Οι εποχές του τσάμπα !!!!!!

wyndorf

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλημέρα σε όλους..... Με αφορμή μια κουβέντα που είχα πρόσφατα θέτω αυτο το θέμα.....

Είναι γνωστό ότι η δισκογραφία είναι είδος προς εξαφάνιση και ότι πλέον χρήματα δεν βγαίνουν απο τα album, οποτε ο μόνος πόρος που μένει για τους καλλιτέχνες αλλα και την υπόλοιποι βιομηχανία είναι η συναυλίες. Μου φέρνει αηδία λοιπόν όταν και εκει ο κόσμος κλαιγετε και θέλει να μπει και τσάμπα!!!!!!!!!! Δηλαδη να μην πληρώσεις το cd γιατι είναι ακριβό αλλα να μην πληρώσεις και το live? δηλαδη να γίνουμε κλέφτες ...... Όταν μια συναυλία γινεται στο ΟΑΚΑ πιστεύω πως είναι λογικό να δώσεις 50 ευρώ για να δεις μια παγκοσμίως γνωστή και καταξιωμένη μπάντα , αλλα επίσης να αναλογιστεις πόσοι άνθρωποι θα δουλέψουν για αυτο και συνεπώς θα πληρωθούν.

Με εκνευριζει το ¨τσαμπα¨ του λαού μας, αυτο το δεν πληρώνω , πιστεύω πως είναι μεγάλος λόγος για τα πράγματα που περνάμε σαν χώρα , η τσαμπατζιστικη νοοτροπία μας.

Τέλος θα ήθελα να πω πως υπάρχουν παραγωγές που θα πλήρωνα όχι 25 euro το cd αλλα και 50 , καθώς υπάρχουν και συναυλίες που άξιζαν μέχρι και το τελευταίο cent!!!!!! Σεβαστειτε την δουλειά τον άλλων , και μην αφήνεται ένα ολόκληρο επάγγελμα να πεθαίνει !!!!!!

Mωρε εσυ καλα τα λες .... :(αλλα αυτος εδω ο λαος ..ολο αγωνες για την προσωπικη του οικονομικη ευμαρεια κανει :P ,ολα τσαμπα τα θελει και η πλακα ειναι οτι μας εχουν παρει και τα σωβρακα και δεν το εχουμε συνηδητοποιησει ακομη 8)Να ητανε μονο το επαγγελμα του μουσικου η της βιομηχανιας  που δυστυχως εκλεισε ....εδω ολα εχουν καταρρευσει ..και απο Σεπτεμβρη -Οκτωβρη  ας ετοιμασθουμε για πολυ χοντρες καταστασεις .

Αυτη η κατασταση δεν παει αλλο και η θα σφαχτουμε μεταξυ μας η θα εχουμε ξενη κυβερνηση Απροκαλυπτα πλεον.ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ: ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ 1200000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ...οι πολιτικοι στο συνολο τους κοπτονται μπας και απολυσουν μερικες χιλιαδες απο την πελατιακη μπλεμπα του Δημοσιου τομεα ...και βεβαια συνεπικουρουνται απο την Δημοσιογραφικη Αρπαχτικη  Καστα.

Αυτα φιλε μου 8) αν εισαι κατω απο σαραντα κοπανα την για ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ..ΚΟΥΝΑΕΙ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ θελουν ανθρωπους να δουλεψουν (5-600000 χιλιαδες ειναι μονο και οι εκτασεις μεγαλες ) υπο την προστασια του Βρετανικου Στεμματος κιολας. ;D ;D

Μα είναι γνωστή η νοοτροπία του λαού μας απο την μεταπολίτευση και μετα.....φτιάξανε γενιές απο δημόσιους υπαλλήλους και τους γαλουχισαν έτσι ,να μην έχουν φιλοδοξία να ζουν για μια θέση στο δημόσιο .....τι θα κάνουν τώρα θα τους πουν sorry λαθος ??? δύσκολο....λιγο off topic αλλα γεγονός......

Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση. Βέβαια δεν πιστεύω πως είναι Ελληνικό "προνόμιο" το τσάμπα ούτε πως έχει συγκεκριμένα εθνικά χρώματα απλά εδώ ίσως το ποσοστό να είναι σχετικά αυξημένο.

Θα παρακαλέσω μόνο να μην πάει αναγκαστικά σε κλείδωμα η κουβέντα για παράβαση κανονισμών σχετικά με πολιτική συζήτηση. Ευχαριστώ.

pericles είπε:
αν εισαι κατω απο σαραντα κοπανα την για ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ..ΚΟΥΝΑΕΙ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ θελουν ανθρωπους να δουλεψουν (5-600000 χιλιαδες ειναι μονο και οι εκτασεις μεγαλες ) υπο την προστασια του Βρετανικου Στεμματος κιολας. ;D ;D
Πραγματικά αυτό δεν το αντιλαμβάνομαι ρε παιδιά. Γιατί να ξενιτευτώ και να αποχωριστώ τη χώρα μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου και όλη τη ζωή μου; Για να μένει και να ζει και να απολαμβάνει τη χώρα μου το σκυλολόι των βολεμένων και των κομματικών στρατών; Όχι, θα μείνω εδώ να παλέψω. ;)

Έχεις δίκιο ναι μέν τα cd να είναι τσάμπα αφού κανένας δέν θα πληρώσει πλέον γι αυτά το τραγικό είναι όταν ακούς όχι άσχετούς αλλά μουσικούς καί ''έντεχνους'' να θέλουν να μπούν τσάμπα σέ συναυλιακούς χώρους...πάρε τη τσιβατίλα σου και τα τριά ακκόρντα που παίζεις στή κιθάρα και άντε γειά ρε φίλε...

Συνήθως είναι αυτοί που λενε τη φράση ...θα πάω θανάση...

miii είπε:
Ωραιο αλλα ποιον θαναση;Τον παπακωνσταντινου  ::);η τον Γκαιφυλια (αληθεια τον θυμαστε;)

Θα ελεγα απο συνηθεια για αυτον τον τυπο απο τα Μεγαρα αλλα θυμηθηκα οτι τον ελεγαν ΠΑΝΑΓΗ.

Βεβαια κανεις λαθος για τα τρια ακκορντα που παιζουν τα παιδια.Μερικοι ξερουν και πεντε (οσα και τα δακτυλα του ενος μας χεριου ανοικτα η κλειστα. :D OLE!OLE!

miii είπε:
Στο Μοναστηράκι για κεμπάπ? Και εγώ το λέω συχνά, αλλά στα live πληρώνω κανονικά  8)

+1 Στον wyndorf

Την αμαρτία μου θα την πω βέβαια....έχει τύχει πολλές να τα σκάσω και να απογοητευτώ από άμπλουμ νέων και παλιών καλλιτεχνών του είδους που κυρίως ακούω.Επειδή λοιπόν το 20αρικάκι μου είναι δυσεύρετο, πλέον κάνουμε ένα παράνομο online test και αν αξίζει αγοράζω την original δουλειά.Γιατί να το χαραμίσω;

Όταν ένα CD βγαίνει πιεσμένο από την διωρία της δισκογραφικής ως προϊον μαζικής παραγωγής με καθαρό σκοπό το κέρδος είναι μια κοροϊδία προς τον καταναλωτή.Αρνούμαι να πληρώσω τέτοια ''εργα τέχνης''.

Σε ανεξάρτητες παραγωγές με μεράκι απογοητέυομαι σπανίως από την άλλη.

Συνήθως πληρώνω ότι μυρίζει αυθεντικότητα και ιδρώτα μουσικάντη.  ;)

Φυσικά τάσσομαι κατά της πειρατείας.Αφήνω κάποια παραθυράκια βέβαια ανοιχτά.Ένα γεγονός είναι ότι έχει δώσει φήμη σε μπάντες που χωρίς αυτή θα έπαιζαν πινγκ πονγκ αντί να γεμίζουν στάδια.Νομίζω τα πράγματα είναι στη μέση.

