Oddball guitar build!

argytar

Δυνατό μέλος
Πόντοι
898
Καλή χρονιά!

Λόγω του ότι έπεσε πολλή αντιγραφή τελευταία , λέω το επόμενο build να είναι λίγο πιο πρωτότυπο.

Vintage inspired oddball guitar.

Bigsby trem

3 tone Sunburst (αδιαπραγμάτευτο)

Quirky μαγνήτες preferably low output humbucker-style.

Set neck ή bolt -on?

Ελαφρια αζ φανκ

Σεμαη χάλλοου

Γενικά κιθάρα που να θυμίζει black keys / white stripes χωρίς όμως να είναι ακριβής αντιγραφή των αντιστοίχων  οργάνων τους.

Μερικές από τις οποίες  εχω στο νου να πάρω στοιχεία.... παρακατω.

imperial-4-pup-2.jpg

wqrp4w.jpg

sorrento-swinger-1.jpg

sorrento-e10.jpg

greco-hollowbody-98981.jpg

kawai-bizarre-1.jpg

wedge2.jpg

victoria-zenon-1.jpg

greco-gr973-1.jpg

Τώρα τι ξύλα θα βάλουμε δε με πολυαπασχολεί. Εχω καρυδια σφενδαμι δεσποτακι τριανταφυλλο και κορινα. Κατι θα παιξει καλό.

Αν κανείς έχει να προτείνει κάποιο μαγνήτη σε αυτό το orientation ή κάποιο σχήμα άλλο let me know.

Post pix!

Επίσης έλεγα για scale 24,75” a la gibson και angled headstock με straight string pull.

Προτασεις ευπρόσδεκτες!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μπράβο φίλε argytar.Η ευχή μου έπιασε να μπει ο καινούριος χρόνος argytar με κιθαροκατασκευή.Λογικό μου ακούγεται ό,τι είναι αδιαπραγμάτευτο το 3 tone sunburst.

Τώρα για σχήμα αυτό που προτείνω εγώ μιας και θα είναι semi-hollow είναι τύπου es 335 αλλά να είναι έτσι το cutaway.Νομίζω λέγεται venetian αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.

J47959000001000-00-1000x1000.jpg

περιμενουμε με αγωνια!!!

εγω σε αυτο το προτζεκτ θα εβαζα τους gretch filtertron!!!

noe13 είπε:
περιμενουμε με αγωνια!!!

εγω σε αυτο το προτζεκτ θα εβαζα τους gretch filtertron!!!
Noted! Σιγουρα σκαστός σερφομαγνητης που παιζει και αλλα βιντατζοστυλ.

Καλλιεργώ και τη σκέψη για ζηροου φρετ, το ειδα σε πολλές κοθαρες στις φωτο και το εχει και η γρετς μου οπότε το βαζουμε και αυτό στο καλάθι!

mikeguitar είπε:
Μπράβο φίλε argytar.Η ευχή μου έπιασε να μπει ο καινούριος χρόνος argytar με κιθαροκατασκευή.Λογικό μου ακούγεται ό,τι είναι αδιαπραγμάτευτο το 3 tone sunburst.

Τώρα για σχήμα αυτό που προτείνω εγώ μιας και θα είναι semi-hollow είναι τύπου es 335 αλλά να είναι έτσι το cutaway.Νομίζω λέγεται venetian αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.

J47959000001000-00-1000x1000.jpg
Θενξ για την πρόταση mike , παιζει να ειναι semi hollow οπως ειναι μια thinline δεν νομιζω να παω τοσο προς 335 μεριά. (Αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Από κει και πέρα βέβαια.... το cutaway αυτό δε μου αρέσει πολύ γιατί είναι μυτερό. Προσωπικό κόλλημα. Δεν το απορρίπτω βέβαια τελείως ακόμα, θα δείξει, ας πάρουμε και άλλες ιδέες,  να δούμε πώς μπορούμε να τα παντρέψουμε όλα μαζι.

Καλη χρονια Αργυρη (offtopic: we have to talk man!)...

Για μαγνητες, καποιες προτασεις...

