Οι καλύτερες διαφημίσεις μουσικής που έχουμε δει

Αλέξανδρος Ζήκας

Κουφη Λεοπαρδαλη

Dreaming of Ibanez Pia
Πόντοι
398
Μερικές διαφημίσεις είναι αλλού για αλλού, αλλά εδώ οι τύποι ξέρουν τι κάνουν:

Ειδικά στο 1:34 - "NOISE GATE. SO THE SILENCE HITS AS HARD AS THE NOTES."

Πςςς, βραβείο χθες στον τύπο που το σκέφτηκε.

Ποιές διαφημίσεις μουσικής (κείμενο, εικόνα, ράδιο, βίντεο) σας έχουν εντυπωσιάσει?

Βραβείο πρέπει να πάρει και ο μαρκετιστας που σκέφτηκε το σλόγκαν στο Fender Custom Shop.

Screenshot_20260203-020642~2.jpg

"When you're ready"... Φοβερή ατάκα - σλόγκαν. Και πολύ επιθετικό μάρκετινγκ. Φαντάζομαι ολόκληρο θα ήταν "ok, play with your burnwood (καυσόξυλο) now and when you're ready, come over to Fender Custom Shop to buy a real guitar if you are worthy" αλλά το κόψανε για να είναι πιο σύντομο

Η Fender στα τέλη των '50s είχε κάνει μια ιστορική διαφημιστική καμπάνια με το σλόγκαν "You won't part with yours either", φοβερές οι περισσότερες.

1770116014377.png

Να και μια ιδιαίτερα επιθετική διαφήμιση της Peavey που έκανε αρκετούς να συγχιστούν με τον Harvey Peavey γιατί το να βγάλεις τις τιμές του ανταγωνιστή σου έτσι φάτσα κάρτα θεωρήθηκε μεγάλο faux pas

1770116345542.png

Είμαι στο Γυμνάσιο...
Στο σαλόνι υπάρχει ένα δίσκαλο όργανο, αυτό με το οποίο ξεκίνησα.
Δεν είναι YAMAHA, δεν είναι KORG / ROLAND / ό,τι άλλο μπορεί να έβλεπα να έχουν οι πληκτράδες / συνθάδες (πχ Nick Rhodes) στα βίντεο κλιπ στο Μουσικόραμα του Στάθη Γκούτη...
Το δικό μου είναι ELKA. Κρίμα.

Και πέφτω πάνω σε αυτή τη διαφήμιση, που χαράχτηκε στη καρδιά μου ως εικόνα:
1770210255494.png

1770212391428.png

1770212267901.png

Απο την εποχή που η Gibson προσπαθούσε να εδραίωσει την αποδοχή των Epi ως budget Gibsons.

Α και η κλασσική αψυχολόγητη διαφήμηση με τον Les Paul και την Les Paul που δεν διαφημίζει Les Paul αλλά κατουρόμπυρα Coors

@odis13 για Gretsch ενισχυτές το ξέρουμε; Φτιαχνόταν παλιά αλλά όχι πλέον; Από ήχο τι λένε; Μόνο τον Uncle Larry έχω ακούσει να χρησιμοποιεί στις μέρες μας

Δε ξέρω και πάρα πολλά να σου πω για συγκεκριμένα μοντέλα... ξέρω οτι στα 50s 60s τους έφτιαχνε η Valco (που έβγαζε τους Supro), οι περισσότεροι πρακτικά είναι παραλλαγές διαφόρων Supro της εποχής. Που γενικά είναι πολύ αξιόλογοι ενισχυτές με ιδιαίτερο ήχο. Τώρα για τις ποιο πρόσφατες παραγωγές δεν ξέρω, δεν έχω πετύχει ποτέ κανέναν.

A και μιας και μιλάμε για διαφημίσεις και Gretsch, ορίστε μια (σχεδόν) διαφήμιση όχι σε μορφή έντυπου αλλά ολόκληρου δίσκου.

Ο Jimmie Webster ήταν ένας κιθαρίστας που συχνά δούλευε σε ρόλο συμβούλου για την Gretsch, και ήταν υπεύθυνος για τα μισά "διαστημικά" gadget (gimmicks μάλλον) της Gretsch. Slanted frets, μηχανικά mutes, the Floating Sound Unit και φυσικά το στέρεο σύστημα με τις μπάσες χορδές και τις πρίμες σε χωριστά output. Ο παρακάτω δίσκος του είχε μεταξύ άλλων σκοπό να διαφημίσει αυτό ακριβώς το στέρεο σύστημα.

1770216517659.png

Υ.Γ. εξαιρετικό pun ο τίτλος επίσης.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back