όταν βλέπετε να κλαίω / διασκευή (Στελλάρα)

Status
Not open for further replies.

meet-sos

Νέο μέλος
Πόντοι
16
"Ελεύθερη" διασκευή από το ομώνυμο τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη.

Παραδέξου το, ο απώτερος σκοπός σου είναι το "να μας δεις να κλαίμε".

@meet-sos  Ευτυχώς εσύ παρουσιάζεις το κομμάτι ως δικό σου έργο και όχι:

"..Παιδιά ανακάλυψα τυχαία ένα κομμάτι,το έχω ακούσει 5 συνεχόμενες φορές,

απίστευτα κόλπα στην κιθάρα,δεν γράφονται τέτοια κομμάτια κάθε μέρα.."

:P :P :P

Το κομμάτι είναι πολύ μακριά από τα χωράφια μου.

Αν έπρεπε να γράψω κάτι, για να μην είμαι τελείως οff-topic, θα σου επεσήμανα κάποια στοιχεία όσο αφορά τα πατήματα της φωνής,που ίσως ένας καθηγητής φωνητικής να σε βοηθούσε να βελτιώσεις.

(Δεν είμαι καθηγητικής φωνητικής)

Επίσης η κιθάρα που κάνει το μικρό σολάκι της εισαγωγής που επαναλαμβάνεται και μέσα στο κομμάτι,όπως και κάποια άλλα πράγματα που αφορούν την παραγωγή επιδέχονται βελτίωσης.

Μπράβο για το όλο εγχείρημα και την πρόθεσή σου να το μοιραστείς μαζί μας.

Κανιμώθριος είπε:
@meet-sos  Ευτυχώς εσύ παρουσιάζεις το κομμάτι ως δικό σου έργο και όχι:

"..Παιδιά ανακάλυψα τυχαία ένα κομμάτι,το έχω ακούσει 5 συνεχόμενες φορές,

απίστευτα κόλπα στην κιθάρα,δεν γράφονται τέτοια κομμάτια κάθε μέρα.."

:P :P :P

Το κομμάτι είναι πολύ μακριά από τα χωράφια μου.

Αν έπρεπε να γράψω κάτι, για να μην είμαι τελείως οff-topic, θα σου επεσήμανα κάποια στοιχεία όσο αφορά τα πατήματα της φωνής,που ίσως ένας καθηγητής φωνητικής να σε βοηθούσε να βελτιώσεις.

(Δεν είμαι καθηγητικής φωνητικής)

Επίσης η κιθάρα που κάνει το μικρό σολάκι της εισαγωγής που επαναλαμβάνεται και μέσα στο κομμάτι,όπως και κάποια άλλα πράγματα που αφορούν την παραγωγή επιδέχονται βελτίωσης.

Μπράβο για το όλο εγχείρημα και την πρόθεσή σου να το μοιραστείς μαζί μας.
χαχα, μα γιατι να το παρουσιασω ως τριτου δλδ; σιγα.

Εχεις δικιο για τα της φωνης, αλλα δεν ειμαι τραγουδιστης.

Αυτό με τις επαναλήψεις ισχύει, αλλά κατά τα άλλα, είναι η βάση της φιιλοσοφίας του χιπ χοπ.

Εχεις δικιο για τα της φωνης, αλλα δεν ειμαι τραγουδιστης.
και τραγουδας ΣΤΕΛΙΟ?

δυστυχως τα τραγουδια του Στελιου δεν μπορουν να ειπωθουν παρα μονο απο πολυ μεγαλους τραγουδιστες και παλι....κατι λειπει....(μια και ο Στελιος δεν ηταν αυτουνου εδω του κοσμου αλλα εξωγηινος)

Superfunk είπε:
και τραγουδας ΣΤΕΛΙΟ?
Γιατί να μην τραγουδάει Στέλιο ή οτιδήποτε άλλο τον ευχαριστεί;

Δεν νομίζω ότι προσβάλλει κανέναν,ούτε ισχυρίστηκε ότι είναι ο διάδοχος του Καζαντζίδη,

ούτε καν ότι είναι τραγουδιστής.

Ας τα βλέπουμε λίγο πιο χαλαρά τα clipάκια που ανεβαίνουν..

Κανιμώθριος είπε:
Γιατί να μην τραγουδάει Στέλιο ή οτιδήποτε άλλο τον ευχαριστεί;

Δεν νομίζω ότι προσβάλλει κανέναν,ούτε ισχυρίστηκε ότι είναι ο διάδοχος του Καζαντζίδη,

ούτε καν ότι είναι τραγουδιστής.

Ας τα βλέπουμε λίγο πιο χαλαρά τα clipάκια που ανεβαίνουν..
Συμφωνώ με αυτή τη προτροπή, μολονότι είμαι Καζαντζιδικός μέχρι ψόφο.

Θα ήθελα επίσης να μας πει ο meet-sos πώς αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας αυτή την απόπειρα.

Μέρες αγαπητοί.