Αν τα χρηματα δεν ειναι προβλημα, τσεκαρε:

Arcane2

Για (πολυ) οικονομικη λυση αλλα spot on:

KP - GFS Gold Foil Single Coil Ferrite Soapbar, Chrome - Kwikplug⢠Ready

Οχι φθηνοι, αλλα ευκολα "προσβασιμοι" και σχετικα προσιτοι με μεγαλη γκαμα:

https://www.mojopickups.co.uk/product-category/pickups/gold-foil/

Και φυσικα σε μεταχειρισμενα απο φορα και internet shops πολλοι καλοι vintage Teisco, De Armond, Guyatone etc.

ez είπε:
Καλη χρονια Αργυρη (offtopic: we have to talk man!)...

Για μαγνητες, καποιες προτασεις...

Αν τα χρηματα δεν ειναι προβλημα, τσεκαρε:

Arcane2

Για (πολυ) οικονομικη λυση αλλα spot on:

KP - GFS Gold Foil Single Coil Ferrite Soapbar, Chrome - Kwikplug⢠Ready

Οχι φθηνοι, αλλα ευκολα "προσβασιμοι" και σχετικα προσιτοι με μεγαλη γκαμα:

https://www.mojopickups.co.uk/product-category/pickups/gold-foil/

Και φυσικα σε μεταχειρισμενα απο φορα και internet shops πολλοι καλοι vintage Teisco, De Armond, Guyatone etc.
Kαλή χρονιά Ηλία!! Ευχαριστώ για τον μπούσουλα!

Σου το ετοιμάζω , όταν είναι ready θα σου πω, κόλλησα- πού αλλού -στο βάψιμο λίγο.

Από κει και πέρα είδα στο ebay τους παρακάτω,

13433-070118093812.jpeg

13433-070118093851.jpeg

13433-070118093926.jpeg

Original μεταχειρισμένους σε προσιτες τιμες (35 μεχρι 90 δολλαρς).

Απλα επειδη βλεπω οτι το impedance παιζει απο 3,5 εως 10,5 k φανταζομαι οτι ειναι εντελώς τυχαιο αν θα ακουγονται καλα. Δε θελω πολλά γκαζια οποτε το αν ειναι μικροφωνικοι δεν με πολυ ενδιαφερει εδώ , οχι βεβαια να φτανουν σε pig squeal.

Tι εχεις να πεις για τις vintage εκδοχες,  τι πρεπει να προσεξω? Πχ χρονολογια κατασκευης ή impedance. Ο δικός σου ειναι κερωμενος?

Βεβαια εχω να αποφασισω ακομα αν θα ειναι single cut η double cut αν θα ειναι set neck ή bolt on κλπ...

Για'μένα μην κάνεις την flying v πάντως και αυτή την τελευταία που μοιάζει με μπάσο της epiphone σαν σχήμα.

Άμα μοιάζει με thinline όπως είπες σίγουρα θα βγει ωραία standard.

Εγώ έχω  μια πρόταση ακόμα για σχήμα και ξεφεύγει κατα πολύ από es335.Κάτι σαν thinline toronado με το χρώμα όπως είπες και κάτι σε λευκό περλέ pickguard όπως της telecaster thinline.Σε  3tone sunburst δεν μπορώ να σκεφτώ αλλο χρώμα pickguard που να ταιριάζει.

Μιας και θα είναι semi hollow προτείνω σκάφος κορίνα και καπάκι κελεμπέκι φλογάτο(άμα εχεις εννοείται ήδη αλλιώς απλό)

Πιστεύω αν λάβουμε υπόψη τις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει και πως πας να κινηθείς,

σύμφωνα και λόγω bigspy και βάρους είναι ωραίο αυτο που προτείνω και κατι διαφορετικό.

Απλά  για βαφή θα χρειαστούν ανιλίνες για 3tone sunburst φανταζομαι γιατί αμα δε φαίνεται μουαρέ το σκοτώνεις το κελεμπέκι.

Τώρα για μαγνήτες δεν θέλω να σε μπερδέψω.

