη να παίζεις εσύ όλα τα μέρη των track σου αλλά μπορείς να φτιάξεις style με τον step editor που σου επιτρέπει να τοποθετήσεις εσύ την κάθε αξία (και νότα αν πρόκειται για ακκόρντα ή μπάσο) όπου ακριβώς τη θες.
Mπορείς να φτιάξεις όλα τα variations (1,2,3,4) κι επίσης intro 1,2 και ending 1,2. Με αυτόν τον τρόπο φτιάχνεις ένα ολόδικό σου style.
Διάβασε καλά το manual και θα δεις οτι τα πράγματα είναι απλά