Τι γιατί το μοιράστηκα; Για τον προφανή λόγο , να πάρω απόψεις, συμβουλές  διορθώσεων, τεχνικά θέματα κτλ.

Σούπερφανκ, δεν έχεις άδικο, άλλωστε, καλώς ή κακώς, γνώριζα ότι κάνοντας ένα τέτοιο κόβερ θα έμπαινα στην διαδικασία να συγκριθώ, πράγμα που προφανώς δεν το αποσκοπούσα, προς θεού, αλλά ήταν αναπόφευκτο.

Πάντως, ας πούμε και Δεληβοριάδες και Πασχαλίδηδες, για παράδειγμα, έχουν διασκευάσει Χατζιδάκηδες και Ξυλούρηδες, αντίστοιχα, χωρίς να έχουν (παρά την φήμη και τον επαγγελματισμό τους) τον πλήρη ορισμό του τραγουδιστή. Με σχετική / αρκετή επιτυχία, μάλιστα.

Δυστυχώς παιδιά, δεν έχω και κάποιον άλλον να τα πει, αναγκαστικά τα λέω εγώ, αν αυτό σας καλύπτει. Γενικά τα κομμάτια μου. Το συγκεκριμένο τώρα, είχα δει ότι πολλοί το είχαν ξαναπει , αλλά ακριβώς στο ίδιο στυλ του πρωτότυπου (χασάπικο, λαϊκό, με το ιδιο ριφφ κτλ). Εγώ απλά, επιχείρησα να το κάνω σε μία εντελώς διαφορετική επανεκτέλεση. Με σχετική αποτυχία, όπως καταλαβαίνω.

Σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας και τις απόψεις σας, και προς θεού, τις δέχομαι όλες και δεν μειώνω καμία. Αμα δεν τα «ακούσουμε», δεν πρόκειται ποτέ να εξελιχθούμε…

Πάντως, ας πούμε και Δεληβοριάδες και Πασχαλίδηδες, για παράδειγμα, έχουν διασκευάσει Χατζιδάκηδες και Ξυλούρηδες, αντίστοιχα, χωρίς να έχουν (παρά την φήμη και τον επαγγελματισμό τους) τον πλήρη ορισμό του τραγουδιστή. Με σχετική / αρκετή επιτυχία, μάλιστα.
Με ΤΡΑΓΙΚΑ αποτελεσματα θες να πεις... ;D

Σε ολα τα αλλα που λες παω πασο.. :)

Η ατμοσφαιρα του κομματιου παντως δεν ειναι ασχημη αν και τετοια επιχειρηματα (μοντερνα τριπ χοπ μπητακια και λουπες μαζι με λαϊκο ασμα εχουν γινει πολλες φορες και δεν ειναι πλεον τιποτα το ιδιαιτερο)   

meet-sos είπε:
Συγγνώμη για το off topic αλλά πια κομμάτια του Χατζιδάκι και του Ξυλούρη διασκευάστηκαν?

funky_bassman είπε:
Συγγνώμη για το off topic αλλά πια κομμάτια του Χατζιδάκι και του Ξυλούρη διασκευάστηκαν?
Από Δεληβοριά του Χατζιδάκι, αυτό

youtube.com/watch?v=rAmpHFo6ZoU

(δεν βάζω πλήρη λινκζ για να μην ανοιγουν εδω μεσα τα βιντεο)

Από Πασχαλίδη αυτό

youtube.com/watch?v=2hG0uSTuiT0

Αλλά υπάρχουν κι άλλα από αμφότερους , αν θυμάμαι καλα.

Πάρε και μία γαμάτη διασκευή Λοϊζου , από τα Skylia, μιας και το έφερε η κουβέντα...

youtube.com/watch?v=QFfJqstJe2w

Superfunk είπε:
Με ΤΡΑΓΙΚΑ αποτελεσματα θες να πεις... ;D

Σε ολα τα αλλα που λες παω πασο.. :)

Η ατμοσφαιρα του κομματιου παντως δεν ειναι ασχημη αν και τετοια επιχειρηματα (μοντερνα τριπ χοπ μπητακια και λουπες μαζι με λαϊκο ασμα εχουν γινει πολλες φορες και δεν ειναι πλεον τιποτα το ιδιαιτερο)   
Δεκτές όλες οι απόψεις, αλλά... μήπως υπερβάλλεις λίγο??

Το τραγικό είναι κάπως βαρύ, έχω ακούσει και χειρότερα στη ζωή μου, για να χαρακτηριστεί αυτή η προσπάθεια ως τραγική.

(μοντερνα τριπ χοπ μπητακια και λουπες μαζι με λαϊκο ασμα εχουν γινει πολλες φορες και δεν ειναι πλεον τιποτα το ιδιαιτερο)
Ισχύει, αλλά δεν ήρθα εγώ από το πουθενά για να αλλάξω τη μουσική και να φέρω στην πολύπαθη πατρίδα μας την απόλυτη πρωτοτυπία. Απλά είπα ότι όλοι οι άλλοι, το συγκεκριμένο, το είχαν κάνει λαϊκό-χασάπικο και απλά δεν το έκανα έτσι κι εγώ. Οχι, πως το έκανα σαν την απόλυτη καινοτομία.