Πιστεύω όμως καλό θα ήταν κάτι μονοπηνιο με ήχο που να μοιάζει με gibson.Ξέρω λίγο δύσκολο έ;

Μου αρεσει που θα είναι 24,75 το scale.

Τώρα το μόνο που μου κάνει παράξενο είναι πως θα γίνει να δωσεις κλίση στο toronado headstock.

johnps είπε:
τη πρωτη.....
Αυτό. Τέτοια βιντατζίλα δεν ματαείδα! Ειδικά οι old-school διακόπτες για τους μαγνήτες είναι όλα τα λεφτά. Βέβαια, μη όντας κιθαρίστας, δεν έχω ιδέα πώς συνεργάζονται 4 μαγνήτες και αν έχει νόημα, αλλά, πάλι μη όντας κιθαρίστας, εγώ θα την αγόραζα!

argytar είπε:
Απλα επειδη βλεπω οτι το impedance παιζει απο 3,5 εως 10,5 k φανταζομαι οτι ειναι εντελώς τυχαιο αν θα ακουγονται καλα. Δε θελω πολλά γκαζια οποτε το αν ειναι μικροφωνικοι δεν με πολυ ενδιαφερει εδώ , οχι βεβαια να φτανουν σε pig squeal.

Tι εχεις να πεις για τις vintage εκδοχες,  τι πρεπει να προσεξω? Πχ χρονολογια κατασκευης ή impedance. Ο δικός σου ειναι κερωμενος?
Τα Κ δεν ειναι παντα ενδεικτικα για το πως ακουγεται ενας μαγνητης, πολλα παιζουν ρολο...ειχα πολλους goldfoils και συναφεις, ολοι ακουγοσαντε  ;D υπεροχα! Απο 3.5 μεχρι 7Κ περιπου...με τετοιους δυσκολα θα βγεις χαμενος η προβληματισμενος...οι λοιποι (δοκιμασα αρκετους κατα διαστηματα), ΟΚ αλλα καμμια σχεση...πιο αδυναμοι ηχητικα και χωρις χαρακτηρα.

Παντα σε ο,τι αφορα Japan προελευση, οι USA ειναι αλλο παραμυθι.

Ο δικος μου στην Τελε ειναι ακερωτος, εχει τασεις/ευαισθησια προς μικροφωνισμους αλλα ελεγχεται ικανοποιητικα...βοηθανε και καποια τρικς, καλο και σταθερο βιδωμα, στουμπωμα απο κατω με μαλακα υλικα για περιορισμο αναδρασεων κλπ....εχω κερωσει παλια εναν για δοκιμη...βελτιωση (σαφης) σε squealing, πιο "ψοφιος" ηχος ομως...για vintage κατευθυνση δεν το συνιστω...

ez είπε:
Τα Κ δεν ειναι παντα ενδεικτικα για το πως ακουγεται ενας μαγνητης, πολλα παιζουν ρολο...ειχα πολλους goldfoils και συναφεις, ολοι ακουγοσαντε  ;D υπεροχα! Απο 3.5 μεχρι 7Κ περιπου...με τετοιους δυσκολα θα βγεις χαμενος η προβληματισμενος...οι λοιποι (δοκιμασα αρκετους κατα διαστηματα), ΟΚ αλλα καμμια σχεση...πιο αδυναμοι ηχητικα και χωρις χαρακτηρα.

Παντα σε ο,τι αφορα Japan προελευση, οι USA ειναι αλλο παραμυθι.

Ο δικος μου στην Τελε ειναι ακερωτος, εχει τασεις/ευαισθησια προς μικροφωνισμους αλλα ελεγχεται ικανοποιητικα...βοηθανε και καποια τρικς, καλο και σταθερο βιδωμα, στουμπωμα απο κατω με μαλακα υλικα για περιορισμο αναδρασεων κλπ....εχω κερωσει παλια εναν για δοκιμη...βελτιωση (σαφης) σε squealing, πιο "ψοφιος" ηχος ομως...για vintage κατευθυνση δεν το συνιστω...
Συμφωνώ για τα κιλοώμ της εμπέδησης, και ο μπαντζ σου ειναι 10 πλας αλλά εχει και σκασιμο και αρμονικές και ακουγεται και πολύ ανοικτός.

