και εγω θελω....!!!kpeyos είπε:...κι εγώ θέλω ένα Ondes Martenot!!!!
Το persephone mark ii (δηλ. το καινούριο) έχει 1180 ευρω, το mark i είχε 1000.
Το "φθηνότερη εναλλακτική" ήταν εν μέρει ειρωνικό, εν μέρει κυριολεκτικό, καθώς αυτό που έχει ο greenwood κοστίζει 2000 μόνο το controller.
Αν ενδιαφέρεσαι για κάτι που να μοιάζει με ondes martenot, σε ό,τι αφορά τον χειρισμό υπαρχει αυτό το controller
http://www.thomann.de/gr/doepfer_r2m_v2_midi_ribbon_controller.htm
το ribbon controller συνδέεται και μέσω midi, οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και με ψηφιακό synth
αλλά και μέσω cv, οπότε μπορείς να βρεις κάποιο απλό, φθηνό αναλογικό synth, π.χ.
http://www.thomann.de/gr/doepfer_dark_energy.htm
(ή με modules...)
αν όντως σε ενδιαφέρει άνοιξε αντίστοιχο θέμα, ώστε να πάρεις περισσότερες γνώμες από άλλους που ίσως ξέρουν καλύτερα από εμένα.
εγω δεν ενδιαφερομαι τοσο για καποιο σοφτ συνθ, αλλα πιο πολυ σε κατι απτο που να μπορει να χρησιμοποιηθει σε προβα και λαιβ με καποια ευκολια!!!!bloody_sunday είπε:Πολλές εναλλακτικές νομίζω... αν και δεν ασχολούμαι πια τόσο με synths (soft και κανονικά), με λίγη προσπάθεια βγαίνει άνετα τέτοιος ήχος - αιθέρια διασταύρωση φωνών χορωδίας Μέλοτρον και θέρεμιν. Πχ. στο Thor του Reason υπάρχει ένα preset που με ένα μπαστάρδεμα ενός μισαώρου βγάζει φανταστικά ανάλογα αποτελέσματα.
Επειδή είμαι όμως διεστραμένος και δεν θέλω να σας ταλαιπωρώ, η τελική μου ερώτηση είναι εάν το συγκεκριμένο, επειδή είναι(?) midi device, θα μπορεί να συνδεθεί με την Roland Gr20 κιθάρα μου...bloody_sunday είπε:Μάραθε είναι πολύ απλό: αυτό όπως προτάθηκε προηγουμένως...
αυτο μου αρεσει παρα πολυ!bloody_sunday είπε:Μάραθε είναι πολύ απλό: αυτό όπως προτάθηκε προηγουμένως...
![]()
...θα συνδεθεί πάνω σε αυτό...
![]()
...και θα το ελέγχει αντί για keyboard με την πίεση του δαχτύλου επάνω στην λωρίδα.
Δεν καίγομαι για τον ήχο αλλά με ενδιαφέρει η λειτουργία του ribbon...thanks man για τις πληροφορίες...bloody_sunday είπε:Όλες αυτές οι μανούβρες δεν έχουν όμως καμία σχέση με τον ήχο του Μartenot γιατί δεν φτάνει να έχεις το κατάλληλο συνθ αλλά και τον κατάλληλο controller, και μια κιθάρα απέχει έτη φωτός από αυτόν.
αυτό δεν γίνεται όταν από το Gr20 χρησιμοποιώ τους ήχους ένος softsynth και όχι της Roland?...εκτός κι αν πάρεις τα midi μηνύματα άθικτα από τη συσκευή και τα στείλεις στο Doepfer
Ήδη χρησιμοποιώ τη κιθάρα σαν controller για τα softsynths του υπολογιστή χωρίς πρόβλημα, η δε τιμή του Doepfer δεν είναι απαγορευτική....χμμμμ Χριστούγεννα έρχονται.....bloody_sunday είπε:Αν καταφέρνεις να κάνεις κάτι τέτοιο με το softsynth, μάλλον θα πετύχει!
bloody_sunday είπε:Μάραθε είναι πολύ απλό: αυτό όπως προτάθηκε προηγουμένως...
![]()
...θα συνδεθεί πάνω σε αυτό...
![]()
...και θα το ελέγχει αντί για keyboard με την πίεση του δαχτύλου επάνω στην λωρίδα.
Δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις συγκεκριμένα αυτά τα δυο. Οποιοσδήποτε ribbon controller επάνω σε κάποιο συνθ, είτε soft είτε κανονικό, που να μπορεί να σεταριστεί για τέτοιους ήχους θα αποδώσει. Επίσης, αναλογικά σε modules υπάρχουν και φτηνότερα από το Doepfer, το οποίο όμως όντως έχει φοβερή τιμή και το μοναδικό αβαντάζ για την κατηγορία τιμής του τα ανεξάντλητα routings με τις CV υποδοχές που διαθέτει (Μάραθε και Αλέξανδρε, αν δεν ξέρετε τι είναι τα CV, ευχαρίστως να σας πούμε αλλά δεν θα τα χρειαστείτε).BigAlejandro είπε:μια ακομα ερωτηση απο μενα τον ασχετο!
οκ, αγοραζεις αυτα τα δυο μαραφετια!πως ελεγχεις τι νοτες παιζεις?
πρεπει να μπει καπου αναμεσα σε ολα αυτα και ενα μιντι κλαβιε?
και με την κορδελα απλα παρεμβαινεις στο πιτς της νοτας?