Για τον πασχαλίδη είσαι foul!!! Το κομμάτι είναι παραδοσιακό κρητικό (μουσικά) που ερμήνευσε ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ στίχους του κορνάρου ο Ξυλούρης... Και κάποιους άλλους είπε ο Πασχαλίδης!!!  ;)

Όσο για τον Δεληβοριά μην ξεχνάς πως ήταν ΜΑΘΗΤΗΣ του Χατζηδάκι οπότε προφανώς ήταν εμφανέστατα επηρεασμένος... Επίσης μην συγκρινουμε το πως ερμήνευσε και ενορχήστρωσε ένα κομμάτι ελληνικής ταινίας ο Δεληβοριάς και η Βουγιουκλάκη...  ;)

Επίσης εγώ που δεν είμαι φαν του Στέλιου θέλω να πω ότι δεν με χάλασε η διασκευή!!! Απλά το μόνο που με χαλάει είναι η φωνητική ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ (κι όχι η εκτέλεση)....  ;)

funky_bassman είπε:
Όσο για τον Δεληβοριά μην ξεχνάς πως ήταν ΜΑΘΗΤΗΣ του Χατζηδάκι οπότε προφανώς ήταν εμφανέστατα επηρεασμένος...
Επηρεασμένος ναι, μαθητής ουδέποτε ήταν.

Jazzjoker είπε:
Επηρεασμένος ναι, μαθητής ουδέποτε ήταν.
Σε μία συνέντευξή του θυμάμαι πως είχε αναφερθεί στην περίοδο που ήταν μαθητής του Χατζιδάκι και το πως τον βοήθησε ο Χατζιδάκις να κάνει τα πρώτα του βήματα στη μουσική!! Τώρα τι να σου πω... Από ότι διαβάζω στο νετ τώρα αναφέρει μόνο τη βοήθεια του Χατζιδάκι... Ίσως να τον αγαπούσε τόσο που και μόνο που πέρασε κάποιες μέρες μαζί του να θεώρησε ότι μαθήτευσε δίπλα του!!! Δεν μπορώ να το γνωρίζω  ;)

Ο Χατζηδάκις τον προώθησε στην αρχή της καριέρας του και είχαν μια φιλική σχέση. Δάσκαλός του δεν ήταν όμως.

Το διευκρινίζω απλώς διότι είναι μια παρανόηση που βλέπω συχνά.

Ναι , έχεις δίκαιο , απλά και καλά το κομμάτι από τον Ξυλούρη το ήξερε ο πιο πολύς κόσμος. Για αυτό το έβαλα. Υπάρχουν κι άλλα πάντως, απλά βαριεμαι να ψαξω.

φίλε μήτσο,

χωρις καμια διαθεση κακόβουλη, δεν ταιριάζει τιποτα στην συγκεκριμένη προσπάθεια :(

καλά έκανες και πειραματίστηκες αλλά ΔΕΝ ;)

Το θέμα σε τέτοιες προσπάθειες (δική μου γνώμη) ειναι να ξεφύγεις εντελώς από καθε τι που θυμιζει το αυθεντικό για να αποφυγεις τις συγκρίσεις που ειναι χαμενος απο χέρι οποιος το επιχειρεί.

ακόμα και σωστά να το έλεγες πάλι δεν θα ακουγόταν ωραία στα αυτιά ολων που ξέρουν την πρώτη εκτέλεση.

πχ ο πιο καλος ο μαθητής οταν διασκευαστηκε, πέτυχε γιατι ηταν κάτι διαφορετικό απο το αυθεντικό που δεν σε ωθούσε να κάνεις συγκριση.

Καζαντζίδη τραγουδάμε μόνο όταν τον νιώθουμε και η φωνή μας δεν βγαίνει από το λαιμό και το στόμα μας.

Αυτό δεν το γράφω για να σε πικάρω ούτε για να σε κριτικάρω, απλά χρειάζεται ψυχή και εδώ δεν βγαίνει έξω ψυχή απλά μια καλή φωνή.

studio54GR είπε:
Καζαντζίδη τραγουδάμε μόνο όταν τον νιώθουμε και η φωνή μας δεν βγαίνει από το λαιμό και το στόμα μας.
Mήπως πρέπει να πιάσουμε και καμιά δουλειά στις φάμπρικες του Ντίσελντορφ για να αποτολμήσουμε να διασκευάσουμε Καζαντζίδη;

Κάθε ένας έχει δικαίωμα να διασκευάσει ότι γουστάρει και θα κριθεί για αυτό.

Αρνητική γνώμη ναι,αλλά απαγορεύσεις στην μουσική δεν παίζουν από κανέναν και για κανέναν λόγο.

Αφήστε τον κόσμο να εκφραστεί,να ξεχαρμανιάσει,να γουστάρει.

Λες και παρουσιάστηκε σαν διάδοχος του Καζαντζίδη.

Coolάρετε λίγο,σιγά τα ωά..

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back