Δεν σε ακουσα ποτε να σκουηλαρεις στα λαηβ προφανως γιατί εισαι μαστερ γουίθ δε κνομπ παρα το σατσουρεησιον! Το καλόν να λέγεται.

Οταν λες οτι οι usa ειναι άλλο παραμύθι;; Καλυτεροι κατασκευαστικά;

Άλλος ήχος;

Απλά το μυαλό παει στο ότι αν μπορώ να βρω οριτζιναλ σε μισή ουσιαστικά τιμή από το 190αρι συν μεταφορικά του σεβασμιότατου κατα τα αλλα Ιάσονα Λόλλαρ γιατί να μην παρω το αυθεντικό; Βεβαια ο λολλαρ πετυχε να βγαζει καλυτερους πι 90 απ τους οριτζιναλ... Αλλά παλι σχεδον 400 ευρω μαγνητες για να κανω ενα πειραμα τα λυπαμαι... Μπορει αργοτερα αν μ αρεσει πολυ το οργανο να το επιχειρησω...

argytar είπε:
Οταν λες οτι οι usa ειναι άλλο παραμύθι;; Καλυτεροι κατασκευαστικά;

Άλλος ήχος;

Απλά το μυαλό παει στο ότι αν μπορώ να βρω οριτζιναλ σε μισή ουσιαστικά τιμή από το 190αρι συν μεταφορικά του σεβασμιότατου κατα τα αλλα Ιάσονα Λόλλαρ γιατί να μην παρω το αυθεντικό; Βεβαια ο λολλαρ πετυχε να βγαζει καλυτερους πι 90 απ τους οριτζιναλ... Αλλά παλι σχεδον 400 ευρω μαγνητες για να κανω ενα πειραμα τα λυπαμαι... Μπορει αργοτερα αν μ αρεσει πολυ το οργανο να το επιχειρησω...
Αλλος ηχος, συρματα κλπ....εξαιρετοι ομως κι αυτοι, συνηθως γυρω στα 10Κ...οι λολαρς ειναι πανακριβοι...δεν θα το επιχειρουσα αν δεν ειχα ιδια εμπειρια και ημουν 100% σιγουρος πως οι συγκεκριμμενοι μου κανουν γι αυτο που θελω...

ez είπε:
Αλλος ηχος, συρματα κλπ....εξαιρετοι ομως κι αυτοι, συνηθως γυρω στα 10Κ...οι λολαρς ειναι πανακριβοι...δεν θα το επιχειρουσα αν δεν ειχα ιδια εμπειρια και ημουν 100% σιγουρος πως οι συγκεκριμμενοι μου κανουν γι αυτο που θελω...

1.Σιγουρα ακουγεται καταπληκτικός!

2.Αν κανείς στο φορουμ εχει προς πωληση καποιον gold foil let me know.

3.Λεω επειδη εχω καποιους μαγνητες στο εργαστηρι , να βαλω ως bridge εναν seymour duncan vintage p90 με nickel καλυμα.

Νομίζω θα είναι καλή φαση γιατι και meat θα εχω , αλλά και quirkiness.

ΠΧ:

13433-070118164141.jpeg

Οπότε για νεκ μπορω να βαλω εναν mojo gold foil για παραδειγμα....

Τι λετε??

argytar είπε:
να βαλω ως bridge εναν seymour duncan vintage p90 με nickel καλυμα.

Νομίζω θα είναι καλή φαση γιατι και meat θα εχω , αλλά και quirkiness.
για gold foil δεν ξέρω τιποτα αλλα αν εννοεις τον phat cat seymour duncan (p90 σε μεγεθος διπλου με νικελ καλυμα) λεω ΝΑΙ!!! τι μαγνητάρα, σε αυτή τη θεση ειδικα... απορώ που δεν εχει γεμίσει ο τόπος απο δαύτους!!!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back