Βασικά η διαφορά μας είναι οτι εσείς χρησιμοποιείτε αυθαίρετα τον όρο επιστήμη' date=' ίσως για αντικατάσταση του όρου τεχνική κατάρτηση, ενώ εγώ αναφέρομαι στην επιστήμη με τον κλασσικό ορισμό της.
Δεν ρίχνω καμία μπηχτή!
Απλά είναι αινιολογικές διαφορές...απλά αν το καλοσκεφτείτε το να κάνεις σύγκριση μεταξύ Φυσικής και Μουσικής είναι σα να μπλέκεις τα ούρα με τα μούρα, άσχετα πράγματα μεταξύ τους.
Και για να προλάβω μερικούς, ΔΕΝ είπα ότι η μουσική δεν έχει να κάνει με την φυσική...αλλά ότι η σύγκριση είναι αν όχι ανόητη απλά ανούσια.
Του τέστιν, εξ ορισμού η μουσική δεν είναι επιστήμη αλλα τέχνη. Αυτά που ακούς είναι ήχοι, όχι μουσική. Το τί είναι μουσική είναι μεγάλη κουβέντα (και ιδίως για εμάς τους noisάδες και τους noizάδες :wink: ) οπότε εγώ σταματάω εδώ.
Το έπιασα το concept πάντως, απλά επιμένω ότι η λέξη που χρησιμοποιείτε είναι πέρα για πέρα λάθος. (κολλημένος!!!)
Μην το πείτε σε κανά καθηγητή Φιλοσοφίας της Επιστήμης γιατί θα σας πάρει με τις λεμονόκουπες!!!
Φιλικότατα,
ο κλασσικός σπασίκλας επιστήμονας Κ.[/quote']
Καταρχάς, απευθυνόμενος στους συντονιστές προτείνω το θέμα για να είναι γενικώς χρήσιμο να αλλάξει τίτλο (π.χ. μουσική και επιστήμη ή κάτι πιο κατατοπιστικό εν πάσει περιπτώσει)
Φίλε k-a-f-ros, θα ήθελα πολύ να μου δώσεις να καταλάβω τον κλασσικό ορισμό της επιστήμης και της τέχνης. Έτσι ίσως να καταλάβω τι είναι αυτό που προσπαθείς να πεις. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συγκρίνουμε τη μουσική με τη φυσική για να έχουμε το δικαίωμα να πούμε ότι η μουσική είναι επιστήμη.
Πάντως σε καμμία περίπτωση όταν λέω επιστήμη δεν εννοώ τεχνική κατάρτιση.
Και για να είμαι πιο ακριβής και συνεπής, αν δεν βαριέστε, διαβάστε το παρακάτω:
Επιστήμη
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο όρος επιστήμη δήλωνε αρχικά το οργανωμένο σώμα της εξακριβωμένης και τεκμηριωμένης γνώσης. Ο πρώτος αυτός ορισμός διατυπώνεται στο έργο Θεαίτητος του Πλάτωνα όπου ένας από τους συνομιλητές αναφέρει ότι "έστιν ουν επιστήμη δόξα αληθής μετά λόγου", δηλαδή η επιστήμη αποτελεί βεβαιωμένη με λογικά επιχειρήματα γνώση.
Στη σύγχρονη εποχή, ο όρος δηλώνει περισσότερο το σύνολο ομοειδών και ταξινομημένων γνώσεων. Διακρίνουμε συνεπώς διαφορετικούς επιστημονικούς τομείς που εντάσσονται συνήθως σε δύο μεγάλες ομάδες, τις Φυσικές επιστήμες και τις Κοινωνικές.
* Φυσικές Επιστήμες: ασχολούνται με την μελέτη των φυσικών φαινομένων.
* Κοινωνικές Επιστήμες: ασχολούνται με την μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και της ανθρώπινης κοινωνίας.
Η επιστημονική διαδικασία είναι η συστηματική έρευνα της νέας γνώσης σε ένα σύστημα. Αυτή η συστηματική έρευνα είναι γενικώς η επιστημονική μέθοδος και το σύστημα γενικώς είναι η φύση. Επιστήμη επίσης είναι η επιστημονική γνώση που έχει συστηματικά αποκτηθεί μέσω της επιστημονικής διαδικασίας.
Μερικά από τα ευρήματα της επιστήμης μπορεί να είναι εντελώς αντίθετα στην αίσθηση. Η Ατομική θεωρία, για παράδειγμα υποδηλώνει ότι ένας βράχος γρανίτη που εμφανίζεται ως βαρύς, σκληρός, στέρεος, γκρίζος, κλπ. είναι στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός από υπατομικά σωμάτια με καμμία από αυτές τις ιδιότητες, που κινούνται ταχύτατα σε μία περιοχή που αποτελείται κυρίως από κενό χώρο. Πολλές από τις ανθρώπινες προκαταλήψεις γύρω από τον τρόπο που λειτουργεί το σύμπαν έχουν αμφισβητηθεί από τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις.
Φιλικά.
Παναγιώτης.