Για τις συναυλίες επίσης συμφωνώ...αν δεν είναι αρπαχτή πληρώνω με τα χίλια.Αν είναι δεν πάω καν....

miii είπε:
πάρε τη τσιβατίλα σου και τα τριά ακκόρντα που παίζεις στή κιθάρα και άντε γειά ρε φίλε...

Γεια σαι παρακαλό πολί τόρα....

Πρότων έχο κωτσίδα,δεφτερο κσέρο 4 ακκόρντα και τρίτον σε τοι σαι χαλάη ο Θανάσις;

;D ;D ;D

Δαιν έχις πάη εσύ σε κάμπινγκ εντώς πάρκον που κατουράνε η σκύλοι...μαμάει...peace  :D

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο πολιτικοποίησης του θέματος, διότι - όπως σίγουρα θυμούνται οι παλαιότεροι - το ελληνικό κοινό επιδιώκει να μπει "τζάμπα" στις συναυλίες από την εποχή της συναυλίας των Police στο Λυκαμπέτους (και ακόμη παλαιότερα, στις συναυλίες των Vavoura Band και του Πουλικάκου).

Αυτή η στάση, καίτοι επισήμως δεν υποστηρίχθηκε ποτέ, είχε πάντα φίλους και πένες θεωρητικών που την ενθάρρυναν, άλλοτε επί της βάσεως ότι η διοργάνωση δεν άξιζε τα λεφτά της (που το ήξεραν τάχα οι τζαμπατζήδες, πριν ακόμη μπουν στο χώρο της συναυλίας;;), άλλοτε επειδή ήταν ακριβό το εισιτήριο, άλλοτε επειδή μία τέτοια στάση θεωρούνταν πιο "ροκάδικη" κλπ κλπ... έτσι αναγκαστήκαμε να υποστούμε τζαμπατζήδες στο 99% των συναυλιών που έχουμε παρακολουθήσει, από τους Roxy Music, μέχρι τους Pink Floyd, μέχρι την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τελειωμό ο κατάλογος δεν έχει.

Ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους έχω σταματήσει να πηγαίνω σε συναυλίες εδώ και δέκα + χρόνια, αλλά δεν εκπλήσσομαι για το ότι εξακολουθεί να συμβαίνει, διότι έχω καταλάβει ότι το ελληνικό κοινό έχει πολύ-πολύ λίγο σεβασμό σε οποιοδήποτε καλλιτεχνικό επάγγελμα (έχω εργαστεί για περισσότερα από δέκα χρόνια σαν φωτογράφος, επίσης).

Λυπηρή διαπίστωση, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία για την ορθότητά της, και ασφαλώς δεν έχει καμία σχέση με την οικονομική κρίση και την ύφεση. Για όσους δεν ξέρουν τα πεπραγμένα μου, δηλώνω υπερήφανος για το ότι υπήρχε περίοδος που ήμουν τσακωμένος με το μισό (και βάλε) φόρουμ, μόνο και μόνο επειδή υποστήριζα ότι ήταν απαράδεκτο να υπάρχουν μουσικοί που αδιαφορούν για τη δουλειά άλλων μουσικών και θέλουν να την καρπώνονται τιμής-ένεκεν, είτε με πειρατικά αρχεία μουσικής, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, των συναυλιών περιλαμβανομένων.

Χαίρομαι που δικαιώνομαι απολύτως - τα ποστ είναι ακόμη εκεί για όποιον ενδιαφέρεται να τα δει και να συμφωνο/διαφωνήσει.

βεβαια απο την αλλη ειμασταν (και σε πολλες περιπτωσεις ειμαστε ακομα) κι απο τις πιο ακριβες χωρες στον κοσμο σε τιμες εισητηριων..

Εχε υπόψιν βέβαια ότι είμαστε σε πολλα πραγματα πιο expensive απο άλλες χώρες της Ευρώπης αλλα και του κόσμου....αλλα ειλικρινά δεν πιστεύω πως είναι αυτο...ξέρω κόσμο που έχει μια Α οικονομική επιφάνεια αλλα στο terra vibe πηδα της μαντρες ....νομίζω πως γενικότερα είμαστε αυτής της νοοτροπίας δυστυχώς.

trolley είπε:
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο πολιτικοποίησης του θέματος, διότι - όπως σίγουρα θυμούνται οι παλαιότεροι - το ελληνικό κοινό επιδιώκει να μπει "τζάμπα" στις συναυλίες από την εποχή της συναυλίας των Police στο Λυκαμπέτους (και ακόμη παλαιότερα, στις συναυλίες των Vavoura Band και του Πουλικάκου).
Απωθημένο μου χει μείνει για τους καφροτζαμπατζήδες του Λυκαββητού όταν στην συναυλία του John Mayall με τον Mick Taylor (κάπου μέσα-τέλη 80s) που αμ και τζάμπα βλέπανε από τα βραχάκια αμ και διακόψανε τη συναυλία (αποχώρησε ο Mayall) πετώντας τενεκεδάκια (η τρικυμία εν κρανίω του αναρχοαυτόνομου γιαλαντζί).

Είδα πριν λίγες μέρες στην (ενδιαφέρουσα) σειρά του BBC (Seven Ages of Rock) σκηνές από τη συναυλία των Police στο Σπόρτινγκ. Δεν ήξερα ότι υπήρχε οπτικοακουστικό υλικό.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
κάτι παρόμοιο έγινε στο Πεδίο του Άρεως γύρω στο 1989, όταν θα έπαιζαν οι Triffids και μετά PIL & Jesus and Mary Chain

η συναυλία ήταν έτσι κι αλλιώς δωρεάν (προσφορά του δήμου αθηναίων), και καποια αναρχοαυτόνομα τσογλάνια ανέβηκαν στους στύλους φωτισμού και ήχου και δεν κατέβαιναν με τίποτε παρά τις παρακλήσεις, οπότε η συναυλία ματαιώθηκε, και τα τσογλάνια έκαναν πλιάτσικο στη σκηνη κλέβοντας ό,τι τους γυάλιζε...

audiokostas είπε:
Απωθημένο μου χει μείνει για τους καφροτζαμπατζήδες του Λυκαββητού όταν στην συναυλία του John Mayall με τον Mick Taylor (κάπου μέσα-τέλη 80s) που αμ και τζάμπα βλέπανε από τα βραχάκια αμ και διακόψανε τη συναυλία (αποχώρησε ο Mayall) πετώντας τενεκεδάκια (η τρικυμία εν κρανίω του αναρχοαυτόνομου γιαλαντζί).
Το είχα ξεχάσει αυτό το περιστατικό (στους Triffids δεν ήμουν, αλλά είχα διαβάσει για το θέμα). Αναφέρω επίσης την περίπτωση της συναυλίας των Talking Heads, όπου οι παρευρισκόμενοι απολαύσαμε την ελληνική χυδαιότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Σημ: το έπιασες το ντοκουμαντέρ στον Ουρανό, κουβαλίτσα. :) :) :)

ωπα και το βρηκαμε το βιντεο .Δεν ημουν μεσα ημουν μικρος και δεν μ'αφηνε η οικογενεια μου. ;D

Αλλα η χαζοκαφριλα φαινεται μονο στις πρωτες κοντα στο stage σειρες .Ειχα ακουσει διαφορα για αυτη την συναυλια .

Παίζει βέβαια και το φεστιβάλ που είχε οργανώσει η Μελινα Μερκουρη το 85 , το οποιο μαζι με το live aid ήταν οι μεγαλύτερες συναυλίες εκείνης της χρονίας στην Ευρώπη....και εκει καφροι ήμασταν....τα ξέρουν καλυτερα οι μεγαλύτεροι εδω μέσα....αλήθεια είχε παει κανένας απο εσας σε αυτο το θρυλικό φεστιβάλ??? εγω ήμουν 6 τότε.... :-\

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back